1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Yksin reissaaminen/laskeminen?

Alpeille jonnekin ois tarkotus lähteä laskemaan, mutta näyttää siltä, että yksin joutuu menemään kun kavereista ei ole lähtijöiksi. Siitä tuli mieleen, että onko tällä palstalla minkä verran solona reissaavia ja laskevia? Itellä on tullu reissattua muualla päin maailmaa yksin, mutta jostain syystä Alpeille meno yksin hieman mietityttää.

Yks syy on varmaan se, että offareille kun myös tekis mieli, niin sinne ei paljoa yksin taida kannattaa mennä. Varsinkaan kun tuota kokemusta ei niistä hirveesti ole. Ja oppaat taas sitten maksaa niin perkuleesti yhden lompakosta.Näitä 'Suomi-yhdyskuntiahan' vissiin on muutamissa paikoissa, Verbier, La Grave, Chamonix ainakin? Tuntuu vaan, että niissä on niin pro-wannabe-sisäpiiri-meininkiä että taidanpa jättää nuo paikat väliin :? Tämä nyt on varmaan aika raaka yleistys, korjatkaa jos väärässä. Mites jossain Itävallan keskuksissa, löytyykö lepposia yhdyskuntia/ilman kaveria reissaavalle hyvää meininkiä?

Anonyymi

Jostain hiihtäjien treffipalstalta bongaat jonkun mukaan tai onhan noita porukoitakin, jotka kaipais ylimääräistä miestä(?) matkalle. Toki voi olla vähän nihkeetä, jos siellä on 4 kaveria ja sitten siellä "ylimääräisenä" palloilee, eikä tajua niiden inside-juttuja. Itsekin kyllä vähän samanlaisessa tilanteessa, mutta semmosta se on.

Anonyymi

Monesti jenkit, aussit yms. maiden asukit reissaavat yksin ja niillä on tapana jättää esim. kauppojen ilmoitustauluille lappusia joissa hakevat laskukaverita. Itse hiihtelin Itävallassa yhden aussin kanssa muutaman päivän ja tämä oli kerrassaan joviaali ja hauska tyyppi. Jos kielitaito riittää niin esim. näin.

Anonyymi

että on pro-sisäpiirijengiä, rohkeasti sekaan vaan jos oma asenne on kohdallaan.

Anonyymi

No joo, olihan se ehkä semmonen yleistys, mutta on tullu vaan semmonen kuva kun näitä eri palstoja ja lehtiä lueskelee...Toisaalta netissä nyt on niin helppoa nimimerkin takaa soopaa suoltaa.

Mikko Piironen

Jos lukee pelkästään näitä palstoja ni kaikki on iha vitun kovia äärijätkiä ja kusipäitäki vielä.Onneks oikeessa maailmassa tilanne on ihan toinen ja suurin osa porukasta on lupsakkaa jengiä. Eikä ne harvat oikeat äärijätkätkään vetele hc-paikkoja joka päivä.

Mika K

Kyllähän niistä laskuista aika moni on ainakin allekirjoittaneella ns. turistioffaria tai helpompaa runia kevyen haikkauksen takana. Joskus tulee joku hieman parempi paikka laskettua, mutta ei siellä "yhdyskunnissa" kaikki mitään pro-jätkiä ole. Laskemista voi rakastaa vaikkei ihan pro olekaan ja yllättävänkin paljon semmoisia poppoita liikenteessä maailmalla näkee, osa on ihan wannabe-uffaffaa-säätäjiä mutta suurin osa kuitenkin ok.Oma kööri on verpieerissä reilun kuukauden, jos tulet mestoille yksin niin saa soitella laskuseuraa 040 3010331..

Läskikymppi Freeride Team

-pauli

No mä oon mm. lähdössä just reissaa yksin, kun ei kavereilla ja broidilla riittänytkään rahat reissuun. Oon lähdössä 2 ja ½ viikon päästä Chamonixiin hostelliin 17 päiväksi ja sieltä sitten pitäis frendejä ja laskuseuraa löytää. Nixistä luulisi sitä löytyvän aika helposti, mutta jossain pikku keskuksissa se saattaa viedä aika pitkään. Poikkeuksena Monte Rosa sun muut, missä kaikki kävijät onkin offari laskijoita.PS: Jos jotain muitakin on lähdössä sinne yksin tai muuten vaan kaipaa lisää laskuseuraa niin ottakaa ihmeessä yhteyttä.

