MFB/varuste.net AM-challenge Kokonniemessä 8.6.2013

Manfredbikes, yhdysvaltalaisen Transition pyörämerkin porvoolainen maahantuoja, järjesti menneenä lauantaina hienon maastopyörätapahtuman. Erittäin mielenkiintoinen rata oli tehty Kokonniemen laskettelukeskusta ympäröivään maastoon. Starttipaikka sijaitsi n. 100 metriä Porvoonjoen yläpuolella,  mielessäni kävi kyllä ajatus että jos alaspäin mentäessä vetää lipat niin huonosti siinä käy.

Starttipaikka keskellä kuvaa ylhäällä.

Vaikeita paikkoja ?

Ajettavan reitin tarkastus suoritettiin kävellen, taisi siinä tunti vierähtää. Tarkkasilmäiset kuskit mittailivat ajolinjoja, miten edessä oleviin pudotuksiin olisi parasta ajaa. Itselläni ei käynyt edes mielessä että hurjimmista paikoista pitäisi ajaa, oma strategia sai hiljaisen hyväksynnän itseltäni, halu pysyä terveenä ja ehjänä oli suurempi houkutus kuin herätä kirurgin otsalampun valoon.

Startista suoraa syöksyä alas, en voinut katsella muiden lentoa laaksoa kohti, sillä minulla oli täysi työ pitää fillarini ajolinjassa. Montussa tiukkaakin tiukempi vasen, pieni pätkä suoraan , vasemmalle ja eka kova nousu. Mitään muistikuvaa rataprofiilista tai reitistä ei jäänyt kovalevylle, rata oli merkitty hyvin joten reitin seuraaminen kyllä onnistui, ruuhkaa ei edessäni ollut, menivät kyllä sellaista kyytiä että -57 syntynyt sai kyllä polkea ihan rauhassa.

Ei puhettakaan että olisin pystynyt polkemaan eräitä kalliopätkiä, tuntuivat nousevan ja nousevan, jaloitteluksi meni, fillarikin piti saada mukaan, olisihan se ollut noloa nousta huipulle ja huomata että Focus jäi johonkin matkan varrelle. Sykelukema oli 179 bpm huipussaan, pääsin kuitenkin jatkamaan kisaa.

Nousut olivat jyrkkiä.

Viimeinen nousu laskettelukeskuksen huipulle, jonka jälkeen alkoi hirvittävän näköinen ränni alaspäin, sisältäen tuplahyppyreitä, juurakkoa ym. hauskaa. Jos meni jokunen nousu kävelyksi niin sama sääntö päti kyllä tässä finaalilaskussa. Hatunnosto niille jotka laskivat rännin alas.

Mukava nyppylä lopussa :)

Name of The Game oli minulla, ehjänä maaliin ilman luunmurtumia, hyvä mieli ja hikeä. Postrace sisälsi pikku purtavaa, lankulla ajoa fillareilla, hyvää musiikkia, mikä parasta hyväntuulista joukkoa liikkeellä. Part II tapetilla?

Linkissä video startista, (ei huippulaatuinen). https://www.facebook.com/photo.php?v=471197086308517&set=vb.308465255915...

Tässä mfb/varuste.net AM-challengen viralliset tulokset:

1 Timo Föhr
2 Mika Myllynen
3 Mike Laiho
4 Jockum Rönnbacka
5 Johan Sirén
6 Tomi Tukiainen
7 Jonas Rönnbacka
8 Henrikki Ryhänen
9 Lucas Lönnqvist
10 Teppo Hovattala
11 Timo Tikka
12 Kasper Nyman
13 Sami Heinonen
14 Teemu Tuononen (rengas puhkesi, oikaisi)
15 Varpu Vahtera
16 Carl-Henrik Wiksten
17 Björn Roos (Blogger)
18 Mika Karppanen
19 Anders Andersson
20 Melina Aakula
20 Sanna Weurlander'

DNF
Carolina Mikander
Janne Lehtola
Oula-Heikki Rantanen

Naisten kisan voittoon siis Varpu Vahtera ja jaetulle kakkospaikalle Melina Aakula ja Sanna Weurlander.

Käyttäjän cusinero kuva

cusinero