1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva
Lofootit kesällä

Moikka,

Lofootit vaikuttaa harrastusaktiviteettien ja kauniiden maisemien perusteella ulkoilmaihmisen paratiisille, jonka vuoksi haluan mennä sinne heinäkuussa. Minulla olisi pari kyssäriä mestasta.

  • Lennän Kööpenhaminasta Bodøn kentälle, josta ajattelin vuokrata auton, jolla pääsen liikkumaan. Oko heittää vinkkiä mistä kannattaisi kysellä henkilöautoa, tai campervania? Auto taitaa olla aika ehdoton peli, jotta pääsen liikkumaan mestoille www.68north.com/info/getting-around-the-islands .
     
  • Haluan reissata fiiliksen mukaan ja ajattelin  varata lennosta majoituksia, sekä yöpyä teltassa. Löytyykö Lofooteilla hyvin bed & breakfast tyyppisiä majoituksia lennossa heinäkuussa esimerkiksi  AirBnB:stä? Niin ja saako Lofooteilla nukkua teltassa luonnonhelmassa missä vaan?
     
  • Puuhastelu kiinnostaa ja haluan käydä ainakin surffaamassa, melomassa, maastofillaroimassa ja kiipeilemässä. Onko heittää vinkkejä jakoon mistä voin vuokrata surffilaudan ja muita harrastusvälineitä?
     
  • Mistä löydän top-5 kauneimmat auringonlaskut ja maisemat?

Iso kiitos vinkeistä ja tässä on linkkejä muillekin Lofooteille reissaaville: 

https://www.nytimes.com/2016/10/23/sports/surfing-unstad-norway-lofoten-...

https://www.theguardian.com/travel/2014/jul/18/arctic-aloha-worlds-most-...  http://www.seikkailijattaret.fi/road-trip-lofooteille-noran-vinkit-ja-ni... http://www.minikinescapades.com/the-ultimate-road-trip-in-lofoten-itiner... https://www.roughguides.com/article/lofoten-islands-norway/  https://www.lonelyplanet.com/norway/northern-norway/lofoten

MarkoP

Pari kesää olen nyt Lofooteilla ollut ja heinäkuu on se ruuhkaisin aika. Teltassa olen asunut ja en päivääkään leirintäalueella eli telttailla saa aika vapaasti.
Airbnb:tä ei tuolla reissulla käytetty, mutta kun mökkimajoitusta haimme viikon sateiden jälkeen, että ois saanut kamat kuivaksi välillä, halvin mökki/hotelli minkä netistä löysimme oli 400km päässä ja hintaluokassa 400€/hlö/yö eli mitään majoitusta (edes leirintäaluepaikkaa ruuhkaisilla alueilla) saa heinäkuussa lennossa minun kokemusten mukaan.
Ne klassikkorannat (Kvalvika, Bunes...) kannattaa käydä katsomassa ja jokaisen kirjoista ja oppaista löytyvän hiking-reitin aika-arvion kun tuplaa, niin saa käsityksen miten kauan missäkin kestää.

Itse tykkään enemmän ihan siitä Lofoottien kärjen alueesta (Å ja siitä 30km sisämaahan) ja parhaiten homma onnistuu ihan opaskirjaan tutustumalla.

Bodø:n lautalla on tullut mentyä molempina kesinä yli ja huomioida kannattaa sielläkin, että heinäkuussa parikin lauttaa saattaa olla autojonoa rannassa.
Mukavaa reissua!

akallio

Me oltiin pari vuotta sitten, lähinnä teltassa luonnon helmassa. Telttailun suhteen sama meininki kuin Suomessa. Majoitusta ei tosiaan sesonkiaikaan ihan sattumalta löydä, mutta kun netistä etsi (booking.com) niin kyllä niitä rorbuja ja hostelleja löytyi ihan järkevään hintaan.

Auto on must. Siellä näki aika paljon joitain paikallisten vuokraamoiden vanhoja autoja, olisivatko olleet paljon halvempia kuin Hertzit ja vastaavat.

Tämä on hyvä kirja:
http://tomorrowbear.com/portfolio/explore-lofoten/

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Moikka,

Täällä on joitakin paikallisia, pieniä autovuokraamoja, joiden hinnat ovat huomattavasti isojen vuokraketjujen hintoja edukkaammat. Vuokra-auton varaaminen tapahtui kätevästi maililla ja sain melkein heti vastauksen.

http://rentacar-lofoten.com/index.php/NO/

http://lofotenutleiebiler.com/

https://www.facebook.com/rentacarmoskenes

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Onkohan joku teistä löytänyt fillarivuokraamoa, josta löytäisin maastopyörän muutamaksi päiväksi? En löytänyt Kuukkelilla, kuin pari paikkaa, josta saa perushybridejä maantiellä -> http://www.lofoten-rorbuer.no/en/rental/bicycle-rental .

cob

Vähän ehkä myöhässä, mutta ehkä sitten seuraavien kesien reissuja suunnitteleville: kävimme pyörähtämässä Lofooteilla asuntoautolla, muutamaosaisen blogikirjoituksen alku löytyy osoitteesta https://exposedpaths.exposure.co/lofoten-trip-saltstraumen-bodoe