1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Lucifer

Siirretty, ei ole niin hiihtospesifiä. Muitakin saattaa kiinnostaa Smile

Lux F.

Anonyymi

TURMS-KUOLEMATON wrote:
MIELIPIDE: Mikään ei hengitä kyllin hyvin yli 15 kg rinkan kanssa vaellettaessa tai offarilla skinnatessa, hiki tulee ja GOREkin kastelee sisältä. (vähäisenkin hikoilun kosteus tiivistyy kuoriasun kylmään sisäpintaan ja alkaa valumaan...)
Oikein suunnitelluissa, laadukkaammissa Gore- tai muissa kuorivaatteissa on huomioitu myös tuuletus: kainalo-, tasku- tms. aukkojen kautta saa pahimmat kosteudet pois takin sisältä.Kolmikerrovaatteissa (eli vaatteissa, joissa Gore-kalvo on paketoitu kahden kankaan väliin ja joissa ei siis tarvita erillistä verkko- tm. vuorikangasta) kosteus sisäpinnalla ei ole kovin suuri ongelma: takkia ravistettaessa vesi (tai kylmissä olosuhteissa jäätynyt vesihöyry) lähtee melko hyvin pois ja takki on taas miellyttävämpi päällä. Juuri tämä on ollut yksi kolmikerrosvaatteiden suunnitteluun vaikuttanut asia. Kaksikerrovaatteissa käytetty vuorikangas sitoo osan kosteudesta ja estää myös ulkokankaan sisäpinnalle kertyvän veden/jään tehokkaan poiston.

Janne K

Totuus on, ettei siinä tuuletukset auta, jollei ole myrsky. Mutta eihän se ole ongelma - takki reppuun ja housut sivuilta aivan auki. KUOLEMATTOMAN edellä esittämät Gore-mainosluvut hieman epäilyttävät. Hengittävyyskoe on siis ilmeisesti tehty kuivissa olosuhteissa. Muistaakseni Goren hengittävyys tippui aika dramaattisesti märkänä. Tästä keskusteltiin joskus aiemmin täällä, jolloin oli paljon linkkejä kankaista tehtyihin tutkimuksiin...

TURMS-KUOLEMATON

Löytyykö markkinoilta Gore-housuja joissa on tuuletus? Omissani ainoa mahdollisuus on sepalus (tuulettaa aika kivasti vaeltaessa) mutta joka paikassa sitä ei viitti auki pitää. Sivuvetoketjuilla pystyy myös vähän tuulettamaan.Haglöfs Outmark 2-kerros XCR ainakin kastuu sisältä vaikka on kainalot ja hihansuut auki. Mielestäni 3-kerros gore on aika jäykkä vaelluskäyttöön ainakin kesällä/syksyllä.G-1000 rules ja Gore reppuun.

Janne K

Löytyihän se. Linkin takana lisää keskustelua aiheesta. http://www.relaa.com/viewtopic.php?t=3673&highlight=triplepoint. Ikävästi osa linkeistä ei enää toimi.Tuolta nähdään myös, että kaikki kolmikerrosvaatteet hengittävät huonommin kuin vastaavat kaksikerrosvaatteet. Mutta housuissa kolmikerrosrakenne on ainakin perusteltu. Kaksikerroshousujen pukeminen monot jalassa on yhtä tuskaa.Ymmärtääkseni kaikissa paremmissa kuorihousuissa on tuuletus - ne ovat juuri ne sivuvetoketjut. Ne kun vetää auki, niin jo alkaa ilma kulkemaan. Jos pikkuveli vielä hikoilee liikaa, niin sitten sepaluskin auki. Joissain kuorissa saa sivuvetoketjuja avattua myös keskeltä (useimmat Lowen mallit), jolloin vaatteet istuvat mukavammin päällä.

Anonyymi

TURMS-KUOLEMATON wrote:
Teknistä: vedenpitävyyttä kuvaava vesipilarin korkeuden arvo on DRYMAXXilla 4000-8000mm laadusta riippuen. 4000mm toteutuu myös aivan parhailla telttojen ulkokankailla. Gore XCR:n vastaava arvo on jotain 30000mm.Mitä käytännössä? 2000mm pitää veden jos kangasta ei hipaisekaan - toimii vain teltoissa. 4000 mm sallii suunnilleen kävelystä aiheutuvan hankautumisen. 8000mm sallii jo rinkan vähän olkapäitä hangata ja voipi puihin nojailla, istuminen on nippa nappa - ei pidemmän päälle kestä. TÄHÄN LOPPUU DRYMAXX. Konttaaminen, makoilu, ryömiminen (lumiluolaa kaivaessa vaikkapa) aiheuttaa 15000mm paineita jonka kestää vain GORE.Ei kyllä pidä paikkaansa DrymaxX:in osalta. Minulla on ko. materiaalista lautailuhousut, ja pitävät taatusti vettä. Hangessa / tuolihissin vesilammikossa istuminen / konttaaminen ei tule housuista läpi. Enemmän faktaa ja vähemmän luulo- ja mututietoa.

-Pasi-

Anonyymi

Mitä sitten arvoisien asiantuntijain tiedot sanoo "dritech"-nimisestä tuotteesta? Ostin erittäin halvalla kuoripuvun, eikä viikon vaelluksella sateessa, tuulessa ja jäätiköllä :?: konttaamisessa laskenut tippaakaan läpi.

Anonyymi

TURMS-KUOLEMATON wrote:
Teknistä: vedenpitävyyttä kuvaava vesipilarin korkeuden arvo on DRYMAXXilla 4000-8000mm laadusta riippuen. 4000mm toteutuu myös aivan parhailla telttojen ulkokankailla.
Katopa TURMS Haltin sivuilta DrymaxX materiaalit

http://www.halti.fi/materials?lang=fi&view=2"KOLMIKERROS DRYMAXX -KANKAAT

Huipputekninen ja luja materiaali, joka on tehty erittäin vaativiin olosuhteisiin. VP 20 000 mm, hengittävyys 8000 g/m2/24h."VP = vesipatsasTURMS-KUOLEMATON wrote:
MIELIPIDE: Mikään ei hengitä kyllin hyvin yli 15 kg rinkan kanssa vaellettaessa tai offarilla skinnatessa, hiki tulee ja GOREkin kastelee sisältä. (vähäisenkin hikoilun kosteus tiivistyy kuoriasun kylmään sisäpintaan ja alkaa valumaan...) Goren oikea paikka on repussa kunnes koittaa tauon tai laskun aika tai myrsky jolloin on hauskaa kun voi kaivaa kuivan takin suojaksi. Kovassa tuulessa on joskus pakko vetää Gore päälle mutta silloin pitää kyllä liikkumisen teho laskea iltakävelytasolle.
Näinhän se on. Kalvovaatteita ei ole tarkoitettu hikiliikuntaan.

Sivut