1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
digikamerat!

niin, kysyisin teiltä viisailta (en tyhmiltä) että onko järjestelmä digit hyvii? onko viive mahdoton? suositelkaa mulle hyviä malleja. kertokaa ominaisuuksista. kiitoksia kaikille vastaajille.! thanks -my lord!

Alpine

Järjestelmädigit ovat toistaiseksi hinnakkaita ja painottuneet enemmän ammattipuolelle. Mutta jos on innokas harrastaja ja ei pulaa pikkurahasta, niin kyllähän niitä saa. Saksasta tilaamalla voi säästää reilustikin tavarasta riippuen.http://www.ny-camera.com/Kamerajuttuja voi penkoa vaikka uutisryhmäarkistosta:

http://groups.google.fi/groups?&group=sfnet.harrastus.valokuvaus

tai digiryhmästä:

http://groups.google.fi/groups?&group=sfnet.harrastus.valokuvaus.digiTuoltakin voi löytää mielenkiintoisia keskusteluja:

http://www.valokuva.net/

..

Kyllä mä pitäisin tota järjestelmädigiä järkevämpänä kuin "tavallistadigikameraa". Kyllä siihen viiveeseen tottuu ja oppii ennakoimaan... "Tavallisissa" Sonyn Cybershoteissa viive on joku 0,3 sek.

Opa

Täältä löytyy runsaasti infoa digikameroista ja niiden käytöstä: http://www.digikamera.net/

-Tosin on rekisteröidyttävä ennen kuin pääsee lukemaan palstaa ja osallistumaan keskusteluihin, mutta palsta on vilkkaassa käytössä ja sillä liikkuu mielestäni asiantuntevaa porukkaa.Ulkomailta valokuvauskamaa tilattaessa monet ovat suositelleet saksalaista Technikdirekt:iä luotettavana ja edullisena toimittajana. Järjestelmädigiä harkittaessa Canon EOS 300D lienee tällä hetkellä ainoa "järkevän hintainen" ja hinta/laatu -suhteeltaan monen mielestä ylivoimainen(?) vaihtoehto.

Alpine

Juu, tuo 300D on kyllä erittäin houkutteleva. Ensimmäinen digijärkkäri alle 1000 euroa. Harmi vaan, että jää vielä tämään kevään reissuun hankkimatta se tai muukaan järjestelmädigi. Pitää tulla toimeen tuolla digipokkarilla, joka luultavasti ei ole parhaimmillaan laskettelukuvauksessa. Technikdirektiä voin kyllä suositella. Tilasin sieltä salaman ja viikossa sain sen kotiin toimitettuna. Wink

Anonyymi

Viive? En ole huomannut sellaista kummassakaan kamerassani, Canon EOS-1D rykäisee 8 kuvaa sekunnissa kun nappia painaa, EOS-1Ds vain 3 kuvaa, mutta onpahan pixujakin yli 11 miljuunaa per kuva. Vähintään yhtä ripeitä ovat kuin vanhat eossitkin.EOS-1D:n hinta on muuten romahtanut, runko nyt alle 3000€ Rajalan proshopissa, kun kaksi vuotta sitten oli melkein 10k€.

Anonyymi

Mitenköhän 300 D suhtautuu pakkaseen? Muovinen filmiä valottava EOS 300 toimi taas yhdeksän päivää neljällä sormiparistolla moitteetta välillä liki 30 asteen pakkasissa, joskin kuvien määrä jäi tällä kertaa pariin sataan. Tuo digi vain kovasti houkuttelisi, mutta ensin pitäisi tietää säänkestävyys.Suositelkaa kovia kevyitä kameralaukkuja. Ja sitten sellaisia, jotka saa kiinnitettyä rinkan etupuolelle.

Anonyymi

hyvinhän ne digiit pakkasta kestää jos asianmukaisesti käyttää, akut irti kuvaussession jälkeen, niin ne kestää pitempään, kamera vaikka miniigrippiin jo ulkona ja sisälle mennessä älä ihan heti ota kameraa pois minigripistä, niin ei pääse kosteutta tiivistymään, ja älä käytä salamaa äläkä lcdtä jos mahdollista. parasta tietty säilyttää pitkällä reissulla kamera koko ajan ulkona ja vain akut lämpimässä.kokemusta on tosin vain pokkareista, mutta yhdellä litium-akulla pärjäsi 8-9 päivää vaelluksella em. tavalla ihan jees, kuvia tosin vain 180:)

