1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
2 hengen teltta, painoa alle 3kg, löytyykö?

Kertokaapas asiasta enemmän ymmärtävät: löytyykö alle 3kg painoista telttaa kahdelle hengelle? Jos löytyy, niin kaikki tyyppitiedot ja nettilinkit kelpaavat!

Anonyymi

Löytyy, noin miljoona erilaista. Oletko toope, vai miten ei ihminen tajua että jos speksit on tuota luokkaa, "halutaan teltta", niin neuvoja on turha odottaa.Tuskin älykkyytesi riittää tähän, mutta neuvotaan nyt kuitenkin (oikeasti haluaisin vain sanoa että jätä se teltta ostamatta koska tuskin osaat sitä pystyttää): MIHIN TARKOITUKSEEN, MILLE VUODENAJALLE/-AJOILLE, KELPAAKO YKSIKERROSTELTTA VAI ONKO SISÄ- JA ULKOTELTTA OLTAVA ERILLISET, JNE JNE JNE?Tyhmät ihmiset vihastuttaa eniten ja täällähän niitä riittää... (ennen typerykset pysyttelivät kivenkoloissaan mutta nykyään opittuaan käyttämään internettiä, saavat puolimielisetkin ulostettua jotain kaiken kansan luettavaksi ja ihmeteltäväksi)HUOH (ja follarit Sonta osastolle, niinkuin sanotaan)

Anonyymi

Anonymous wrote:
Löytyy, noin miljoona erilaista. Oletko toope, vai miten ei ihminen tajua että jos speksit on tuota luokkaa, "halutaan teltta", niin neuvoja on turha odottaa.
Säälittävää vinkumista. Oletan ja toivon, että kirjoittaja on 14 vuotias pahasta puberteetista kärsivä tyttö.Tuossa samassa ajassa kun itkeä tihrustit ao. tekstin, olisit voinut antaa alkuperäiselle kysyjälle muutaman linkin vastaukseksi. Mutta ei. No, ei voi vaatia lusikalla ottamaan, kun koko lapsuun on pipetillä imetetty.Tässä muutama linkki telttatietoutta kaipaavalle:

http://www.hilleberg.com/

http://www.fjallraven.se/

http://www.haglofs.se/

http://www.halti.fi/

Anonyymi

Kysymys oli hyvä, löytyykö Suomen markkinoilta alle kolmekiloista ns. kolmen vuodenajan telttaa, jossa kaksi majoittuu ahtamatta. Mielellään senverran absidia, että reput saa suojaan.

Anonyymi

Hillebergin Nallo 2 GT. Tilaa on vietävästi, painoa 2,5 kiloa. Sama teltta ilman eteistä 2,1 kiloa. Kolmen hengen perusnallo 2,4 kiloa. Näin esimerkiksi. Myös Helsportilla on hyvin keveitä telttoja, mutta ne ovat aika matalia.

Anonyymi

Jaahas wrote:


Tuossa samassa ajassa kun itkeä tihrustit ao. tekstin, olisit voinut antaa alkuperäiselle kysyjälle muutaman linkin vastaukseksi. Mutta ei. No, ei voi vaatia lusikalla ottamaan, kun koko lapsuun on pipetillä imetetty.

Mietipä nyt uudelleen: Aiheen aloittaja kysyy alle 3 kiloista telttaa kahdelle. Alle 3 kiloista telttaa kahdelle siis, lue ja mieti. Kun olet ymmärtänyt mitä kysyttiin, ymmärrät että kysyjälle ei paljon iloa ole siitä että listaa (kuten teit) muutaman hassun linkin valmistajan sivuille. Saman tien voisit (tai olisin itse voinut) etsiä jostain webistä jonkun jo valmiiksi listaaman telttavalmistaja listan (tyyliin 150 valmistajaa) ja kopioida sen tänne. No, tietenkään tästäkään ei ole kysyjälle mitään hyötyä, koska kysyjä ei vaivaudu kertomaan mihin tarkoitukseen teltta tulee ja mitä siltä vaaditaan. Ja jos vähänkin tiedät, 'Jaahas', telttavalikoimista, voin kertoa että JOKAISELTA valmistajalta markettitelttoja lukuunottamatta (ehkä tosin niiltäkin) löytyy aiheen aloittajan ehtojen mukaan "alle 3 kiloinen kahden hengen teltta". Jos et usko, ota se hiiri käteen ja klikkaile googlea (sen varmasti osaat?) ja mene ihmettelemään.

Anonyymi

Onko tämä palsta tarkoitettu kaistapäille vai tavallisille hulluille.

