1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
PeeTee
Haittaako hyttyset juostessa?

Mitä mieltä olette hyttysistä juoksulenkillä, jääkö ne jälkeen vai saavatko ne riittävästi kiinni juoksijaa? Pystyykö juoksulenkkejä vetämään metsässä hyttysten sesonkinakin?

Lyhyitä alle tunnin lenkkejä olen vetänyt metsässä hyttysaikaan ja musta hyttysistä on ollut yllättävän vähän haittaa. Pitää vaan varoa ettei joudu pysähtymään.

Mutta kiinnostais kokemukset pidemmistä ja vähän hitaammista lenkeistä. Onnistuuko nekin?

Maz78

Tampereella paikallisessa metsässä ulkoilupolulla tuntuu, että vaikka olen tälläinen hieman raskaampitekoinen hölkkääjä ja perusvauhti on hitaahko luokkaa 10km/1:15h. Niin hyttyset eivät saa kunnolla kiinni vaikka seuraavatkin ahkerasti. Sitten kun pysähtyy kävelemään esim. mäen ylös niin silloin iskevät kiinni. Viime kesänä kun oli paljon hyttysiä niin kävellessä pohkeet oli täynnä hyttysiä ja teki mieli heti jatkaa hölkkää.

punni

Ei hyttyset juostessa haittaa oikeestaan ollenkaan ja jos haittaa niin juoskaa kovempaa niin ei haittaa Biggrin

Tuli tosta mieleen että onko hyttysmyrkkyä mikä kestäis varmasti hikoilun? Suosituksia hikihommien hyttysmyrkylle?

Korpijaakko

Samaa mieltä. Jo joku 8km/h hölkkä riittää siihen, ettei hyttyset juuri häiritse (paitsi jos on eeppisen tiheä parvi, niin sitten niitä on silmissä ja suussa, jne.) mutta jos erehtyy kävelemään niin alkaa pian pienet perkeleet pistellä. En tiedä onko ratkaisevaa etenemisnopeus vai raajojen ripeämpi liike, mutta mitä nopeampi on, sitä vähemmän ne haittaa.

Innaminttu

Autan Protection Plus, sellainen iholle siveltävä, suojasi ainakin jotenkin viime kesänä Levin - Ylläksen maastoissa. Vaatteiden päälle suihkuttelin vielä lisäksi jotain OFFia tms. Pidemmillä lenkeillä oli kyllä pakko jossain vaiheessa lisätä myrkkyjä...

Markku Jussila

Fb:n Tampere Trail Runningissa hyvää toteamusta siitä ettei hyttyset yleensä juoksijoita haittaa, mutta maa-ampiaisenpesiin tai kyihin kannattaisi hyttysten sijaan varautua tarvittaessa polkujuoksulenkeillä.

Juostessa minua häiritsevät hyttyset vain kävelyosuuksilla ja juomatauoilla. Muuten ei hyttyset haittaa juostessa ollenkaan ja ehkä polkujuoksu juuri siitäkin syystä sopii suomalaiseen itikkametsäänkin.

kilpuri

Keskuspuistossa ja Nuuksiossa on sopivina aikoina pari kunnon hyttyshelvettiä. Juostessa niistä ei kuitenkaan oo tarvinnut välittää ollenkaan. Tosi hidaskin juoksuvauhti riittää kun ei ihan kävelyksi mene.

Eikä tarvii juoksulenkeille edes hyttysmyrkkyjä jos tietää ettei joudu paljoo käveleen.

pultti

Hei sisällä liikaa aikaa viettäneet....hyttyset tai mitkään muutkaan metsän pienet oliot eivät todellakaan haittaa tai vaaranna juoksijaa.

polkujuoksija

Hyttysistä ei ole mitään haittaa, mutta pikkukärpäset pysyy kyllä perässä kovassakin vauhdissa. Ehkä ne on niitä tunnettuja persekärpäsiä...