Gary

Digit halpenee - väittää ammattilaiset. Sitä vaan tarttee köyhän olla nöyrä ja odotella.Tässä odotellessa ostin (TMn testivoittajan :oops: ) Canon A70 Anttilan alesta syksyllä. Voipihan sillä aineskin perehtyä digipotentiaalin rajoihin: Nollakeli on ehdoton alaraja lämmön suhteen ja herkkyyden yläraja iso200. Salmateho on olematon - mutta riittää hyvin orjakennon kautta polttamaan apuvaloja. Mister Kameran kirpparista löysin salmamittarin -broncolor FM ;n - halvalla. Näin saan aukon kohdalleen myös useampaa orjaa käytettäessä.Manuaaliasento on hieman hankala kun pitää tarkentaa näytön kautta. Vaatinee sorminäppäryyttä. Av - asetus ehkä salamakäytössä parempi. On se aika monipuolinen mutta höyryautomaattiin tottuneella opiskelua piisaa.Liitin sen Kowa 823en zoom okulaariin liukuvalla putkella. A70 (kuten useimpien) optiikka kun ulkonee ja "pumppaa" myös tarkentaessaan.

Näin lasit pysyy mahd. liki koko ajan zoomin asennosta riippumatta. Kumiosat okulaarista on irroitettu.Suurennussuhde on suurimmillaan aivan "tolkuton" mutta Kowa pienimmillään ja kameran zoomi ~~ puolivälissä on ehkä homma jotenkin hallittavissa massiivisella jalustalla ja kunnon kinopäällä. Itelläni on "vain" ikivanha Manfrotto 136. (+ 10kiloo lisäpainoo :roll: )Laitan "Kaikenlaisia tuotoksia" yhden tuotteen tältä aamulta: tinttikuva

Vain "jaakkola"n irvittäväksi ;)

zorro

Hyvä topikki!!Mä olen jo tehnyt ostopäätöksen Canon 10D:n suhteen. Vertailin just ton 300D:n kanssa, mutta onhan ne ihan eri luokan pelejä. Jo pelkästään runkomateriaalin takia hylkäsin 300D:n oitis ja 10D:n specsit pesee mennen tullen joka kategoriassa 300D:n. Toi Rajalan 1D-tarjous pitää selvittää, kuulostaa aika kelposelta hinnalta.

Mua kanssa epäilyttää toi mieletön virrankulutus filmilouskuihin verrattuna, mutta eipä auta kuin kantaa vara-akkuja mukana. Käyttöä mullakin on keskitalven -30c kylmyystiloissa aika paljon. Tai sit pitää joka tapauksessa kinarin matkassa mukana.Filmipuolella olen käyttänyt Eosseja kymmenkunta vuotta, enkä filmikamerasta missään nimessä luovu. Filmille kuvaaminen on ainoaa oikeata VALOkuvausta ja tarkkuus päihittää miljoonatkin pikselit!

Opa

Itsekin olen tuon 10D:n perään haikaillut, mutta ostopäätöstä jarruttaa (rahapulan lisäksi Sad ) se, että jo pitkään on huhuttu markkinoille tulossa olevasta spekseiltään 10D:n ja 1D:n väliin sijoittuvasta mallista, josta on keskusteluissa käytetty "työnimeä" 3D.Joissain huhuissa 3D:tä odotettiin esiteltäväksi jo viime syyskuussa, mutta eipä ole mitään varmaa kuulunut... Yhtenä tuon mallin ominaisuuksista on puhuttu mm. tuon Canon digijärkkäreille ominaisen 1,6x polttovälikertoimen poistumisesta. Saapa nähdä mitä canonilaiset saavat aikaan, ja koska. :?:

