1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
mikaelt
Vaeltajan savustin

Ajattelin kysellä täältä josko joku on rakennellut itselleen pieneen tilaan ja kevyen savustimen.

Näin jossain sivuilla vaelluskuvissa sellaisen. Lähinnä se näytti savustuspussin ja säilyketölkin yhdistelmältä. Siis pohjana siinä metalli astia jossa ilmeisesti purut käryävät. Se oli sitten jotenkin liitetty folio pakettiin joka taas muistutti savustuspussia pystössä. Tämä koko hässäkkä oli sitten ripustettu roikkumaan kaasukeittimen päälle, niin että keitin kuumensi metalliastiaa. Kalat taas roikkuivat pussin sisällä.

Mietin ettei tuohon varmaa kummempia tarvitsisi kun sen tölkinpohjan ja käytetyn savystuspussin. Pussin vois yhdistää vaikka teräsklemmarilla purkkiin. Valmiiksi jos vielä pakkais purutkin pieniin minigrippeihin. Lämmön hukan vähentämiseksi vois sen purkin asentaa vielä pussin "sisään" niin että muutama sentti foliota menis purkin yli, tai tässä tapauksessa ali, kun purkki jää sinne sisälle. Folion reunat sitten suojaisivat liekkiä tuulelta ja keräisivät lämmön paremmin. Kalojen kiinnitys sitte tapahtuisi teräs/rautalangalla tai koukulla  joka pujautetaan pyrstöntyven tai pään läpi. Luulisin että pää alaspäin savustamien olis parempaa. Yleensähä kalat pääpuolestaan paksumpia, jonne lämpöä tarvis enemmän. Samalla kiinnitys systeemillä missä kalat roikkuvat myös koko homma roikkuu puussa tai kepissä.

Noh...miltäs vaikutti? Kertokaas jos joku lukijoista tällaisen jo valmistanut.

nilakka

Tuohan oli hyvän kuuloinen idea! Blum 3
En nyt ehkä ihan vaellukselle ottaisi mukaan,mutta jo parinkin päivän pysähdys jossakin,niin tuollainen olisi kätsy.
Mietin vaan,miten ne kalat on siellä kiinni,etteivät tipu,kun alkavat kypsyä?voisiko ne olla jossakin kanaverkosta tehdyssä taskussa tms.
Vahvaa foliota saa,kun ostaa noita parempia einesruokia (ei atria,eikä HK tms)
Taitavat olla 700gr pakkauksia.
Niistä sitten syö kotona sisuksen ja pesee ja avaa sen folion.
taidampa itsekkin kokeilla,sekä nuotiolla,että keittimellä!
Eikun folion keruuseen! :lol: 8)

mikaelt

Juuh asiaa olis semmonen halsteriverkko sisälle jonka väliin virittelis kalat. Kokosysteemin riiputus tapahtus vaikka sen verkon nurkista sitte. Ei paino kohdistuisi liikaa foliooon, sillo kävis ohuempiki folio.

Nii eihä tota systeemiä varmaa tarvi paikoissa missä voi avotulta pitää ja puita. Ens kesänä suunnittelin semmosta viikon reissua puuttomille alueille.

Ilmainen Web hotelli! 250mt/1gt - SQL - PHP ym. http://www.000webhost.com/?id=10046

Kmarc

Ite käytän foliosta kyhättyä.
Trangian kattilan pohjalle vaa purut suoraa tai sitte ohut folio ettei trangian pohja hiilly ja väliin oon joskus rakennellu foliosta tippapellin johon rasvat ja liemet tippuu ja koko komeuden päälle sit paljon paksumpaa foliota.
Ihan toimiva ratkaisu. Kalat ripustelen pyrstöstä tikuista veisteltyyn piikkiin ja piikit voi pistää roikkumaan vaikka oksasta tms. Usein ei ole mitää sopivaa lähellä, niin virittelen vaellussauvoista ja narusta sopivan roikottimen.
Aika hyvin kalat pysyny koukussa tähän mennessä.
Tässä pari kuvaa mitä oon rakennellu.
http://markos.biz/index.cgi?galleria2004&85
http://markos.biz/index.cgi?galleria2005&198
http://markos.biz/index.cgi?galleria2005&203