Suomen paras lyhäri 2015 - äänestys on nyt käynnissä!

Vapaalaskuiltamissa äänestetään tänä vuonna Suomen parasta lyhäriä eli noin pariminuuttista vapaalaskuun liittyvää elokuvaa.

Kilpailu on kaikille avoin hyväntuulinen kisa, joka kutsutaan syksyisin koolle. Määräaikaan mennessä lähetetyt videot osallistuvat Relaa.comissa ennakkoäänestykseen. Neljä eniten ääniä saanutta teosta etenee finaaliin Helsinkiin Vapaalaskuiltamiin, jossa paikalle saapunut iltamayleisö äänestää livenä voittajan!

Suomen parhaan lyhärin palkintopöytä on jälleen tänä vuonna erittäin laadukas. Voittaja pääsee valitsemaan ensimmäisenä ottaako hän Peak Performancen Heli Gravity -laskuasun (arvo 900 euroa), täysihoito-viikonlopun Pyhälle (arvo 500e) vai Scandinavian Outdoorin lahjakortin (arvo 400e). Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pääsevät vuorollaan myös valikoiman äärelle.

 

Äänestä suosikkiasi!

Tänä vuonna kilpailuun tuli huimat 15 videota. Ne ovat alla satunnaisessa järjestyksessä. Katso leffat rauhassa läpi ja äänestä sitten suosikkisi finaaliin. Äänensä voi antaa vain kerran.

Äänestys on päällä torstaihin 22.10. kello 20.00 asti. Onnea kisaan kaikille!

 

1. Ehkä se toimii, ehkä se ei... by Ville Arkonkoski

Rakennettiin emännälle splittilauta, jolla sitten pöllyteltiin Japanin pyydaa. Kuvaus ja editti Ville Arkonkoski. Elokuvan päätähtenä Allu.

 

2. Pirkkaboys pyhäilemässä by Petri Sievänen

Tarkoituksena on yrittää välittää sitä hauskanpitoa ja riemua mitä porukkamme koki viime keväänä pyhän vapaalaskuviikolla ja free'kendissä. Tekijät on allekirjoittanut editointi ja kuvaus, Antti Heikkinen kuvaus sekä Juhani Lahtinen kuvaus. Laskijat ovat Allekirjoittanut, Sami Vornamo, Antti Heikkinen, Juhani Lahtinen ja Petri Mast.

 

 3. Mind Game by Jussi Hynninen

Monesti huomaan olevani ajatuksissani jossain aivan muualla... @jupehynn


4. 35+ jäbän menoa ja meininkiä ympäri pohjoiskalottia by Pasi Lampinen

Ajatuksena lyhäri tehdessä oli kuvata/editoida laskua lähes tulkoon kaikissa muodoissa. Ei aina tarvitse olla isoja vuoria tai hienoja hyppyjä että pääsee fiiliksen, vaan että laskeminen on kaikissa muodoissaan todella hauskaa.


5. The Mountain by Pekka Pakkanen

Koska rakkaus. Filmillä tekijän lisäksi mukana Niko Pettersson, Pauliina Valpas, Mika Merikanto, Arttu Muukkonen ja Antti Haapasalo.


6. Huippupäivä by Juha Halonen 

Kaksi reilu nelikymppistä nuorukaista käyvät ensiaskeliaan lajin parissa. Ja kyllä kelpasi. Oli kiva kruisailla kohti auringon siltaa. 
Paikka: Storhaugen Lyngenin suunnalla. Suksilla Juha Halonen ja Mika Hietanen Lappeenrannasta. Tekijä: Juha Halonen


7. Cryptic. by Henry Mäkinen

Kolmen hengen porukalla kuvattu lyhyt urbaanilasketteluelokuva viime kaudelta. Henry Mäkinen & Pontus Penttilä. Kuvaus Riku Jauhiainen.


8. Täydellinen päivä by Antti Ruohonen

Mitenpä viettäisit täydellisen päivän suksilla, jossei hiihtäjän energiatasoista ja ajankulusta tarvitsisi huolehtia?


