1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
EMPA testi?

Nyt kun vedenpitävä/hengittävä -keskustelussa on jo likimain totuus löytynyt, onko kellään tietoa mista saisi sen sveitsiläisen EMPA:n testiraportin PDF:nä? Se on vissiin paras käytettävissä oleva tosielämää muistuttava laboratoriotestisarja näistä 'teknisistä materiaaleista'. Joitakin yleistyksiä olen lukenut, kuten 'kaikki kalvot vuotivat rasituksessa/hierrossa' ja että 'Triplepoint Ceramic menetti vähiten hengitävyyttä märkänä'. Tekisi kuitenkin mieli katsoa sitä itsekin. Tuollainen tukimuslaitos tietysti mielellään myy töitään eikä lahjoittele niitä ilmaiseksi?

Janne K

Ei tietoa, mistä tuon saisi. Retki-lehdessä (lokakuu/2002) testattiin kuoritakkien hengittävyyttä kuivassa. Hikoilutaso oli 150g/m2/h (keskiraskas hikoilu), ulkolämpötila -5C ja tuulennopeus 1m/s. Kahden tunnin jälkeen tutkittiin kuinka paljon kosteutta oli jäänyt tekoihoon, alusvaatteisiin ja takin sisäpintaan. Vastaavasti loput kosteudesta oli siis mennyt läpi takista. Tulokset eri materiaaleille (läpäisyprosentti):Gore-Tex XCR 2L 71%

Aquafoil Pro 2 64%

Memotex 1000 22%

Protech 63%

Texapore 58%

Climaway XP3C 62%

Triplepoint Ceramic 64%

Trans Active 52%

Drymaxx 67%

Gore-Tex XCR 3L 65%Näsäviisas tietysti voi todeta, ettei noissa testioloissa tarvita mitään kuorta (ei märkää, eikä tuulista).

Anonyymi

Janne K wrote:
Ei tietoa, mistä tuon saisi. Retki-lehdessä (lokakuu/2002) testattiin kuoritakkien hengittävyyttä kuivassa. Hikoilutaso oli 150g/m2/h (keskiraskas hikoilu), ulkolämpötila -5C ja tuulennopeus 1m/s. ...Näsäviisas tietysti voi todeta, ettei noissa testioloissa tarvita mitään kuorta (ei märkää, eikä tuulista).
Niinpä. Sveitsiläisillä (www.empa.ch) näyttäisi olevan melkoiset laitteet: hikoilevia nukkeja antureineen, 20 m korkea sadesimulaattori, piiskavaa vettä simuloiva kieputin, kankaan taivuttelija, kylmähuoneet sun muita. Niin kuin nyt sveitsiläisiltä voi tietty odottaakin... Mutta ehkä me pärjäämme ilman tuota raporttiakin. Mukava olisi silti lukea tuollainen kokonaisvaltainen testi, joka ei ole tullut läpi vaatevalmistajan suodattimesta.

Anonyymi

http://phillipgibson.homestead.com/

Anonyymi

Aika vähän on saatu eroja eri materiaaleille. Oikeastaan vain Memotex jää olennaisesti muiden taakse. Siitä tuleekin mieleeni, että johtuukohan se ainainen Drymaxxin dissaus ja Gore-texin ylivoimaisuuden julistaminen siitä, että se 400 euron "exxtreme Gore-takki" tuntuu hengittävän niiiiin paljon paremmin kuin se Halti, joita on sauvakävelijöilläkin.Sinänsä pienet erot eivät yllätä, koska kyseisten kalvojen teko ei liene nykypäivänä enää mitään avaruustiedettä.

Anonyymi

EMPAn kotisivut:http://www.empa.ch/

Mygg

Tässähän se on, suurin piirtein:http://www.clivetully.btinternet.co.uk/outdoorf.htm