Anonyymi

Mitenköhän tollaset porukat ja laskuseuranhakijat suhtautuu jos yksinäinen on vielä ensikertalainenkin? Siis offareilla ei ennen ollu, eikä missään valtavilla mäillä muutenkaan?Mikä yleensä olis paras tapa alottaa ku kavereista ei löydy lähtijöitä ja polte olis kova? Että jos selviytyy paikan päälle ite, osaa pukea vaatteet päälleen, tietää miten laudalla tullaan alas ja hommaa vielä tilanteen vaatiman erityisvarustuksen, huoliiko kukaan remmiin ja vielä vähän opettamaankin?

Anonyymi

Ei ne suhtaudu suhun mitenkään jos et mene sinne ensin

Anonyymi

Eka kerta wrote:
Mitenköhän tollaset porukat ja laskuseuranhakijat suhtautuu jos yksinäinen on vielä ensikertalainenkin? Siis offareilla ei ennen ollu, eikä missään valtavilla mäillä muutenkaan?Mikä yleensä olis paras tapa alottaa ku kavereista ei löydy lähtijöitä ja polte olis kova? Että jos selviytyy paikan päälle ite, osaa pukea vaatteet päälleen, tietää miten laudalla tullaan alas ja hommaa vielä tilanteen vaatiman erityisvarustuksen, huoliiko kukaan remmiin ja vielä vähän opettamaankin?
kuten sanottu, riippuu suunnattomasti persoonasta ja persoonallisuuksista.

kovalla laskialla joka on kusipää, ei laskuseuraa hevillä löydy. mutta jos on joviaali seuramies, vaikka olisikin hiukan noviisi, niin harvoin yksin tarvii hiihtää.

muistaa vaan muutaman perusasian, niin homma helpottuu ennestään.1.offarimeininkeihin löytyy yllättävän paljon tietoa kirjoista/netistä.

tietoa sinulla ei koskaan ole liikaa. kartat, paikallinen kirjallisuus ja muuta sälää pystyy tilaamaan netistä.2.muistaa sitten pitää pitää suunsa paikkaan päällä kiinni ettei ala heti höpisemään "GM toppi, brussoonin pyydaa, Lysgletcher, rappeliperkele, järjetöntä vetämistä." Kuulostelee rauhassa ja kyselee silloin tällöin.3.kotona asioiden harjoittelu ei ole turhaa. on se pellen näköistä, eikä varmasti korvaa aitoa asiaa/kursseja mutta ei ole pahasta.(köysimeininkien perusteita, jos lötyy toista piipparia niin piippatreeniä esim.)

4. ota tarvittaessa asioista selvää etukäteen. kuulostele minne jengiä on lähdössä, ilmoittele itsestäsi heille onko autossa tilaa, soitelkaa ja kuulostelkaa ja käykää yhdessä kaljalla ennen kun lyötte asioita lukkoon.

kumman paljon se vaan vaikuttaa mimmonen hyypiö sinne oluelle hiipii.

5.ja vittu, ei sitten pölli kaverin lampaanjuustoja ja täyslihamakkaroita sieltä jääkaapista! perhana, jos se kuuluu olennaisena osana aamun korjaussarjaan niin niihin EI kosketa... Winktai jotakin.liput tilaukseen ja reissuun vain.

Anonyymi

Joo ja vilkaisehan tuo relaan treffipalsta, siellä löytyy porukkaa

Anonyymi

Kannattaa soluttautua paikallisiin laskuporukoihin. Svennsonit ovat yleensä aika otetttuja jos saavat suomi-possea mukaansa.

Tossa parit vakikommentit kypäräpäiltä Aostan laaksosta, Verbireristä, Chamonixista: You are from Finland? Talar du svenska?