9. Black Slope by Planetskier

Tässä lyhytelokuvassa esitellään parhaita paikkoja lumilautailun opetteluun. The Planetskier harjoittelee lumilaudalla toista päivää. Uusi harrastus, uusi, äskettäin syntynyt vuori. Kuvattu Indonesian Anak Krakatau -vuorella, joka kasvaa vuonna 1883 räjähtäneen Krakatau-vuoren paikalla.
Paikka: Anak Krakatau, Indonesia
Laskija: Jari Arkko
Kuvaaja: Jari Arkko


10. A Whitewater state of Mind by Paul Siljama

Editti Nelsonin kylästä Kanadan Kootenay vuoristossa Brittiläisessä Kolumbiassa. Sen ideana on antaa kuvaa luonnosta, ihmisistä ja niiden energioista ja laskuviboista, mitä olen siellä kokenut. Laskijat: Peter Velisek, Jake Cormie, Trace Cook, Arto Majava, Sol Butler, Nigel Ziegler, Soren Schepkowski, Graham Driedger, Andrew Grunninger, Dave Heath. Kuvaaja: Paul Siljama. Kuvattu Whitewater Ski Resort, Rebeckah Hornung, Nelson BC, Canada.


11. Ilon kautta by Olli Leppänen

Videon idea lähti, kun olin kummipojan kanssa kokeilemassa mäenlaskua Sappeessa viime tammikuussa. On yksi asia, joka yhdistää hyviä laskupäiviä iästä, taitotasosta, laskuvälineestä, ympäristöstä, laskutyylistä ja kulttuurista riippumatta. Laskijat: Olli Hakala, Olli Leppänen, Gustav Ludwigson, Heidi Siutla, Akira Tomita, Fredrik Trella. Kuvaus ja editointi: Olli Leppänen.


12. White Winter by Kaakaolla

Ei muulla väliä, kunhan on valkoista ja pehmeää. Laskijat & kuvaajat & editointi: Aino Maaranta ja Eetu Leikas.


13. Lyhäri 2k15 by Iisakki Lemmetty

Lyhyt elokuva kaudesta 2k15.


14. The Choices by GMC pictures

Elämä on täynnä valintoja: mitä huulirasvaa käytät, mihin lähteä laskemaan ja miten saada työelämä sopimaan laskukuvioihin? Lyhytelokuvassa kooste GMC picturesin viime kauden valinnoista. Laskijat: Michelle, Ulla, Reetta, Liisa ja muut valintojen tekijät. Kuvaus: Reetta, Aino, Eetu ja Tatu. Editointi: GMC pictures. Musiikki:The Freak Fandango Orchestra - Requiem for a fish (jamendo.com)


15. The First Decent by Planetskier

Tässä lyhytelokuvasssa yhdistyvät intohimo laskemiseen ja aiemmin laskemattomat vuoret poikkeuksellisen huonoon näyttelijäntyöhön. Jännitystä ja vaaratilanteita luovat tässä Uruguayn maaseudulle sijoittuvassa elokuvassa mm. liukkaat lehmänpaskat. Vapaalaskun maailmassa ollaan vahvasti, mutta ainoa takuu, joka tästä elokuvasta annetaan, ettei siiinä ole yhtään puuterikohtausta.
Paikka: Cerro Catedral, Uruguay. Laskija: Jari Arkko .Kuvaaja: Jari Arkko


01. Ehkä se toimii, ehkä se ei... by Ville Arkonkoski
3% (53 ääntä)
02. Pirkkaboys pyhäilemässä by Petri Sievänen
0% (6 ääntä)
03. Mind Game by Jussi Hynninen
17% (257 ääntä)
04 35+ jäbän menoa ja meininkiä ympäri pohjoiskalottia by Pasi Lampinen
15% (235 ääntä)
05. The Mountain by Pekka Pakkanen
16% (237 ääntä)
06. Huippupäivä by Juha Halonen
4% (58 ääntä)
07. Cryptic. by Henry Mäkinen
1% (9 ääntä)
08. Täydellinen päivä by Antti Ruohonen
3% (52 ääntä)
09. Black Slope by Planetskier
0% (3 ääntä)
10. A Whitewater state of Mind by Paul Siljama
2% (32 ääntä)
11. Ilon kautta by Olli Leppänen
2% (23 ääntä)
12. White Winter by Kaakaolle
18% (274 ääntä)
13. Lyhäri 2k15 by Iisakki Lemmetty
1% (19 ääntä)
14. The Choices by GMC pictures
17% (261 ääntä)
15. The First Decent by Planetskier
0% (4 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1523
MahdotonEsa
Re: Suomen paras lyhäri 2015 - äänestys on nyt käynnissä!

joo

Bär
Re: Suomen paras lyhäri 2015 - äänestys on nyt käynnissä!

Juuri näin! Samaa mieltä