1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
lumix
Sölden vs. Obergurgl

Matkalla viikoksi Söldeniin. Hotellista on lyhyt matka hiihtobussiin joka menee Obergurgliin.

Kannattaisiko Obergurgliin varata useampi päivä? Kokemuksia, suosituksia? Smile

Missä kunnossa Söldenin rinteet on iltapäivästä?

 

 

 

 

Skieer

Kannattaa varmaan käydä eka yksi päivä ja päättää sitten seuraavista päivistä. Mutta kyllä yläkurkelassa hyvin viihtyy useammankin päivän. Söldenin rinteiden kunto iltapäivästä taas riippuu monesta asiasta, kuten siitä että oletko menossa pahimpiin ruuhka-aikoihin. Mutta kyllähän alarinteet varsinkin ovat melkoisen epämukavia iltapäivisin. Talvella jäätä, kumparetta ja ruuhkaa, keväällä upottavaa sohjoa, isoja kumpareita ja ruuhkaa. Ja kyllä muutkin rinteet alkavat iltapäivästä olemaan jäätiköllä/kumpareikolla, varsinkin ruuhkaisemmilla alueilla. Mutta niin ne sesonkiaikaan ovat melkein kaikissa Alppikeskuksissa.

Macharza

Ehdottomasti kannattaa käydä hiihtobussilla Ylikurkelan puolella, eihän se ole kuin 30 min matka.
Siellä rinteetkin on vielä hyvässä kunnossa iltapäivällä ja alaslasku kylään on vielä mukavaa ainakin Obergurglin puolelle. Hochgurglin pitkä siirtymä voi olla ruuhkainen ja kumpareinen.

Ostaisin ensin Söldeniin vain päivän lipun ja sitten katsastaisin Ylikurkelan ja vasta sitten päätös kummassa tykkää laskea enemmän.

Rel-aaaa

Obergurgl ja varsinkin siihen hissiyhteydessä oleva Hochgurgl sopivat erityisesti heille, jotka tykkäävät laskea ruuhkattomilla hyväkuntoisilla rinteillä. Söldenin useimmat rinteet olivat tammikuussa loppuun kulutetut klo 13-14 mennessä, ja muutenkin ruuhkaiset (jäätikön ylärinteitä lukuunottamatta). Sen sijaan Oberissa ja Hochissa oli loistavassa kunnossa olevia selkeitä rinteitä päivän loppuun saakka, joilla myös kireäviritteinen suurpujottelukin onnistui koko päivän loistavasti (erityisesti Hochin punaiset 30, 42 ja 44 sekä Oberin sininen 6a + musta 8 sekä punainen 7; aamupäivällä myös molempien alastulorinteet toimivat loistavasti).

Hochin ja Oberin eduksi laskettakoon myös auringonpaisteen jatkuminen klo 16 saakka, kun taas Söldenin rinteistä iso osa alkaa tammikuussa jäädä varjoon jo klo 14 maissa. Sölden on tosin rinnevalikoimaltaan varmaankin noin tuplasti suurempi, kuin edelliset yhteensä.

Ainakin meidän 6-päivän lippumme kelpasi rajoituksetta molempiin edellisistä. Bussi kulkee Oberista alamäkeen Söldeniin noin 20 minuutissa, ylämäkeen takaisin menee noin 30 minuuttia. Ihan sama kummassa asuu, mutta tammikuussa korkealla Oberissa oli oikea talvi, kun taas Söldenissä alempana paikat loskassa tai sulana. Oberissa on hiljainen, rauhallinen ja sympaattinen tunnelma, kun taas Söldenissä ison kylän menoa ja meteliä. Oberissa lienee hieman edullisemmat hotellit. Ensimmäinen soveltuva bussi lähti Oberista noin klo 7.50, jolla ehti Söldenissä kabiiniin klo 8.20 mennessä. Seuraavan lähtöön olikin sitten melkein tunti aikaa, josta alkaen niitä alkoi kulkemaan noin 10 min välein.

Sanoisinkin, että molempi parempi!