1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Gary
"Yleisön pyynnöstä"

On kysytty näitä yöpymis/vl - paikkoja - tarkoittaa kaiketi lähinnä E -Suomessa. Pohjoisempanahan voi telttansa sijoittaa helpommin. Onhan se ihan tosi ettei aina ole helppoa löytää yöpaikkaa pimeässä ja vieraalla seudulla. Tässä - please:I:

Hangontietä Hesaan päin ennen Kirkkonummea on tienhaara oikealle> Båtvik - siitä satakunta metriä on tienhaara <vasemmalle. En muista mitä tienviitassa on, mutta radan alitettuasi olet maisemassa. Voit myös jatkaa autolla seuraavaan kyläpäähän ja sopia jonkun omakotitalon pihassa auton parkista ja jatkaa rinkan kanssa pohjoiseen. Parin pikkujärven jälkeen tulet Meikolle. Siitä länteen on useita järviä ja hyvä maasto - ei paljon soita. Polkuja sinne ja tänne. Eikä paljon liikennettä.

Voi ajaa myös suoraan Meikon pohj. puolelle Korsolammelle jossa on joku maja. Ja jatkaa siitä sitten länteen, tai pohjoiseen. Tai sille välille. E-Suomen maisemat parhaimmillaan. Ihan Nuuksion veroista !!! ON!II: Kouvolan suunnasta kun ajat väsyneenä (Valkealasta Wink ). Käänny Lapinjärven jälkeen Ingermanninkylästä >Porlammille. 4 km ajettuasi käänny pikkutietä >oikealle. Alue kuuluu sadalle eri maanomistajalle - jollain voi olla hakkuut ym. menossa mutta pääosa on edellistä (Nuuksiota) vastaavaa - lähes. Järvet puuttuu, vesi puroissa on käyttökelpoista. Ehkä vähän humusta. Sieniä.III : Kun tulet Sarekista Jokmokin kautta niin 25 km Vuollerimistä kannattaa pysähtyä paikkaan josta joki näkyy. Siinä pitää auto saada sivuun; suomalaiset käy siellä kokeilemassa männännousua ja paikallistenkin minimi on 150 km/h ja keskiarvo 400 hp. paikkeilla.

Joenvarresta löydät mesimarjaa ja vastarinteen takaa pari pikkujärveä. Harjun päällä ei autojen ääni häiritse. Hyvin nukutun yön jälkeen voikin ajaa vaikka Viipuriin!IV : Kun ajat Hesaan Padasjoen suunnasta entistä 4-tietä käänny <vasemmalle Kalliolassa 5km ennen Lahtea , siinä missä alkaa 70 rajoitus. Juuri ennen siltaa. Viitassa lukee kai Pitkäsilta. Aja reilut 4km. Siitä <vasemmalle pikkutietä (mieluummin 4WD) Harittuun. Ihan viehko pikku koski ja mainio teltanpaikka. Jotain vanhoja rakennelmia. Ollut mylly ja sähkövoimala !

Voit myös jatkaa Pitkäsiltaan >oikealle 1,6 km niin pääset Valkeavuoren alle josta noin suuntaan 30 on 7-8 km asumatonta korpea. En tiedä missä kunnossa, viime käynnistä on yli 10 vuotta. Silloin oli liito-oravia, metsäjäniksiä, teeriä mm.V : Lähes etelässä: Kun ajelet Hesaan iltahämärissä etkä halua käyttää firmasi luotokorttia hotelli Tornissa kun pelkäät sen paljastavan vaimolle missä sitä tuli oikein s(E)ikailtua: Pyhänlaurin eli Pitäjän kirkolta vanhaa tietä - moottoritien itäpuolella - noin 200 metriä etelään näet kävelysillan Keravanjoen (muistaakseni) yli. Kanna kamat joen yli vastapäiseen kuusikkoon, vie autosi takaisin kirkon pihalle ja majaudu kuusien suojaan näkymättömiin. Kuusikko suojaa tuulelta, kylmältä ja melulta. Sateisena aamuna eivät edes koirankusettajat häiritse aamutoimiasi. Wink Paikka testatu 20 - 21 9 -03. Aamulla sain lekkeilijän näppäämään kuvan. Kuva on nyt Galleriassani 8)

