1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
blueberry
2 hengen retkeilyteltta hakusessa noin 100e, esim.

halti dl-hiker vai jw liberty 1 kenties halti hike & bike 2?

tarjoushinnat järjestyksessä 113, 117,5 ja 107.40

dl hikerissä on eteinen. mutta leveyttä en tiedä enkä saanut sen mittoja mistään.
onko kokemuksia??
libertyssä hyvä puoli 2 oviaukkoa ja 10000 vedenpitävyysarvo pohjassa.

mistään ton hintasista teltoista?

Anonyymi

Vähän tarkemmin mihin käyttöön teltta haet (retkeilyäkin on niin kovin monenlaista). Valinta perusteena hinta on aika huono...

Dubbel

Itselläni on tota Liberty I:stä vähän isompi II, joka ainakin on tähän asti ollu hintaansa nähden loistava, hyvinä puolina mm. kaaret ulkoteltassa, eli irroitettava sisäteltta ja kohtuulliset absidit. Tuntu myös pitävän vettä, tosin sademäärät eivät vielä ole olleet kovin huikaisevia.
Liberty I kuulostaa vähän pieneltä, ainakin jos nukkujana on pari isokokosta kaveria.

nilakka

satasen teltoissa ei ehkä ole niin paljon valinnanvaraa,mutta jos lisäät 50€,saat jo enemmän vaihtoehtoja!
Itselläni tärkeitä kriteerejä ovat olleet korkeus,( mahtuu vähintään istumaan),ja se että kaaret ovat päälliteltassa,jotta sisäteltta ei sateella pystytettäessä kastu.
Kaksi ovea on kätevä lisäominaisuus.
Melontaretkille olisi hyvä,että teltta on vapaasti seisova,eli ei tarvitse paljon piikkejä pystytykseen.

blueberry

2 keskikokoista meitä on ja 3 vuodenajan pääasiassa sulan maan aikana tapahtuvaan yöpymiseen ja mahd.  ruuanlaittoon ympäri suomen vaikka käsivartta myöten.

dabomba
Käyttäjän dabomba kuva

Lyhyesti vaatimaton mielipiteeni. En pysy budjetissanne, mutta sanonpa silti. Hinta on huono peruste ostaa telttaa, kuten Kaamos totesikin. Pyrkikäämme siis hyvään hinta-laatu-suhteeseen ja hyvään telttaan. Omasta käyttökokemuksesta suosittelisin lämpimästi käyttämään tilaisuuden hyväksi ja tilaamaan Partiovarusteesta Halti XPD Alfa II:n, vuoden 2005 malli poistohintaan 199 euroa. Onhan se kalliimpi kuin suunnittelemanne hinta, mutta rahoille saa kyllä hyvää vastinetta. Teltta on kevyt, ja kyllä omasta mielestäni tunneliteltta on mukavampi valinta kuin kupoli. XPD:ssä on iso eteinen, joka helpottaa elämää huonolla ilmalla. Sisäteltan saa helposti irrotettua ja rutattua teltan perälle ja siten ulkoteltasta saa tilavan kenttäkeittiön kahdelle. Kupolin kannalle kääntyisin ainoastaan, jos on tarvetta pystyttää teltta paljaalle kalliolle tms, missä kupolin itsestäänseisova rakenne on tärkeä tekijä teltan valinnassa. Vilkaiskaa itse:
https://www.ulkoilukauppa.com/index.php?sijainti_id=3145
Teltan pahimpana miinuksena mainitsisin sisäteltan mataluuden (70 cm). Se ei tällaiselle keskimittaiselle miehelle riitä istumiseen, mutta useimmitenhan sisäteltassa lähinnä nukutaan. Ulkoteltan korkeus on noin 90 cm, joten jos sitä käyttää keittokatoksena niin istuen kokkaaminen luonnistuu kyllä.

Ehdottamistanne teltoista:

Halti Hike & Bike Suunnilleen samanpainoinen kuin XPD Alfa. Kupoliteltassa ei kuitenkaan ole yhtä suurta eteistilaa kuin tunneliteltassa.

Halti DL-Hiker: Kupoli isommalla eteisellä, mikä on hyvä. Mutta painaa melkein kilon enemmän kuin yllämainitut.

JW Liberty I Taas pienempi eteinen, silti painoa yli kolme kiloa. Plussaa pohjamateriaalin 10.000 mm vesipilariarvosta. Tosin eipä ole tullut XPD:stäkään ikinä vesi läpi, vaikka pilarimittarilla luvataan "vain" 5.000.

Toivottavasti sopiva teltta löytyy!

-Tommi

blueberry

liberty 1 lähti matkaan 117ella mielestäni sain hyvän vastineen rahalle. kunnolliset teipatut saumat ripstoppii, molemminpuoleiset ovet hyttysverkolla, tilaa jää molemmille puolen telttaa.