Anonyymi

Zorrolle sen verran, että olen kokeillut kuvata käytännön olosuhteissa rinnan EOS-1D:llä ja EOS-1v:llä samalla optiikalla ja samalla rajauksella. Filmi oli käytännön pressikuvausfilmi eli 100 asan provia. Filmi skannattiin samaan kokoon (eli noin 11,5 Mb tiffi) sekä vertailun vuoksi 60 Mb tiffiksi Imaconin skannerilla (jonka max resoluutio olisi ollut 150 megainen tiedosto kinosta).Tulos: ruudulta katsottaessa terävyyseroa ei käytännössä ollut. Edes 60 megaisessa tiedostossa ei ollut enempää yksityiskohtia kuin tuossa reilun 4 megapikselin digitiedostossa. Aika yllättävää! Digin eduksi on laskettava suurempi herkkyys (200 asa maksimilaadulla) sekä kohinattomuus (tasaiset väripinnat ovat tasaisia, kuten pitääkin. Filmillä on aina raetta, vaikka pientäkin).Uudemmalla 11,3 megapikselin Ds:llä en ole vertailua tehnyt, mutta uskon muitten tekemiä kokeita, joissa Ds:n kuvat ovat olleet terävyydeltään 645 koon 100 asan dian luokkaa. Tästä voinee tehdä sen johtopäätöksen, että parhaimmillaan kuvattaessa tositerävälle filmille (50 asa velvia, 25 kodachrome, uuden 100 asan negamateriaalit), vastaa filmikuva terävyydeltään noin 7-8 megapikselin digiä. Kun digissä on resoluutiota yli 8 megapikseliä, menee se ohi kinofilmistä. Tämä on totuus, jota vastaan on turha tingata. Digitaalisuudessa on etunsa ja ammattipuolella, kun kaluston hinnalla ei ole niin suurta väliä, on filmin laatu ohitettu ja hyvä niin. Hyvästi filmi...Käytännössä kinokoon digikameroissa resoluutio-optimi alkaa olla tuossa 12-15 Mpikselin kohdalla, koska sen jälkeen rajoittavana tekijänä on optiikan piirto. Sen huomaa jo nykyisillä rungoilla, suurivalovoimaiset lyhyet zoomit ovat oikeastaan reunoiltaan aika kehnoja.Ei sen puoleen, kyllä matkafilminä dialla on etunsa. Kamerat toimivat paremmin, ei juuri sähköhuolia, ei muistikorttipurkuhuolia ja 50 asa velvia hakkaa melkein kaikki digikamerat ja kaikki siedettävän hintaiset sellaiset. Sitäpaitsi digikuvia ei voi projisoida laadukkaasti; projisoidun dian terävyys on noin kaksinkertainen hyväänkin dataprojektoriin verrattuna, ja kontrasti parempi (puhumattakaan projektoreitten hintaerosta).Onhan filmillä tunnearvo. Sekin painaa.

Anonyymi

Tietääkö kukaan mitä suunnilleen toi eos 10d esim. vaikka ef 17-40mm f4l usm zoom obj. maksais? Mitä noiden putkien hinnat muuten on? tai onko tietoa mistä netistä löytäis hintoja?

zorro

tonto wrote:
Sitäpaitsi digikuvia ei voi projisoida laadukkaasti; projisoidun dian terävyys on noin kaksinkertainen hyväänkin dataprojektoriin verrattuna, ja kontrasti parempi (puhumattakaan projektoreitten hintaerosta).
Toi on kyllä todellinen miinus. Toisaalta, käytännöllisyys on diahommissa aika tuntematon käsite, että sinänsä toi tietokone-projektori yhdistelmä rokkaa. Tulis kuvia katseltua paljon useammin.Ja mitä siihen filminkäytön tunneperäisyyteen tulee niin; Onhan se kiehtova prosessi se filmin valottaminen oikeilla valon aalloilla ennemmin kuin "pikseleiden värittäminen". Tosin, saas nähdä miten mielipiteet muuttuu kun sen 10D:n kätösiini saan!

Lauri

Kuinkas nyt Nikonin mallit on täysin unohtunu? Niiltäkin on tulossa keväällä joku kilpaileva malli Canonin 300D vastaan, muovirunko, muuten kaippa ihan käypä peli. Eikös esim. Nikonin D100 olis aika hyväkin vaihtoehto canonin 30D:lle ja D10 10D:lle Smile (sanokaa jos sekosin nimissä). Ainakin itse olen saanut sellaisen käsityksen että Nikonin digit on jopa joskus selvästikkin pidetty parempina kun Canonin laitteet, monia arvosteluja luettuani.

