1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
kikkis
Innsbruckin seutu kesällä lasten kanssa

Olisi tarkoitus viettää viikon verran lomaa kesäkuussa Munchen-Innsbruck alueella 5 ja 8-v lasten kanssa. Onko antaa mitään vinkkejä hyvistä retkeily-, pyöräily-, seikkailu-aktiviteeteistä tai muuten vain kokemisen arvoisista paikoista? Lähinnähän tuolla on ongelmana runsaudenpula Smile Lapset haluaisivat myös kokeilla kiipeilyä, pari sisähallia löysin mutta onko vinkkiä mikä kannattaa valita vai pääsekö missään ohjatusti kalliolle? 

jariarkko

No riippuu tietysti vähän siitä mitä lapsukaiset haluavat tehdä:

Tässä joitakin ideoita, ei nyt niinkään retkeilyosastoa:

Sinsheimin auto- ja ilmailumuseo, taattu hitti ainakin omien ja tuttujen lasten kanssa. Mm. Concordo ja Tupolev yliäänikoneet, yms.

Speyerin tekniikkamuseo, mm. Venäjän sukkula, 747, jne.

Tietysti Munchenin tekniikan museo.

Jääluolia on Itävallassa useampia, muistaakseni myös Innsbruckin lähettyvillä, mutta juuri nyt ei osu hakukoneeseen. Salzburgin läheltä nyt ainakin löytyy jääluola.

Kaprunin kesähiihto

Kaitsu

Majoitukseen suosittelen Natterer Seen leirintäaluetta ihan cityn kupeessa. Jos tulee hellekelit, kuten koko viime kesä, pääsee uimaan. Julkisilla pääsee keskustaan, ja patikkapolut alkaa alueelta. Mökki-/rivarimajoitusta ja alueella ok ravintolakin.

Mikko Piironen

Jos on auto käytössä niin Krimmlin vesiputoukset on kivasti päivämatkan päässä. Hieno paikka, vaellusbaana ylös on helppo ja putousten päällä odottaa ravintola.

Ohjatun kiipeilyn perään kysyisin jostain turistitoimistosta, vaikkapa info@tirol.at

aki m

Stubaissa ainakin pääsee jääluolaan kiertämään. Innsbruckissa Nordkettellä käynti olisi muksujen kanssa varmaan ihan ok, mutta kabiinin hinta ylös on aika suolainen. Tosin Hafelekarille on niin lyhyt matka haikata yläasemalta että 5-vuotiaskin varmasti jaksaa ja voi jonkun matkan kävellä myös Arzler Schartelle päin ja kääntyä sitten takaisin kun siitä ei tule käytännössä korkeuseroa. Seegruben väliasemalla on ihan mukavaa istuskella illalla ja katsella maisemia. Samaan päivään voi myös yhdistää Alpen zoon kun tulee Hungerburgin junalla alas kaupunkiin. Tivolin maauimala on Innsbruckissa aurinkoisena ja lämpimänä arkipäivänä myös kiva paikka. Paljon nurmikkoa ja tilaa ennen iltapäivää. Swarovskin kristallimaailma voisi esim. myös olla muksujen mieleen, mutta itse en ole käynyt. Jos muksua kiinnostaa vuorenvalloitus, niin Patscherkofelille esim. on hyvin loiva tie kävellä kabiinin yläasemalta (tai sitten zirbenwegia pitkin jossa lopussa hieman jyrkempi nousu) ja vertikaalista kertyy n. 300m ja vuori sekä huippu on niin loiva että enemmän kuin turvallinen muksujen kanssa. Schutzhausissa on myös hyvät ruoat kabiinin yläasemalla, Nordkettellä Seegrubella puolestaan ei. Seikkailupuistoja on useita Innsbruckin alueella. Fillarilla ainakin Hungerburgilta kun lähtee ajamaan Hall in Tiroliin päin niin on suht tasaista polkua ilman älytöntä korkeuseroa eikä autoja liiku. Schloss Ambras on köyhän miehen Neuschwansteinin linna Innsbruckissa, eli ei niin hieno mutta takuulla vähemmän turisteja. Dez:n ostarilla on myös Innsbruckin mittakaavassa iso Toys 4 us:n myymälä missä on hyvä lahjoja/palkita mahdollisesti kiukuttelevia lapsia.

kikkis

Kiitoksia vinkeistä! Käytiin mestoilla mutta aika pitkälti oltiin sitten loppujen lopuksi kaupunkilomamoodissa. Hafelekar huiputettiin vanhemman kanssa, nuorempi jäi onneksi leikkimään yhtä asemaa alemmas. Mutta oli siitäkin jo komeat maisemat ja lunta. Natterer seellä käytiin uimassa, majoitus oli Muttersista josta pääsi näppärästi ratikalla kaupunkiin. Suurin osa aktivitteeteistä (pyörävuokaraamot ja -radat yms) oli vielä kiinni, sesonki alkaa vasta juhannuksen jälkeen.

Eli ensi vuonna mennään vähän myöhemmin ja ollaan pidempään Smile