1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kohto
Dolomiti SuperSki ja Sella Ronda

Lueskelin juttua Dolomiti SuperSki alueesta:

https://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/alpit/italia/dolomiti-superski-cortina/

Jutussa mainitaan jo heti alussa Dolomiti SuperSki alueeseen kuuluvan 1200 km rinteitä ja 460 hiihtohissiä. Laskettavaa siis todella näyttää riittävän. Edelleen jutusta käy kuitenkin ilmi, että kaikkia rinteitä ei ole yhdistetty toisiinsa hisseillä, vaan eri keskusten välillä joutuu liikkumaan hiihtobussilla. Meidän olisi tarkoitus lähitulevaisuudessa viettää viikko noissa maisemissa ja tarkoitus olisi tietenkin laskea mahdollisimmin paljon. Emme juuri välittäisi bussissa istua. Myös Sella Rondan kiertäminen kiinnostaa. Tästä syystä muutama kysymys kokeneemmille:

1. Ilmeisesti laajin yhtenäinen rinnealue on Sella vuoren ympärillä. Osaako kukaan sanoa paljon laskettavaa siellä on? Riittääkö viikoksi?

2. Mihin Sella vuoren ympärillä olevaan kylään kannattaisi majoittua? Prioriteettina meillä on se, että pystyisimme laskemaan mahdollisimman laajan alueen. 

Vinkkiä hyvistä majoituspaikoista otetaan vastaan.  

 

Mustonen

Kyllä siellä viikon laskee. Sella Rondaa kiertää toki suuri massa turisteja mutta kierroksen varrelta on hyvä bongailla mieluisia laskupaikkoja tulevia päiviä varten. Val Gardenasta pääsee näppärästi vähän joka paikkaan.

MikkoA

Juuri näin (Val Gardena). Sinänsä Lumipallon juttu herättää hilpeyttä, koska se ei voi edes olla automaattikäännös mistään muusta kielestä. Passo Rollen kylä voi herranen aika, asia virhe on paljon ja ei kannatta suunnistaa juttu mukaan, koska toinen dimensio.

LS |Õ_Õ|
Käyttäjän LS |Õ_Õ| kuva

Kyllä riittää viikoksi laskettavaa, ja Sella Rondan kiertää päivässä ilman riuhtomista. Ruuhkaviikoilla Sella Rondan reitin hisseissä pieni "määrätietoituus" on paikallaan.
Jos auto käytössä, voi harkita päiväkeikkaa Cortinaan.

Relaasta löytyy juttu "Vinkkejä kaivataan Cortina d'ampezzo/dolomiitit"

laukkjaa

Olen viettänyt Dolomiiteilla viimeiset 6 hiihtolomaa ja asuinpaikkana Val Gardenan laakson kylä Ortisei. Sieltä on saavutettavissa ilman
kulkuneuvoja noin 600 rinne kilometriä. Sella Ronda kannattaa kiertää myötä päivää (oranssi reitti) koska se on hieman vauhdikkaammin
laskettava reitti kuin "vihreä" vastapäivään kierrettävä. Hyvällä ilmalla kannattaa käydä myös Marmoladan jäätiköllä.
Täksi vuodeksi on jälleen uusittu hissejä joten pullonkauloja ei enää esiinny.
Oheisista linkeistä löytyy hyviä vinkkejä yms.
- https://snowheads.com/ski-forum/viewtopic.php?t=149243
- https://snowheads.com/ski-forum/viewtopic.php?t=147914

telemaster

Riippu hieman mieltymyksistä missä tuolla haluaa asustella. Tuo Ortisei vaikuttaa mukavalta kylältä, jossa palveluja hyvin ja illalla kiva mennä kylänraitille. Itse olin viime vuonna tuolla Colfroscossa ja tykkäsin kovasti. Itse kylä pieni, mutta isompi Corvara ihan vieressä. Ei ole ruuhkia hirveäati ja pääsee nopeasti Alta Badia/Arabba ja vaikka Marmoladaan, ja autolla Cortinaan. Tästä on myös näppärä käydä mukava Armentolan reissu, jossa hevoset hoitaa osin vetoavun. Minusta myös Arabba vaikutti oikein kivalta, ja Marmolada vieressä, jos haluaa ylös ja vaikka hyvää offaria.