www.patagonia.fi - Helmikuu 2007

Anonyymi

Nikon versus Canon: Tällä hetkellä Canon on ammattikameroissa selkeästi edellä. Paperilla jotkut Nikonin mallit ovat terävämpiä kuin vastaava Canon, mutta todellisuus on toinen. Nikonissa näet kennon kuvaelementit eivät ole neliönmuotoisia, vaan pystyjä suorakaiteita. Kennosta tulee pystysuuntaan dataa vain noin 2/3 lopullisen kuvan pikselimäärästä, eli kuva rakennetaan laskennallisesti lopulliseen tarkkuuteensa. Tämä kostautuu.Uusimman 14 megapikselin Nikonin kohtalo on kova; se pärjää 11 megapikselin Canonille vain kirkkaassa päivänpaisteessa ja vain herkkyydellä 80 asa (canonissa 100-200 asa). Kun valo vähenee, tulee kuva käyttökelvottoman kohinaiseksi, samoin jos herkkyyttä nostetaan. Samoin terävyys katoaa jonnekin.Tilanne on tällä hetkellä se, että vuosikymmeniä filmiNikoneita käyttäneet kuvaajat ovat siirtymässä Canoneihin, jopa käytettyään pari vuotta digiNikoneita. Näin tapahtuu mm Suomen suurimmassa aikakauslehtitalossa juuri tällä hetkellä.Harrastajapuolen digikameroista ei tiedä tarpeeksi kommentoidakseni.

Anonyymi

Vielä yksi juttu optiikoista. Luotettavien testien mukaan nuo f4 -luokan laajakulmazoomit Canonilla ovat piirroltaan ja kontrastiltaan selvästi parempia kuin f2,8 zoomit. Eli parempia, kevyempiä ja halvempia. Kateeksi käy amatöörejä, kun pitää työkseen raahata niitä isoja...

Gary

Lauri wrote:
Kuinkas nyt Nikonin mallit on täysin unohtunu? Niiltäkin on tulossa keväällä joku kilpaileva malli Canonin 300D vastaan, muovirunko, muuten kaippa ihan käypä peli. Eikös esim. Nikonin D100 olis aika hyväkin vaihtoehto canonin 30D:lle ja D10 10D:lle Smile (sanokaa jos sekosin nimissä). Ainakin itse olen saanut sellaisen käsityksen että Nikonin digit on jopa joskus selvästikkin pidetty parempina kun Canonin laitteet, monia arvosteluja luettuani.
Mulla ei ainakaan ole unohtunut. Kun tuo A70 putosi ja oli "huollossa" toista kuukautta lainasin kaverin cp 4500. Käy kivasti Kowaan. Siitä on tulossa kanssa uusi malli - digiskooppaajat arvostaa vanhaakin. Olin vähällä jo tehdä kaupat, mutta sitten A70 tulikin ja kehitin uudenlaisen liitännän Kowaan. Joka ei pudota kameraa okulaarista kun virta katkeaa.

Ihan simppeli homma, hyväksikäyttää A70 lisälaiterengasta.En oikein ymmärrä mihin tarvitaan yli 5 Mpixelin digiä (tai tietenkin ymmärrän mutta sillä ei ole liittymäpintaa kuvaamiseen), jos haluaisin/tarvitsisn yli 65 viivaa millille turvaudun vanhaan järkkäriini. Kun siitä ei voi kuitenkaan luopua jos aikoo talvella kuvata.1600 herkkyys alkaa jo kuulostaa vitosella - kunhan kylmänsieto saadaan jonnekin järkkäritasolle - edes. Aika kummallista muuten - Marsissakin digikamera skulaa - ja Kuussa, missä ainakin on vähän pakkasta, luulisin.

Vain "jaakkola"n irvittäväksi ;)

Anonyymi

Loisto aihe!!Digi-järkkärit alkaa olla inhimillisellä hintatasolla ja kuvanlaatu hyvä.

Nikonin d100:aa muutman kerran kokeillut ja pelkkiä positiivisia kokemuksia jäi. Mitään kompakti-digien (esim. Ixuksen) tyylisiä viiveitä ei tosiaankaan ole ja sarjakuvauskin onnistuu. Todella hyvä automaattitarkennus on taivaanlahja ainakin niin kauan kunnes ko. kameran niksit oppii toden teolla ja käyttö käy luontevaksi. Hinta oli Helsingissä Rajalalla ainkin joulun alla jotain 1800 euron kiekamilla sisältäen jonkun perusputken.Mikrobitin 1/2004 numerossa oli muuten kattava monen sivun vertailu firmoista, jotka tekee digikuvista paperiversioita. Kannattaa lukea ja valita huolella omansa.

