1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
MKjunnu
Uusi akka

Uuden teltan hankinta ois käsillä.
Onko kellään kokemuksia tuosta Fjällrävenin akka shape -teltasta. Ja onko sitä olemassa kahden hengen versiota?
Oisko hyviä nettikauppoja jossa tuota ois halvalla saatavissa? Kiepissä näytti olevan 398 ja Lassilla 475.
Toki muitakin hyvällä absidilla varustettuja telttoja saa ehdottaa, hilleen ei vain taida olla rahaa ilman mieletöntä tarjousta.

rane62

Joo ei se hille mikään kunigas ole. Mulla ainakin on kaaret niin syvältä kun vaan voi olla. 

Aatti

Kaveri on kovasti tykännyt tuosta Shape mallista - oli sen juuri tuolta Kiepistä lunastanut, ilmeisesti halvimmalla (Suomesta) saa sieltä.

" If your going to make a mistake, make a big one "

MKjunnu

Mietityttää lähinnä tuo kolmen hengen versio. Mitenkäs nuo ilmotetut painot pitää paikkaansa, kun Akka R/S 2:lle luvataan 3000g ja Akka Shape 3:lle 3150g. Kannattako kuitenkaan kolmen hengen teltan osto, kun kuitenkin kahdestaan aina kuljetaan. Onko muuten tietoa pakkauksien koosta noiden välillä?

Aatti

Painoista en osaa sanoa, pitävätkö paikkaansa. Luulisi.

Muutenkin on sen painoluokan teltta, että kahdelle hengelle ilman muuta (mikäli hinta ei ole este) kolmen hengen versio - on tilaa vähän kääntyilläkin.. Ja mahtuu sitten se kolmaskin tarvitteassa.

" If your going to make a mistake, make a big one "

Yudi

Ostin syksyllä Lassin tarjouksesta Akka R/S 3:sen. Mielenkiinnosta tarkistin painon, koska monissa testeissä Fjellun teltoissa ilmoitettu paino oli n. 10-15% pienempi kuin mitattu paino. Painot piti paikkansa, kun otti korjaustarvikkeet pois paketista. (Korjauspaketti on aika kattava) Absidi oli 20 cm lyhempi kuin Fjellun esitteissä ja www-sivulla. Muuten mitat oli teltassa samat kuin Fjellun www-sivuilla. Teltan pakkauksen päädyn kuvassa mitat olivat samat kuin itse teltassa.

Kahdelle kannattaa ehkä hankkia kolmen hengen teltta, jos ei aivan viimeisiä grammoja halua viilata pois. Sopii vähän kääntyilemään teltassa ja kolmannenkin kanssa vielä mahtuu. Varsinkin talvella lisätilaa arvostaa, kun vaatteita joutuu pyörittelemään vähän enemmän.

J_Susiraja

Akka Shapesta on kokemusta puolen vuoden verran. Se on kahdelle aikuiselle juuri sopivan kokoinen. Painoksi digitaalinen kalavaaka näytti 3190 g kaikkine romppeineen. Vaikuttaa laadukkaalta ja muoto on mielestäni hyvä. Tuuletusta en ole päässyt testaamaan oikein märällä ja tyynellä kelillä, mutta tuulisella kelillä toimii.

Huonoja puolia:
- maakiilat ovat hankalan malliset, koska niitä ei kärsi painaa käsin maahan
- ulkoteltan oven vetoketjun suojakangas jää joskus vetoketjun väliin
- isossa erässä ko. telttaa kaarien värikoodaus (pun-kelt) on väärin päin, mutta sekään ei haittaa, jos sen tietää

Hyviä puolia on paljon enemmän.