1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Markku Jussila
Köysikiipeily

Hesarissa oli juttua entisistä olympialajeista. Yksi pisimpään ohjelmassa ollut laji oli köysikiipeily.

"Voimistelijat kipusivat tolpasta roikkuvaa köyttä niin nopeasti kuin kykenivät. Erikoista kyllä, pisteitä sai nopeuden lisäksi tyylistä. Laji debytoi Ateenan olympialaisissa 1896 ja nähtiin viimeisen kerran Los Angelesissa 1932."

http://www.hs.fi/elama/Kyyhkysammunta+ja+7+muuta+olympialaisista+poistet...

Onko tuota harrastettu aikoinaan Suomessa? Ja mitähän tuo "tyyli" on tarkoittanut? Onko kiivetessä tehty temppujakin?

Aleksi Mehtonen

Wikipedia valaisee meitä tietämättömiä. Smile

http://en.wikipedia.org/wiki/Rope_climbing

"However, at the 1896 Olympic Games, competitors were ranked by both time and style (holding an L-position) on a rope so long (15 metres) that some climbers did not reach the top and were therefore excluded. In all succeeding Olympics through the 1932 Games, competitors were judged strictly by time of ascent on a shorter rope." 

Minos

Kilpailua varmaan tarkoitit, mutta en malta olla kommentoimatta, että kyllä tuota meillä harrastettiin ala-asteen liikuntatunnilla aikoinaan. Pakko ei ollut muistaakseni kiivetä, mutta opettaja kannusti kaikkia kokeilemaan pääseekö kiipeämään liikuntahallin kattoon saakka. Mitään pehmusteita ei köysien alla tietenkään ollut ja olenkin myöhemmin miettinyt joutuisiko nykyopettajat moisesta linnaan "törkeän vaaran aiheuttamisesta" vai selviäisikö ihan vaan potkuilla? Vai tehdäänköhän tuota vieläkin jossainpäin Suomea missä lapset muutenkin vielä pelaavat karttua välitunnilla?

Edit: No joo, meillä sai jalkojakin käyttää.

Aslakki

No täälläpäin ainakin tehdään kaikenlaista, josta varmaan etelässä joku vanhempi vetäis herneen nenään. Mutta onneksi vanhemmat ei ole pohjosessa niin ärhäköitä nostaan syytteitä.

Ps: Katoppa video:

http://m.