Anonyymi

"Uusimman 14 megapikselin Nikonin kohtalo on kova; se pärjää 11 megapikselin Canonille vain kirkkaassa päivänpaisteessa ja vain herkkyydellä 80 asa (canonissa 100-200 asa). Kun valo vähenee, tulee kuva käyttökelvottoman kohinaiseksi, samoin jos herkkyyttä nostetaan. Samoin terävyys katoaa jonnekin.Tilanne on tällä hetkellä se, että vuosikymmeniä filmiNikoneita käyttäneet kuvaajat ovat siirtymässä Canoneihin, jopa käytettyään pari vuotta digiNikoneita. Näin tapahtuu mm Suomen suurimmassa aikakauslehtitalossa juuri tällä hetkellä."

tarkoititko tonto tuolla sitä kodak dcs pro 14n -kameraa ? onko omakohtaisia kokemuksia ? kuulin jostain muualtakin että kodak kohisee, mutta olen kuullut kehujakin. hinta taitaa olla aika paljon canonia halvempi ?

Anonyymi

tonto, oletko enää mestoilla ?

Gary

tonto wrote:
vain herkkyydellä 80 asa (canonissa 100-200 asa). Kun valo vähenee, tulee kuva käyttökelvottoman kohinaiseksi, samoin jos herkkyyttä nostetaan. Samoin terävyys katoaa jonnekin.Tilanne on tällä hetkellä se, että vuosikymmeniä filmiNikoneita käyttäneet kuvaajat ovat siirtymässä Canoneihin, jopa käytettyään pari vuotta digiNikoneita. Näin tapahtuu mm Suomen suurimmassa aikakauslehtitalossa juuri tällä hetkellä.Harrastajapuolen digikameroista ei tiedä tarpeeksi kommentoidakseni.
Ei tässä harrastelija voi kuin ihmetellä - ja odotella. Kameravalmistajat on varmaan sopineet jotta annetaan herkkyytä ja kylmänsietoa tipottain - saadaan kuvaajien hyllyt täyteen vanhentuneita malleja.Milloinkahan tulee digivideokamera, jonka voisi liittää Canon A70;sen tilalle kuvan yhdistelmään >kuvat>kaikkee >putki ?

Vain "jaakkola"n irvittäväksi ;)

Anonyymi

D70 pesee ominaisuuksillaan jo D100:nkin ja on ihan varteenotettava vaihtoehto 30d:lle. Esim. D70 sarjakuvausnopeus, tarkennusnopeus, yleinen toimintojen nopeutuminen, suljinajat ja salamasynkkaus pieksee 300D:n, D100:n ja on samaa luokkaa 30D:n kanssa. Ainoo miinuspuoli on todellakin runkomateriaali, joka on muovia sekä se että pystykuvauskahvaa ei taida olla saatavissa. Mutta mikään ei ole täydellistä Wink

Anonyymi

Kyllä digikamerat pakkasta sietävät. Tähtitieteessä kaukoputkiin kiinnitetyt kamerat vartavasten pakastetaan ccd-kennon kohinan vähentämiseksi. Taitaa näissä tavallisissa kameroissa vain virtalähde ja lcd-näyttö hyytyä pakkaseen.

Anonyymi

Hieman aiheen vierestä, mutta:Itselläni on vanha Canonin EOS1 ja moottorilla se talvioloissa on toiminut täydellisesti. Ei ongelmia. Mm. viime viikonloppuna kamera kulki mukana 34 asteen pakkasessa täysin ongelmitta.Olimme umpihankikisoissa Pudasjärvellä. Ensimmäisenä päivänä kamera roikkui koko 30 kilsaa kaulalla ja oli siten välillä pahastikin huurussa ja kosteudessa hien takia. Yöllä kamera oli kosteiden hiihtokamojen kanssa rinkassa ja pakkanen laski 34 asteeseen. Aamulla kuvausta jatkaessani kamera oli kauttaaltaan kuurassa, optiikkaa lukuun ottamatta. Patteritkin olivat väsymyksessä unohtuneet sisään. Silti kamera toimi välittömästi moitteetta. Nestekide näyttö oli luonnollisesti "kohmeessa" ja toimi viiveellä. Etsimen näyttö oli pelkkiä kahdeksikkoja pitkään, mutta kaikkia toimintoja pystyi säätelemään hyvin kameran päänestekidenäytöllä. Automaattitarkennus toimi täysin moitteettomasti.Canonista on siis vain hyvää sanottavaa. Koska digipuolen kalleimmissa malleissa 1D MkI ja MkII sekä 1Ds on ekstensiivinen kosteussuojaus, uskon näiden vehkeiden toimivan erittäin hyvin myös äärimmäisissä keleissä kosteutta vastaan.Kyllähän tuollainen kunnon kamera paljon painaa mutta puoli kiloa laadukkaista kuvista ei ole suuri kustannus. Mieluummin ottaa reissuun mukaan enemmän "työkaluja" kuin mukavuustarvikkeita. Jättää vaikka sen kuksan, muutamat kalsarit, jo jotain muuta "vähemmän välttämätöntä" pois.Vielä vinkkinä niille, jotka harkitsevat 10D:n ostoa. 1D:n hinnat (käytettynä) alkavat tulla kohta alas, että korvissa soi. Tuossa kamerassa on ehkä vähemmän pikseleitä, mutta muuten se pesee 10D:n mennen tullen. 10D:ssä ei ole mm. pistemittausta, joka voi joissain tilanteissa olla korvaamaton. Lisäksi 1D:ssä on paljon nopeampi sarjakuvaus ja puskuri suurempi. Ja jos vuoden 2003 luontokuva oli 1D:llä otettu, kyllä se mulle kelpaa Blum 3