Anonyymi

Anonymous wrote:
Mietipä nyt uudelleen...
Hullu vai tosihullu? Ainakin tämä neiti 14 vee tuntuu olevan valmista kauraa valtion hoidokiksi.

VilleF

Aika asiallista keskustelua teltoista.. Kummallista että voi yksi keskustelupalstan kysymys ottaa noin paljon päähän. Ottakaa ihmeessä vaikka lasillinen vettä ja yrittäkää vähän rauhoittua.

kaisuli

:shock:Meillä on Nallo2, ja hyvin on toiminu kahdella kulkijalla - jos tarttee enemmän kamaa mukaan, on erillinen suojakangas ehdoton, painoa lisää muutama sata grammaa, eikä oo teltassa ahdasta.

[hoikka eu-kissa]

Anonyymi

Olen nelisen vuotta yöpynyt kevät-kesä-syys -retkillä Terra Novan Solar 2:n suojissa. Laatuteltta, helppo pystyttää puhurissa ja sateessa, ja hyvin pelittää muutenkin, absidiin mahtuu 2 rinkkaa ja kantajat nukkumaan tiuhalla tuntumalla. Painoa 2,5 kg pakattuna. On ainakin aiemmin ollut myynnissä Mountain Shopissa Helsingissä.Tästä lisätietoa

[http://www.terra-nova.co.uk/terra/lightweight.shtml#solar2][/url]

Anonyymi

kaisuli wrote:
:shock:Meillä on Nallo2, ja hyvin on toiminu kahdella kulkijalla - jos tarttee enemmän kamaa mukaan, on erillinen suojakangas ehdoton, painoa lisää muutama sata grammaa, eikä oo teltassa ahdasta.
Jos tietää että kulkijoita on aina tai melkein aina kaksi, niin kannattanee sitten ostaa vaikka Nallo 3. Tilaa on enemmän sekä sisällä että eteisessä kuin Nallo 2:ssa ja silti painoa vain 300 grammaa enemmän.

Anonyymi

Yeah! Vaikka oliskin ihan guru näissä asioissa, niin varmasti vois tosiaankin hiukan asiallisemmin omat mielipiteensä kertoa. :roll: Siis viittaan tällä siihen todellisen asiantuntian vastaukseen (1. vastaus) Ehkä kysyjä oli ajatellut, että täältä löytyisi asiasta tietävältä jopa ihan suoraa fakta tietoa!! Jos meinaat, että turhaa täällä tuollaisia asioita on käsitellä, niin olisit kyllä sitten voinut itsekin jättää mielipiteesi kertomatta. PALJON turhempaa p**kaa tuo oli!! :?No sitten asiaan!! Hillebergin Nallo 2 GT on asiallinen teltta, mutta jos käyttö on satunnaista (kerran pari kesässä) niin suosittelisin Haltin tuotteita( Delta2 paino n. 3kg) Hilleberg on nimittäin aika hinnakas, mutta laatuhan yleensä maksaa...

SRV

Robens, starlight, 2 kaari tunneli, 2.7 kiloa punnittuna (ilm. 2.5kg)

viimeistelty kohtuuhintainen

SRV

Anonyymi

Pro wrote:


No sitten asiaan!! Hillebergin Nallo 2 GT on asiallinen teltta, mutta jos käyttö on satunnaista (kerran pari kesässä) niin suosittelisin Haltin tuotteita( Delta2 paino n. 3kg) Hilleberg on nimittäin aika hinnakas, mutta laatuhan yleensä maksaa...


"Suosittelisin Haltia, koska käyttöä on vain vähän". Miksi ihmeessä olisi syytä tyytyä yhtään vähempään kuin hyvään, vaikka harvoin tarvitsee. Jos haluaa kevyen ja todella laadukkaan teltan, se ei ole Halti. Mutta jos hinta ratkaisee, pakkohan se on tyytyä Nalloa huonompaan telttaan. :lol: :lol:

Anonyymi

Ei vähempään kuin hyvään tarvitse tyytyä :oops: Siis tietysti tarkoitin, että jos sattuu olemaan "sunnuntai" vaeltaja niin ei välttämättä kannata sijoittaa "turhaan". Jos ei tietysti ole rahaa kuin roskaa. Siis eihän voi tietenkään verrata ko. telttoja toisiinsa, mutta kai se käyttö tarkoitus ratkaisee. Jos on aktiivinen käyttäjä, niin laadusta ei kannata tinkiä. Niinhän siinä yleensä käy, että ensin ostetaan halvempi malli ja sitten ostetaan kuitenkin myös se kalliimpi, joten kyllä kannattaa miettiä tarkkaan ja puntaroida käyttö tarkoitusta yms. ennen ostopäätöstä. Pointtini oli siis se, että kyllä sillä Haltillakin pärjää (vuosien kokemuksella). Tosin olen myös myöhemmin ostanut sitten sen kalliimman version ja eron kyllä huomaa :roll:

