1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kaliber
Oikeasti leveälestiset laskettelumonot?

Hei. Miltä merkiltä löytyisi leveälestisimmät monot flex 90-120? Minulla lestin leveys ilman sukkaa n.115mm, niin kummasti kesken päivän turtuu varpaat monossa. Onko olemassa yli 104mm lestillä olevia monoja? Mitä lähempänä olisi oman lestin leveyttä, niin sitä helpompi tietenkin lähteä muokkauttamaan sopivaksi ammattilaisella...

LassiVaan

Et nyt mainitse että mikä on kenkäsi koko. Lestileveydet ilmoitetaan jossakin monon referenssikoossa, muistaakseni 26/26.5. Ja suurempiin kokoihin mentäessä lesti levenee.

Esim. Salomonilla S/Pro HV (high volume) on lähtöleveys referenssikoossa 102/108mm, eli uunittamalla saadaan tuo 6mm levitettyä. Eli varmaankin 28/28.5 -kokoisen kengän lesti olisi yli 110mm, uunittamisen jälkeen.

Kaliber

Ok. Kiitos vastauksesta. Jalan koko minulla 42-42.5 ja monot 26.5/27

Zedu

Harvoin näkee noita leveimpiä kaupassa mutta esim Dalbello MX monot on niitten levein (Esim siis DS MX 120 tai IL moro MX). Atomicilla Magna (taitaa olla vaan Hawx ja tuosta kaupoissa näkee lähinnä jotain 80:stä). Salomon ja Lange taitaa käyttää tuota HV (High Volumea) merkintää. Nordicalla Cruise ja K2:lla BFC lienee ne leveimmät.

Perstuntumalla sanoisin et leveimmät on Salomon ja Nordica ainakin omaan jalkaan. Esim QST:t on 100mm+ ja ne on selvästi tilavammat ku joku toinen vastaava (Shift on mulle iso ja sen tuntee jo kaupassa). Toki tuossa vaikuttaa paljon myös ite malli. Langen LV XT on hyvä ja wide RS meni vaihtoon ku puutui varpaat ja varmasti sisäkengän pehmeys.

Henkilökohtaisesti ku tykkään "tiukasta" fiiliksestä lähtisin levittämään tosi varovasti. Itseä pelottaa jos monot ei kolmea neljää täyttä päivää purista et kuinka paljon ne sit loppujen lopuksi kasvaa. Jalkahan ilmeisesti "levenee" päivän mittaan ja itekki saan toisen jalan mittauksesta +110 ja jopa 115mm jos illalla meen mittailemaan mutta siitä huolimatta nykyään lasken Low Volume malleilla. Toki auon kyllä monoja paljon päivän mittaan...