Gary

1D;n hankinta taas siirtyi hieman kauemmas kun löysin Töölöläisetä aseliikkeestä Waltherin punapistetähtäimen. Olikohan se peräti joku tarjous - mielestäni halpa ainakin.Virittelin sen vähän tilapäisratkaisun tapaan Kowaan. Taitaapa jäädä pysyvästi siihen - todella helppo sen kanssa suunnata putki.Kuva Kaikkee -osiolla.

Vain "jaakkola"n irvittäväksi ;)

Anonyymi

juu no mulla on toi nikonin Coolpix 4500:nen, ja siinä on myöskin puskurimuisti, jolloin saa kyllä kuvattua ihan peräkkäin ilman viiveitä. Tuo D70 nikoni on kyllä erittäin kiinnostava uutuus järkkäri puolella, kunhan saavat sen markkinoille. saksassa hinta näytti olevan vain hieman yli 1000€ objektin kanssa. ei paha

Anonyymi

Varmaan kaikille jo tuttu paikka, mutta laitetaan kuitenkin:http://www.dpreview.comsiellä taitaa olla kaikki olemassa olevat digikamerat ja aika kattavat arvostelutkin (taí no, itselle ei suurin osa noista arvostelun termeistä ja numeroista kerro juuri mitään, mutta vaikuttaa asiantuntevalta Smile )

Mygg

Kysynpä tässä: Miten digijärkkärit pärjäävät yökuvauksissa? Onko tästä tehty vertailua? Pimeässä kun ero filmiin tulee vahvempi esiin ns. "noise":n takia, vai?

Tiedoksi:

Kesällä/syksyllä 2004 lanseeravat Konica Minolta Dynax 7 Digital, jonka kanssa voi käyttää kaikki vanhat Minoltan AF-linssit. Kuvakenno on APS-kokoinen, eli suurennus vastaavalla poltovälillä on 1,6 kertainen verrattuna 35mm filmi-runkoon. Resoluutio 6,5 megapixeliä, 2" LCD näyttö, hinta lienee Canon EOS 10D / Nikon D100:n luokkaa, eli €1500-1600.

Gary

Mygg wrote:
Kysynpä tässä: Miten digijärkkärit pärjäävät yökuvauksissa? Onko tästä tehty vertailua? Pimeässä kun ero filmiin tulee vahvempi esiin ns. "noise":n takia, vai?

Tiedoksi:

Kesällä/syksyllä 2004 lanseeravat Konica Minolta Dynax 7 Digital, jonka kanssa voi käyttää kaikki vanhat Minoltan AF-linssit. Kuvakenno on APS-kokoinen, eli suurennus vastaavalla poltovälillä on 1,6 kertainen verrattuna 35mm filmi-runkoon. Resoluutio 6,5 megapixeliä, 2" LCD näyttö, hinta lienee Canon EOS 10D / Nikon D100:n luokkaa, eli €1500-1600.
No sepäs sattui - miehään voinkin sitte hyödyntää Minolta seiskani laseja taas :!: ??

Vain "jaakkola"n irvittäväksi ;)

Mygg

Gary wrote:


No sepäs sattui - miehään voinkin sitte hyödyntää Minolta seiskani laseja taas :!: ??
Näin on Gary.

http://www.dpreview.com/news/0402/04021220maxxum7digital.asphttp://www.konicaminoltaeurope.com/cgi-bin/db4web_c/db/minoeu/genkm4_pe/product.d4w?Database=digitalslr&Product=Dynax%207%20Digitalhttp://www.cyberphoto.se/minolta/digital/dynax7digital.php?fi=yes

Sivut