Akilles Road Academy(n) kauden "päättäjäiset"

Akilles Road Academy, (jäljempänä ARA) on klubi, joka järjestää jäsenilleen toimintaa maantiepyöräilyn ympärillä ilman suorituspaineita
Toimintamuotoina teemaillat, yhteisharjoitukset ja –lenkit. Road Academy sopii kaikille niille, joita maantiepyöräily kiinnostaa pelkästä ajamisen ilosta, kuntoilu, pyörämatkailu, kuntoajotapahtumat. Samanhenkistä seuraa ja mielenkiintoisia harjoitteita.

Krisse Alatalo ja Peter Selin ovat Road Academyn idean kehittäjiä. He pyörittävät pääkaupunkiseudulla Suomen ensimmäistä Road Academy -klubia, jossa on jo mukana n. sata kuntopyöräilijää. Akilleksen Road Academy on järjestyksessän Suomen toinen kerho. Jäseniä tällähetkellä reilusti yli 20.

Menneenä viikonloppuna, yhden ARA:n jäsenen toimesta (Teddy), kokoonnuimme hänen kotitalonsa pihalle klo 10:00 tapahtuvaa lenkkiä varten, joka poikkeuksellisesti tehtäisiin maastopyörillä.Halusimme pitää omat, maantiepyöräilykauden "päättäjäiset", ilman "pukupakkoa".

Pyöräilyreitti kulki osin asvaltilla, hiekka/sorateillä, pääosin kuitenkin metsäpoluilla/traktoriteillä ja pelloilla.

Osalla ryhmästä oli vähäistä kokemusta maastopyöräilystä, osalla jo pitkähköä kokemusta maasturin sarvissa. Sää oli viileähkö ja puolipilvinen mutta kokemuksesta tiesin että vaatetusta ei saisi olla liikaa, kunnon aineenvaihdunta (hikoilu) ottaisi kyllä nopeasti vallan, kunhan rymistely poluilla alkaisi.

Taukoja pidimme sopivin väliajoin, juomareppu tämäntyylisessä harrastuksessa on mukava ominaisuus, ei tarvitse keskittyä juomapullon ottamiseen tangon alta, letkunpää suuhun ja imua, keskittyminen ajamiseen pysyy kontrolloituna.

Taukopaikka, yksi niistä useista.

Reitin varrella, korkealla erään kallion päällä, josta aukesi upea näköala Suomenlahdelle,  Teddy oli vaimonsa kanssa järjestänyt meille hienoisen yllätyksen. Polkiessamme jyrkkää nousua kalliolle, kuulin jonkun sanovan että täällä on ihmisiä piknikillä. Piknik osoittautui Teddyn vaimoksi joka oli kattanut meille kahvit vastaleivottujen wienereitten kera. Suuri kiitos siitä.

"Kukkulan kuninkaat" piknikillä.

 Kalustoa.

 Reitille kertyi pituutta 45km, kaikilla punaiset posket ja hyvä mieli. Päätimme kelien salliessa järjestää lisää yhteisiä porukkalenkkejä, niin antoisaa lenkki oli.

Reittikuvaus.

Hyvää pyöräilysyksyä kaikille.

 

 

 

 

 

 

Käyttäjän cusinero kuva

cusinero