1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Tontsa
"Laskukahvat" maastopyörään

Joissain pari-kolme vuotta vanhoissa nishikin malleissa oli tollaset. Niitä sai myös suoraan alan kaupasta muttei enää löydy mistään, ei edes maahantuojalta. Kuten linkin takaa löytyvästä kuvasta huomaa, niin siinä pyörässä kippuratanko. Mutta kun sitä katsoo hieman tarkemmin, niin kyseessä onkin normaali maastopyörä suoralla tangolla ja ns. laskukahvoilla (ei noita nousukahvoiksi enää voi sanoa  :))
http://asko7.softavenue.fi/kuvagalleria/fillari/naytakuva.asp?Size=2&Kid=5318

Onko kellään mitään havaintoja moisista kahvoista ? Paikalliset liikkeet ja pyöräalan ihmiset on soiteltu jo läpi. Käytettyjä, uusia.
On niin vähän tilaa, ettei eteiseen mahdu kuin yksi pyörä ja se on tällä hetkellä maastopyörä. Muuten se alkaakin olemaan ns. fitness kunnossa, mutta noilla sen saisi jo road kuntoon  Biggrin

arctic biker

Tunnettiin nimellä Roadends tai virallisemmin drop bar ends, googlettelin mutta ei taida enää maailmalta löytyä... toinen juttu toki että onko noissa mitään järkeä. maantiepyörä ja maastopyörä on geometrialtaankin sen verran erilaisia ettei kaikki pelaa. kohtuu kapea suora tanko riittävän alhaalla siinä se.

-+MM+-

stemmiä alakulmille ja kapee suora stonga. Nousukaffat jos haluu lisäotteita.

Tontsa

Nämä on näitä pienestä asunnosta ja loukkaantumisesta johtuvia virityksiä. Asuntoon sisälle ei mahdu kunnon pyöriä enempää ja jalka meni siihen kuntoon, ettei tänä kesänä pysty pyöräileen muualla kuin maantiellä.
Ja oishan noi ihan pätevät suurimmassa osassa täkäläisiä mtb kisojakin, hiekkatiepyöräilyä aletaan kutsumaan jo maastopyöräilyksi, niin alaotteella pystyis ajeleen suurimman osan ajasta.
Toi tanko alas, niin siellä se jo on, huono puoli siinä, ettei yläotetta saa ollenkaan. Pitemmät lenkit alkaa puuduttamaan. Sekä vaikeissa paikoissa yläotteella ois helpompi ajella.
Maastopyörä on maastopyörä ja insinööri on insinööri  :lol:

Yudi

Ainakin yksi valmistaja löytyi:

http://www.endless-innovations.com/mall/dynamic.asp?Category=Bar%20Ends

Ei tosin aivan samanlainen kiinnitys kuin aikaisemmassa versiossasi...

Tontsa

[quote author=Yudi link=topic=18249.msg119700#msg119700 date=1179825610]
Ainakin yksi valmistaja löytyi:

http://www.endless-innovations.com/mall/dynamic.asp?Category=Bar%20Ends

Ei tosin aivan samanlainen kiinnitys kuin aikaisemmassa versiossasi...Toi aikaisempi versio oli kanssa netistä bongattu esimerkki.
Suuret kiitokset linkistä !!
Itse en löytänyt netistä mitään paikkaa mistä noita voisi saada.
Kaikin puolin riittävän pätevän näköiset kunhan saan vaan tilattua ne suomeen. Onneksi dollarin kurssikin on taas aika heikko  Smile
Pyörästä tulee kyllä taas virityksien viritys...