Anonyymi

Jos tällä palstalla erehtyy mainitsemaan "perustaviksien" tavaramerkin Halti, Haglöfs, tms. niin varmasti tulee sitä ittiään niskaan. Täällä pitää kertoilla mitä eksoottisimmista tuotemerkeistä ja hyväksyvää nyökyttelyä tulee niin, että luulee olevansa moshaus-sessiossa.Eli tähän tyyliin: "Must siis noi Haltin kamat on täyttä #%&* ja ne vois antaa vaik jonneki ¤#&* kiinaan kehitysapuna. Ite oon käyttäny ainakii viiskyt vuotta pelkästää Tyderii ja Qwitzen absidii, siis pelkkää absidii ilman sitä ¤%#* painavaa telttazydeemii. Ja myös Ghotljatilt on tullu uus GT III malli, joka on aivan %¤#* paljon tehokkaampi ku se aiempi ¤%#* kakkosversio"--

"Mikä Goretex, mikä kuivamuona? Sarkapuku ja ruisleipä - ja menoksi"

Anonyymi

Nyt mä näkisin, että oot asian ytimessä Wink Sitä tää tuntuu hyvinkin pitkälti olevan... Todennäköisesti kovinkaan moni täällä ei pysty heittää kovinkaan montaa "kunnon" pitkää reissua vuoteen (onhan täällä sellaisiakin). Sitä tuskin tarttee olla kamat viimeistä huutoo jollain päivä/viikonloppu "vaelluksella". Tai jos tarttee, niin mikäs siinä jos ihan välttämättä haluu tuhlata rahojaan. Tyhmää se minusta ainakin olisi. Mut mä en ookkaan ilmeisesti kovin uskottava tyyppi, kun kaikki ei oo pro kamaa. Kyllä mä nyt sen verran osaan päätäni muuhunkin, kun retki hatun pitämiseen käyttää! Eipä mua kyllä pätkän vertaa kiinnostakaan muiden väline urheilu...

Anonyymi

Taitaa nämä kaksi edellistä olla puhdasverisiä putkiaivoja. Kas pojjaat kun sekin on mahdollista, että hyvässä teltassa koisaava voi aamusella pistellä poskeensa rukiista ja kiskaista sarkaista niskaansa....Ai niin, mutta täytyyhän se jokin tyyli säilyttää...edes sanahelinän vuoksi.

:twisted:

Anonyymi

Viime vuonna ostimme Fjällräven Akka R/S 2 Light, jonka paino on suunnilleen 3 kiloa. Teltassa on ruhtinaallisesti tilaa kahdelle ja pitkä absidi. Leikkaukseltaan teltta on Hillebergin Nammatj 2GT -mallia vastaava, mutta hinnaltaan halvempi. Tuostakin muistaakseni löytyy lyhyellä absidilla varustettu malli. Melkein kaikki asiat mitä vanhoissa Akoissa on haukuttu on laitettu uusiksi. Voin suositella, mutta jos raha ei ole ongelma niin osta hilleberg.

kaisuli

Jos tietää että kulkijoita on aina tai melkein aina kaksi, niin kannattanee sitten ostaa vaikka Nallo 3. Tilaa on enemmän sekä sisällä että eteisessä

kuin Nallo 2:ssa ja silti painoa vain 300 grammaa enemmän.

Näinhän se menee, mutta kun teltta oli hankittu ennen kaveria Smile Tottakai 3:sessa on enemmän tilaa ja se kannattaa hankkia, jos kulkijoita on tosiaan lähes aina kaks. Varmaan sitten se meidän seuraava valinta..

[hoikka eu-kissa]

Anonyymi

Biblerin kahden hengen teltat, ITent, Eldorado, Ahwahnee, Fitzroy, Tempest, menee kans noihin spekseihin n. 3kg. Laadukkaita telttoja kaikki.

Anonyymi

Onko kenelläkään tietoa Ferrinon teltoista?

Esim. http://k2planet.com/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=63&osCsid=d75ddc7072144a44ffe076f236ba8011Näyttäis olevan hinta kohdallaan, mutta se LAATU?