Käytetty maantiepyörä Italiasta

Olen tovin etsiskellyt korvaavaa maantiepyörää, liian isoksi minulle osoittautuneelle Colnago Cristallo fillarille. Tein kaupat vähän käytetystä Pinarello Prince SL rungosta joka löytyi Italiasta. Maksoin rungon ja pakkauskulut 14.7.2012.

Odottelin kovasti runkoa saapuvaksi, kului viikko, kaksi, kolme, kunnes viimeviikon tiistaina joku hakkasi ulko oveamme 08:15 aamulla, TNT kuriiri luovutti suurehkon paketin minulle.

Kuin pikkupoika jouluaattona pinkaisin sisään, leatherman kouraan ja paketin kimppuun. Runko oli hyvin pakattuna, kuplamuoviin käärittynä. Itse rungon lisäksi siinä oli satulaputki sekä Pinarellon oma satula.

Olin ennakkoon ostanut Saksasta käytetyt Mavic Ksyrium Equipe vanteet jotka oli tarkoitus asentaa mahdollisesti jostakin löytyvään runkoon. Kuvassa näkyvä keskiratas ja kammet eivät kuuluneet kauppaan.

Hyvä stonga löytyi omasta takaa joten jäljelle jäi vaihteisto, jarrut ym. hankinta. Pitkän budjetoinnin ja hillittömän nettikauppa surffailun jälkeen päädyin Campan Athena pakettiin joka löytyi Bike 24.DE nettikaupasta. Saksalaiset hoitivat paketin 4 päivässä DHL:n avustuksella kotiovelleni, vissi ero Berlusconin postilaitokseen.

Koko komeus jäisi itseltäni kasaamatta, se myönnettäköön, Porvoon Pyöräkeskus Oy lupautui tekemään kasauksen. Sieltä löytyy asiansa osaavat kaverit, saadaan ergonometria kohdilleen, jotta saan mahdollisimman hyvän hyödyn polkemisesta.

Toivottavasti pääsen testaamaan pyörääni lähiviikkoina, pientä jutuntynkää fiiliksistä ja ensilenkistä, kuvaa komeudesta unohtamatta.

 Pinarello kasattuna, ohjaintangon korkeus ja stemmin pituus vielä hakusessa, samoin satula. Upea päivä tulossa joten ajokamppeet niskaan ja maantielle.

 

http://www.movescount.com/mymoves/edit/move7496198

Ensimmäinen lenkki takanapäin ja yhtä hymyä koko äijä. Campan 11 lehtinen takapakka antaa hiukan enemmän vaihtoehtoja tällaiselle kuntopolkijalle.

Vaakaputki on 4cm lyhyempi kuin Colnagossani, eron kyllä huomasi heti kun läksin maantielle, ei tarvitse kurkottaa niin pitkälle kuin ennen. Haarukan pystyputki antaa mahdollisuuden nostaa ohjaintankoa n. 2,5cm joten se on seuraavaksi edessä.

Satula on 130mm leveä ja oletin että hankaa takaliston luita mutta en ainakaan vielä voi sanoa että takamukseni särkisi, tiedä sitten huomenna aamulla.

Pyörän kokonaishinnaksi tuli 1480€, onhan se paljon rahaa mutta uskoakseni sain luotettavan pelin pitkäksi aikaa. Campan Athena sarja sopii fillariin erittäin hyvin, runko on alumiinia ja hiilikuitua, mikä parasta, pyörä on Italialainen.

Toivottavasti kelit pysyvät mukavuusalueen rajoissa, Pinarello hinkuu malttamattomana paljon kilometrejä, niin myös kuski. Mukavaa syksyn jatkoa kaikille.

 

 

 

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41636.0
Käyttäjän cusinero kuva

cusinero