1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
mikvitik
Tellumonojen vaihto Scarpa T1:stä NTN-monoihin

Olen suunnitellut siirtymistä 75mm vermeistä NTN:ään ja nyt askarruttaa tuo perinteinen ongelma sopivien telemark-monojen löytämisestä, kun testimahdollisuuksia on melko rajallisesti. 

Ensimmäisenä oli käytössä Scarpan T2x:t mutta nyttemmin laskenut jo pidempään Scarpan T1:llä (muistaakseni vm 2013) ja tykännyt kyllä kovasti. Hakusessa olisi mahdollisimman samanlainen mono NTN maailmasta ja luonnollisesti katse kääntyy ensimmäisenä hyväksi havaittuun Scarpaan. Löytyykö kokemuksia, onko Scarpan monojen sopivuus samanlainen 75mm ja NTN monoissa? Eli uskaltaisinko nykyisen 25,5 kokoisen T1 monon tilalle ostaa kokeilematta 25,5 koon TX Prot tai Compit? Toisena kysymyksenä sitten heti, että kumpaako suosittelisitte noista?

Kiitos jo etukäteen mahdollisista vinkeistä! 

HannuV.

Scarpan 75-millisten ja NTN-mallien lestit eivät ole samanlaisia eli en tilaisi sokkona. Kuulostele lähiseudultasi (missä asut?) muita telluilijoita ja käy testaamassa, jos vain onnistuu.

Ja jos et ole ihan ratajyrä niin ottaisin TxPro:n.

Vähintään yhtä tärkeä kysymys on minkä sitteen aioit laittaa?

mikvitik

Otin pienen riskin ja tilasin jo nuo TX Prot. Kiitos vinkistä, tuo varmasti itselle sopivampi kuin Comp! Ensituntumalta vaikuttaisi, että lesti noissa uusissa ihan aavistuksen kapeampi mutta varvastilaa taas kärjessä vähän enemmän. Vaikea toki sanoa sen tarkemmin ennen sisäkengän muovaamista ja ennen kuin oikeasti pääsee mäkeen testaamaan. Mutta onneksi kamat saa aina kiertoon, mikäli ei laskiessa tunnu hyvältä. Mutta varovaisen positiivinen fiilis noista!

Siteet sitten olisikin seuraava kysymys. Olen tässä katsellut palstoja ja kamapörssejä, jos löytäisin jonkun hyvän suksi & side paketin käytettynä. Rottefellan Freeride ja Freedomhan nuo näyttäisivät yleisimmät olevan, joten niiden väliltä luultavasti valinta tehtävä. Noiden eroista lueskellutkin jo mutta olisiko valintaan antaa vinkkejä?

Olen siis laskenut käytännössä koko ikäni laudalla ja muutama vuosi sitten innostuin kokeilemaan telluja ja se on tullut nyt jäädäkseen vähintään kakkoslaskulajiksi. Toistaiseksi laskut telluilla siis on lähinnä rinnelaskua mutta offareille mieli kyllä halajaa niidenkin kanssa. Pääpaino luultavasti säilyy kuitenkin rinnelaskussa ainakin lähitulevaisuudessa. Laskupäiviä on takana telluilla ehkä 15 eli erittäin alkutaipaleella ollaan.

HannuV.

Freeride on hyvä side, mutta ottaisin sen vain rinnekäyttöön. Lisäksi se on sen verran jäykkä, että jos tekniikka ei ole kunnossa, ei homma luonnistu kunnolla. Toki sillä offareillakin pärjää, jos sietää vähän painavampaa sidettä ja saa tekniikan toimimaan.

Freedom on varmaan yleisin side, ja helpommin omaksuttava kuin Freeride. Hyvä valinta - tosin itsellä meni hermot siijhen, että side voi pompahtaa kävelyasentoon kesken laskun.

Itsellä on käytössä Meidjo, ja sen on loistava side niin rinteille kuin offareille. Paitsi että on kallis ja 2.0 versioon asti vielä täynnä lastentauteja. 2.1 taitaa toimia jo luotettavasti.

22Desingsin Lynx -siteestä ei ole kokemuksia, mutta ainakin paperilla vaikuttaa hyvältä. Toki senkin ovat kovemmat kaverit saaneet hajoamaan, mutta sama kohtalo on kaikilla tellusiteillä.

laihomx

Tuohon monoasiaan. hyvä, että tuo oli sopiva. Itse aikoinaan vaihdoin 26.5 Scarpasta TxPro:hon ja sokkona olikin liian iso. Nyt sitten 25.5.

Siteet: veli Hannu tuossa jo hiukan summasikin asiaa.

Omaa kokemusta Freeride, Freedom, Meidjo, OutlawX ja nyt MMG PureTele.

Freerideä ennen enää ottaisi kuin rinnelaskuun. Freedom toimii hyvin monessa olosuhteessa, tosin paino rasittaa (ainakin kevyessä suksessa). Meidjo tuntui hyvältä laskea kuten myös Outlaw (jonka stepperi on kiva feature).

Kuluvan kauden olen pääosin laskenut combolla Camox Fb + MMG Puretele (Scarpa TxPro) ja onhan se mielekäs ja "tarkka" ja kevyt. Tietty pieni välppäys karkuremmien kanssa ottaa välillä aivoon, mutta side toimii hienosti! Varsinkin, jos etsii kevyempää komboa.

Ja niitä keskusteluja kannattaa (?) seurata ja ihmetellä.

https://www.facebook.com/groups/745732238808962/?ref=bookmarks