1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Harza
Alpeille perheen kanssa kuukaudeksi

Eikös seuraavaa talvea pidä alkaa suunnittelemaan heti kun edellinen on päättynyt. Toiveissa olisi käyttää ensi talvena valtion tarjoamia sosiaalietuuksia ja viedä vaimo+kaksi taaperoikäistä tenavaa isyyslomaa viettämään Alpeille. Auto laivaan täynnä tavaraa ja eiköhän sitä jollain tavalla perille pääsisi.

Alustavasti on pyörinyt suunnitelmissa paikkoja Zillertalista Aostan kautta Nixiin - Sveitsiin ei nykyisellä valuuttakurssilla viitsi mennä.

Mitä vinkkejä arvon palstalaisilta tulisi kun hyvien lumien lisäksi toiveissa on

  • suht budjettiystävällinen paikka
  • lapsiperheelle soveltuva huoneisto
  • kylästä hieman muutakin tekemistä kuin mäkihommat

 Eli lumille pitäisi päästä mutta kuitenkin koko perheen ehdoilla niin, että kaikki matkasta nauttisivat. Ranska, Itävalta ja Italia kelpaavat kaikki paikkoina kun vaan kokonaisvaltaisesti sopiva paikka ja majoitus vain löytyisi.

JanneO

Vähän vaikea vielä noilla tiedoilla varmuudella suositella mitään. Kulkeeko lapset selkärepussa vai vuorotellaanko lastenhoidossa vai opettelevatko jo itse laskemaan - tuo taaperoikäkin kun on suhteellinen käsite. Ja paljonko haluaa panostaa laskuun, paljonko maisemien ihailuun ja kulinarismiin, laskussa rinnettä vai offia, helppoa vai vaikeaa...

Mitä itse ollaan reissuja tehty perheen kanssa, niin ainakin itse arvostan kämpässä ruuanlaittomahdollisuutta. Isot tilat ovat tietysti kivat, jos yhtään pitempään meinaa olla, mutta tämä ei yleensä mahdu samaan kuvioon budjettiystävällisyyden kanssa. Eniten ollaan pyöritty Ranskassa, ja kämppä ollaan yleensä hoidettu Interhomen kautta. Tämä toimii muuten ok, mutta yleensä loman saa kyllä aloittaa kämpän siivouksella, vaikka firma laskuttaakin automaattisesti asiakkailta nelisen kymppiä loppusiivouksesta. Pitempään kun on niin oma parkkipaikka voisi olla luksusta.

Ranskan puolelta näillä tiedoilla suosittelisin Chamonixia tai Bourg Saint  Mauricea. Brides- les-Bains voisi olla myös käypäinen paikka, vaan tuosta ei ole minulla kylläkään omia kokemuksia. Kun on auto mukana, niin voisi ajatella majoitusta vähän laitakyliltäkin, esim. Chamonixista Argentieresta - tuoltahan sitten kulkee skibussitkin, ettei aina tarvitse autoa siirtää.

.

Harza

Lastenhoidossa on tarkoitus vuorotella ja mahdollisesti raahauttaa mummoja Suomesta nauttimaan myös Alppien talvesta niin molemmat pääsevät mäkeen Smile

Ja offihommien vuoksi sinne tulisi lähdettyä, vaikeustasosta varmaan sen verran, että pärjään kyllä ilman jyrkän jyrkkää ja köysikikkailuja (vaikka Chamonix hieno paikka onkin ja tarjoaisi muutakin puuhaa) mutta lääniä saisi olla riittävästi sekä touraamiseen että hissioffiinkin.

Ja minimikriteerejä majoitukselle olisi varmasti oman parkkipaikan lisäksi netti, pesukone tms. perusmukavuudet. Alueen kulinarismin taso nyt ei varmaan aivan ensimmäisenä kriteerinä ole meillä vaikka hyvä ruoka on yleensä kelvannut tässä perheessä.

Interhomen kautt katselin mutta esim. Landeckin ja Zillertalin kuukauden hinnat ovat lähtökohtaisesti about 3 000€. Varmaan jonkin verran saisi pitkästä majoituksesta tingattua mutta muutkin hakukanavat kelpaavat kuin se ja airbnb jos sellaisia on tiedossa.

