1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
DaKing
La Grave, Route Nationale 91

Pontsuur,

Mikähän mahtaa olla tilanne La Graveen johtavalla tiellä lähestyttäessä Grenoblen suunnasta?

Ilmeisesti sinne on viritelty joku "varatie" patoaltaan eteläpuolelle. Mitenkäs hyvin tuo vetää? Pitääkö varautua ruuhkiin ja kauanko kestää ajella Bourg-d'oisansiin?

Tarkoitus olis olla tuolla maaliskuun lopulla ja poistuminen osuu pääsiäislauantaille. Ranskan lomaliikenteen tuntien pitänee valmistautua autossa yöpymiseen...

Kiitos tietäjille.

JM

Varatie on valmis ja siitä on infolehdykkä jossain päin nettiä, ei nyt löytyny. Siin oli jotain rajotuksia auton massalle ainaki, asuntoautolla jne isommilla ei saa mennä, eikä kärryn kaa. Se varatie on ikäänkuin tarkoitettu vakituisille asukkaille ja sitä saatetaan kontrolloida pistotarkastuksin ton suhteen.

Tuolta sinne oli linkki alkuviikosta (PDF) mun mielestä http://www.lagrave-lameije.com/

DaKing

Joo, noi Graven sivujen ohjeet luinkin sittemmin. Kaiken näköistä ajoneuvoon kohdistuvaa kokorajoitetta ja turvallisuus- ja käyttäytymisohjetta löytyi, mutta mitä tarkottaa "ikäänkuin tarkoitettu vakituisille asukkaille"? Onko tämä varma tieto?

Turvallisuusohjeessa sanottiin näin:
"Parfois sinueuse, étroite ou à forte pente, sa vocation n’est pas de remplacer la RD 1091 mais bien de proposer aux usagers locaux une solution alternative pour circuler. Son accès est réglementé. Le code de la route s’applique sur la RS 1091, des
contrôles seront effectués."

... jonka Google käänsi näin:
"Sometimes curvy, narrow or steep slope, its vocation is not replacing the 1091 R & D but much to offer to users an alternative local to circulate. Access is regulated. The Highway Code applies to the 1091 RS , the Checks will be made.

Eli tien ei ole tarkoitus korvata RS 1091:tä, vaan päätehtävä on tarjota paikallisille (vai paikallinen vai paikalliskäyttäjille mukaanlukien turistit (ei läpikulkumatka)) mahdollisuus/vaihtoehto liikkua paikasta toiseen. Olisin taipuvainen/halukas tulkitsemaan niin, että rajoitukset/tarkastukset koskevat vain ajoneuvon kokoa...

It's good to be DaKing!

onhannoita

Kiertotie on tarkoitettu tosiaan paikallisille. Sähkölasku kämpästä kelpaa todistuksena jos tarkistus. vuokrasopimus kuulemma ei. Tarkistuksia harvoin lähinnä kuulemma lauantaisin. Ite pääsin hyvin perille kun tultiin Uudenvuoden päivänä. Samoin kaveri pääsi perille pari viikkoa myöhemmin. Tien alussa ja lopussa aika kulmavat rampit, jos lumessa tai jäässä kannattaa laittaa ketjut. Pari päivää sitten tielle tuli puuta, aitaa ja lunta. Nyt taitaa olla jo raivattu auki.

Fear ... the right and necessary counterweights to that courage which urges men 

skyward, and protects them from self-destruction - Heinrich Harrer