1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
tiia
Victorinoxin huoltaminen

Vanha linkkari on vähän huonossa hapessa (terät aukeavat huonosti) ja olen yrittänyt putsata sitä. Victorinoxin nettisivuilla annetaan ohjeeksi öljyäminen esim. ompelukoneöljyllä. Ko. öljyä ei tällä löydy meikäläiseltä (enkä tähän hätään pääse sitä mistään etsimään), joten kävisikö joku muu?

Anonyymi

Aseöljy on joka kodin perusöljy kaikkeen voiteluun. Spraypullo on kätevä.

Aries

Huuhtele ensin kuumalla vedellä, sitten vähän ruokaöljyä peliin.

rane62

Ruokaöljy on liian paksua. kokeile vaikka lukkosulaa missä on öljyä tai osta spray öljyä huoltsikalta.

Tamppo

Ruokaöljy ei myöskään voitele kovin hyvin ja se härskiintyesään tuppaa tahmaantumaan. Mutta jos sitä puukkoa käyttää ruuanlaitiossa, niin sitten on syytä käyttää syötävää öljyä.

Gotta be a skoogie

Anonyymi

Jos terien aukaisumekaniikassa on likaa, laita pesualtaaseen/ämpäriin/tms lämmitä vettä ja upota linkkari sinne. Taittele teriä auki/kiinni veden alla niin saat lian helposti pois. Sitten hyvä kuivatus lämpimässä. Öljyksi sen jälkeen mielellään joku synteettinen öljy, esim SuperLuben kynämallinen Oiler-öljypullo on kotiolosuhteissa kätevä, ja siinä on hitunen teflonia mukana. Saanee marketista tai rautakaupasta. Spary öljyt kannattaa unohtaa, ne sotkee kaikki paikat, ja voitelevaa ainesosaa ei ole läheskään sitä määrää kuin tuollaisessa "tavalllisessa" (=ei spray) öljyssä.

edit: linkki kuvaan