VI

Kun ajat Pertunmaalta Joutsaan päin - tie kääntyy vasemmalle hieman "keskustan" jälkeen - tulee kilpi "Uimaniemi" . Sieltä kääntyy oikealle tie >Marjotaipale. Jos olet hankkinut topolehtiä alueelta löydät helposti hienoa vaellus/sienimaastoa. Suot on pieniä eikä niitä ole ojitettu. Suonteenjärvi on lähes asumatonta/mökitöntä. Metsän käsittelyä voi olla paikoin, mutta ei häiritsevästi. Ei ole maastossa myöskään juuri tyhjiä kaljapulloja/purkkeja eikä vastaviritettyjä liukumiinoja. Sieniä kyllä. GT kartallakin pärjää mainiosti.

Jatkuu - ei huomenna...

Anonyymi

Kohde I eli Meiko on hieno paikka.Ympäristöhallinnon nettisivuilla on asiaa luonnonsuojelualueista:

http://www.vyh.fi/luosuo/n2000/uyk/Kunnat/kirkkonu/meiko.htmSiellä on Kvarnbyn kiipeilykallio, täällä kuvaus ja topot:

http://www.slouppi.net/cliff.phtml?cliff=KvarnbyKirkkonummella lisäksi loistava retkipaikka on Porkkalanniemi. Ei siellä kovin pitää vaellusta saa aikaiseksi mutta maisemat on komeat.Lukekaas muuten tämä sivu jossa on mainio esittely sipoonkorvesta: http://www.hut.fi/~msane/kel/sipoon_korvet.htm

Gary

muutakin kuin nuuksio wrote:
Kohde I eli Meiko on hieno paikka.

Anteeksi että sorruin näin populääriin kohteeseen Wink

Vain &quot;jaakkola&quot;n irvittäväksi ;)

Anonyymi

Jokkmokk ei ole etelä-Suomessa.

Gary

Viesti poistettu 21. 9 03 Gary

Vain &quot;jaakkola&quot;n irvittäväksi ;)

Gary

Ihmeen vähän on liikettä Hesan Keskuspuistossa. Piti oikein lähteä katsomaan minkälaista vaellusmaastoa on kehä ykkösen tienoilla. Polut ainakin on hyviä eikä metsänhoidollisiin toimiin törmää. Ei ollut roskaa eikä pultsareita. Kaksi pariskuntaa näin koko päivänä. Valkealan kp lienee huomattavasti vilkkaampi. Keskuspuisto pitäisi nimetä kansallispuistoksi. Jokohan alkaisi porukka ymmärtää hyvän päälle.

Laittelin kuvia sinne Galleriaan - hiukan opiskeluahan se oli. Pitäisi kai väsätä omat sivut... Pitäisi hankkia digikamerakin pitäis pit....

En ole mistään instanssista kysynyt saako siellä yöpyä teltassa. Ehkä on paras olla kysymättä, aion kyllä testata siellä uutta laavuani kun nyt tulisi senverran viileämpää keliä ettei tarvi ilmastointia.

Foorumin parkissa on muuten mainio palvelu: Jos tulet pikkuisen (tai vaikka enemmänkin) maistaneena hakemaan áutoasi, voit puhaltaa vartijan mittariin. Jos mittari näyttää liikaa ja pyydät vartijaa soittamaan taxin saat parkata ilmaiseksi seuraavaan päivään klo kahteentoista.

Kannattaa siis viedä auto sinne - käydä paukuilla ja tulla hakemaan rinkka. Taxilla sitten Espoon/Sipoon bussille...

Vain &quot;jaakkola&quot;n irvittäväksi ;)

Anonyymi

Gallerian :?:

Gary

Anonymous wrote:
Gallerian :?:
Klikkase ekaks Gary käyttäjätiedot . Ja sitten sieltä Garyn oma vaokuvagalleria - linkkiä. Ei ne kuvat ny ole mitään ihmeellisiä. Onpahan hyvää harjoiotusta tulevaa sotaa varten... Wink

Vain &quot;jaakkola&quot;n irvittäväksi ;)

Anonyymi

Mielikuvasi on UPEA! Biggrin

Gary

Anonymous wrote:
Mielikuvasi on UPEA! Biggrin
Kiitos!

Mielikuvat yleensäkin on parhaita. Varsinkin kun ottaa kehitettä päälle!

Vain &quot;jaakkola&quot;n irvittäväksi ;)