1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
BlackCrow1
Monte Rosa - Gressoney

Kolme onnistunutta laskureissua on tullut tehtyä Monte Rosaan, joten ajattelin jakaa hieman kokemuksia.

Miten perille

Pari kertaa ollaan sovittu taksilla nouto lentokentältä. Matka Milano Malpensan lentokentältä Gressoneyihin kestää pari tuntia ja pysähdys Burger Kingissä ollaan saatu sopimaan aina tarpeen vaatiessa. Hintaa matkalle kertyy 250 per suunta, mutta koska matkustajia on ollut 4-6 kpl, niin ei paha. Tänä talvena vuokrattiin auto. Sillä pääsi käymään kätevästi Torinossa ja Maggiore-järvellä, ja vaikka Trinestä ja Saint-Jeanista menee 20 min välein bussi Staffalin ala-asemalle, niin auto on yllättävän kätevä aamuisin jos ei halua bussipysäkillä seisoskella.

Majoitus

Ekalla kerralla oltiin Gressoney la Trinitessä. Majapaikka ei ollut kummoinen, mutta se oli kävelyetäisyyden päässä paikan ainoasta after ski -paikasta. Pari jälkimmäistä kertaa ollaan oltu Gressoney Saint-Jeanin lähellä asuntohotelli Villa Fridaussa. Majapaikan palvelut ja varsinkin siisteys on hienon hotellin tasoa. Aamiaisen sisältöä voi toivoa ja sen voi tilata suoraan huoneeseen, alakerrasta löytyy saunat ja ravintola. Hinta on yllättävän kohtuullinen.

Ruoka

Ruoka, ainakin mitä pizzoihin ja pastoihin tuli, on hyvää ja sitä saa kohtuuhintaan verrannuta muihin alppimaihin. Kaupan aineksista saa tehtyä itse hyvät pastat. Pizzerioista Lo Stambecco Saint Jeanissa oli ehdottomasti paras, mutta ei huonoa pizzaa tai pastaa ei saanut oikeastaan mistään. Rinneravintolat ovat kohtuuhintaisia, ja ruuan laatu on suorastaan mahtavaa kun vertaa esimerkiksi lapin rinneravintoloiden tasoon. Espresso/Cappuccino maksaa 1-1.5€ välillä, joten kofeiinista ei tarvitse tinkiä. Olutta sai 3-5 euron väliltä.

After Ski

Eipä siellä mitään after ski -kulttuuria ole. Kantapaikaksi meille muodostui Gastore la Trinitessä. Paikka on freeride-henkinen ja palvelu rentoa ja ystävällistä. Ekalla kerralla majapaikassa ei ollut wifiä, ja koska sellainen oli Gastoressa, tuli siellä vietettyä paljonkin aikaa.

Laskeminen

Laskumahdollisuuksia on paljon vapaalaskijoille. Punta Indren on auki ollessaan suunnattu pelkästään vapaalaskijoille, eikä sieltä tule edes hoidettua rinnettä. Jos puuterit kiinnostaa, niin suosittelen oppaan ottamista ainakin 1-2:ksi tai kahdeksi päiväksi. Balma ja Malfatta (youtubesta löytyy videoita) kannattaa kannattaa käydä laskemassa oppaan kanssa heti alkuun, niin voi myöhemmin harkita niiden laskemista omatoimisesti. Alueella on paljon ei-merkittyjä reittejä joita voi (mielestäni) laskea omatoimisesti kunhan pummaa tiedot ensin oppaalta. Rinnelaskeminen on Monte Rosan alueella hyvän sään sattuessa hyvinkin nautinnollista, koska ruuhkaa alueella on vain harvoin (ainakin verrattuna joihinkin Itävallan keskuksiin). Kylistä ja rinteistä voi lukea lisää täältä: http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/alpit/italia/champoluc-monte-rosa/

Vinkki

Menee jo melkein mainostamisen puolelle, mutta jos on 4-6 hengen porukka kasassa, ja puuterit kiinnostaa, niin suosittelen ottamaan yhteyttä Villa Fridauhun (googlaa villa fridau gressoney) ja pyytämään pakettihintaa: majoitus+taksi+opas. Majataloa pitävän naisen toinen veli ajaa taksia ja toinen on IFMGA opas.

 

jaakko

kiitos, oli kiva lukea koska on ollut jonkun aikaa mielessä ja kuuluu ehkä ensi kauden ohjelmaan. ootteko olleet noissa majoituksissa budjetti- vai muista syistä? tietysti olisi mukava olla suht ytimessä että iltamukillisilta olisi helppo lämpsiä nukkumaan ja aamulla sitten hissille, mutta toisaalta nyt taas kun VT:ssä viikon kuunteli tanskalaisräkänokkien äläbäväläbähuutoa kadulla joka yö 02-03, tuli mieleen että voisihan sitä jossain rauhallisemmassakin paikassa ehkä majoittua. eli jos jollain on esim champolucista tai stafalista joku rauhallinen+hyvä+kohtuuhintainen paikka tiedossa, vinkki otetaan vastaan kiittäen.

onko polvere rosa paras ja ainoa offiopas vai löytyykö jotain muitakin?

me ollaan aina cerviniaan otettu vuokrafiiu koska ei sielläkään niin ihme tekemisiä löydy välipäiviksi ja näyttää tuon(kin) taksihinnan perusteella menevän hinnat samoihin.