1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
santei
Ylläksen rinteiden kunto ja lumitilanne NYT!

Terve,

Kaipaisin mietteitä Ylläksen rinteiden kunnosta ja lumitilanteesta. Ensi viikoksi olisi ehkä mahdollisuus lähteä laskemaan, mutta mietityttää, että onko tuo rinteiden kunto ja lumitilanne tähän aikaan vuodesta sellainen enään, että saa rahalle vastinetta. En ole aikaisemmin Suomessa lasketellut tähän aikaan vuodesta.

Kokemuksia, mietteitä, raporttia! Levikin käy, koska on niin lähellä, että luulisi olosuhteet olevan hyvin samanlaiset.

matlis

Ylläksellä on noin metri lunta ja rinteessä varmaan tykkilunta vielä lisäksi. Koko viime viikon oli pakkasta (no lauantaina kipusi plussalle) eli lumi ei edes sula. Tälle viikolle ei juuri lupaa aurinkoa, mutta ehkä ensi viikolle. Sanoisin, että kelit vaan paranevat!

Suomi on pitkä maa...

HannuV.

Rinteitä ei tullut juuri laskettua, mutta ainakin offarit ovat hyvässä kunnossa. Lunta on siis reilusti, ja päivän säästä vain riippuu onko se jäätynyttä, kivikovaa perunapeltoa vai sopivan pehmoista firniä. Lunta on siis todella paljon eikä se ihan heti sula etelän puolen rinteiltäkään.

teha
Käyttäjän teha kuva

TÄMÄ on TURHA kommentti, mutta..
kauan sitten Tunturi-Ylläksen aikoihin eräänäkin kesänä JUHANNUKSENA oli vielä runsain määrin lunta pohjoisen puolella.
Ei nyt koko rinnettä laskettavaksi asti, mutta n. 20 x 100 m alueella nyt kuitenkin.. Smile

Eli paikalta raportoineiden matiksen ja HannuV kirjauksien mukaan lunta riittää kevyesti Vappuun, mutta mahdollista olisi varmasti laskea myös Äitienpäivänä, jos vain väkeä olisi liikkeellä ja homma sitä kautta olisi taloudellisesti kannattavaa..

Ei muuta kuin kamat katolle ja menoksi!!!

Pääasia, että on hauskaa.. =)

jake z

Viime viikko tuli Ylläksellä laskettua, eikä sieltä lumi ainakaan hetkeen lopu. Hiihtokeskus ilmoitti tuolloin lumensyvyydeksi 120 cm. Rinteet olivat erinomaisessa kunnossa (ehkä joidenkin makuun liian kovia). Rinteiden vieressä melko korppua, mutta on kovempaakin offaria tullut laskettua.

jake

helmiju

Milloin Ylläksellä saa rahoilleen vastinetta ellei tällaisena päivänä kun tänään oli? Tunturi on joka puolelta alas laskettavissa eikä kiviä juuri näkyvissä ja aurinko paistaa. Yläosan lumiaidat (180cm korkeita) on paikoin kokonaan peitossa. Korppua, kevätfirniä ja pehmeämpää sekaisin riippuen kohdasta. Keskisellä laella ja länsipuolen maisematien varteen laskevilla offareilla oli tänään aika jäistä. Lunta on paljon, mutta se on kevätlunta ja lämpötila / auringonpaiste ratkaisee onko rinteessä tosi kivaa vai vaan kivaa. Ei täällä powderia just nyt ole jos se on kysyjän value for money tyyppinen kriteeri.