 

jaakko

onko morzinen seutu (portes du soleil) tuttu? morzinen kaupunki näytti pikavisiitin perusteella semmoiselta että siellä voisi viihtyä perheen kanssa, ja avoriazissa on jonkinmoinen vesipuisto missä mukulat varmaan viihtyisi http://www.avoriaz.com/en/things-do/family-activites/aquariaz

hiihdettävää varmaan riittää ainakin lähempänä sveitsin rajaa, itse olen käynyt vaan pari päivää huonoilla lumilla joten varsinaista ensi käden tietoa ei kyllä ole.

Mikko S

Vietettiin juuri vauvaikäisen kanssa kuukausi reissussa. Pääosa ajasta oltiin Chamonixissa nimenomaan hiihdon ulkopuolisten toimintojen takia. Pari huomioita  
- Majoitus oli keskustasta ja tämä oli erinomaisen hyvä asia, pystyi poikkeamaan lyhyestikin ulkona ja jotenkin tuntuu ettei kaksi taaperoikäistä ja täysi hiihtobussi ole mukava yhdistelmä.

-Nykyisin Nixissä myydään vain jatkuvia lippuja. Tämä on sinänsä ok jos pääsee joka päivä mäkeen, mutta jos ei pääse niin sitten tulee nousuille hintaa. 

-Chamonix on varmaan rinteen ulkopuolisten palveluiden osalta alppien paras paikka. Mummoillekin riittää tekemistä. Miinuksena on heikko rinnehiihtotarjonta ja hajanainen hiihtoalue. Vuorihiihtoon paikka on toki mainio. 

-Yksin on huono laskea oikein missään paikassa, joten hyvä jos saa houkuteltua kohteeseen tuttuja. 

-Kannattaa myös vilkaista lastenhoitopalveluja paikan päältä. Esim. Monta Rosan Gressoneyssa on lastentarha väliasemalla. Toki Gressoney on kylän puolesta ehkä viimeisin järkevä valinta, mutta eiköhän vastaavia palveluja ole muuallakin. 

-Jos leppoisa rando ja hyvä rinnehiihto kiinnostaa niin Sölden voisi olla asiallinen paikka. Tuonne on kohtuullinen matka, kylä on vähän isompi ja sieltä pääsee nopeasti muihinkin paikkoihin. Lisäksi hiihtoalue  lähtee suoraan kylästä, joten ei tarvitse seikkailla busseilla kuten Chamonixissa. 

mcfrisk
Käyttäjän mcfrisk kuva

Monessa Zillertalin hiihtokeskuksessa on myös lastentarha. Usein pitää tehdä paikkavaraukset etukäteen ja esim. pitemmäksi aikaa, mutta Kaltenbachin ja Hochfügenin keskusten tarhaan voi kakrut viedä leikkimään ilman ennakkovarausta ja esim. vain iltapäiväksi. Hinnat olivat tyyliin 30€ / iltapäivä / skidi. Tarhatoiminnan voi myös yhdistää hiihtokouluun eli aamulla maikan perässä aurailua ja lounaan jälkeen tarhaan. Kielitaito voi tosin olla ongelma, koska palvelut on lähinnä saksaksi.

Harza

Kiitos noista lastentarhavinkeistä, ei jälkikasvu varmaan pahastuisi jos pääsisi välillä purkamaan energiaa muiden samanikäisten kanssa. Lapsia lisäksi harvemmin vaivaa vaikkei yhteistä kieltä niin löytyisikään.

Hakusessa olisi tosiaan sellainen majoitus ja paikka, josta pääsisi mäkeen pienellä vaivalla mutta toisaalta autolla löytyisi sopivalta etäisyydeltä (30min-1h) muitakin paikkoja. Ja majoitustoiveita on perheeltä tullut, että päivittäisen arjen sujumiselle lastenvaunuetäisyys palveluista olisi pop Smile

Morzine on nimeä lukuun ottamatta outo paikka mutta pitää tutustua, Sölden tutumpi mesta mutta ehkä hieman turhan pussin perällä muuta liikkumista ajatellen. Harppia on pyöritelty kartalla myös Arlbergin Montafonin seudulla mutta on tässä onneksi vielä speksausaikaa.