1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kaitsu
Lyngenin kalat?

Petri Heil!

Onkohan kukaan saanut Lyngenin rannoilta kalaa jo pääsiäisen tienoissa? Tiedän, että meritaimen ja lohi ei vielä vuononrantoja kierrä, mutta turskaa ja seitiähän saattaisi jostain löytyä. Onkos kalapaikkavinkkejä? Kaljan latkinta on nykyään kovin epätrendikäs harrastus, joten voisi jotain muutakin koittaa, ja eikös se Lyngeseidetin kapakkielämä ole sitä paitsi aika hiljaisen puoleista?

Olof

Huhtikuussa mm. Balsfjordissa järkätään meritaimenen onginta kilpailut. Että Kaitsun epäilys mertsareista on vain epäilys. Parasta mertsari sesonkia aloitellaan justiinsa nyt. Ja jäämerenmeritaimen elää vuono alueella koko ajan. Murtoveden kala nääs.. Lasku ja nousuvesien.huippuja kyttäämällä pääsee kontaktiin. 

 

Muille kaloille nousu.veden huippu on parempi otti aika.

Powder to the people

Kaitsu

Takkar! Perketi, pitää ottaa sitte perusvirvelikin mukaan eikä vaan jotain rautakankea.

Tiltu

Meritaimensesonki on tosiaan juuri menossa, serkkupoika nappasi muutama vuosi sitten Skibottenin Abajan hietikolta perholla 7,5 kilon kalan huhtikuun alussa. Tähän aikaan siellä voi olla vispaajia ruuhkaksi asti. Skibottenin kaijalla kahvilaa pitävä saksalainen on kova meritaimenmies, siltä voi käydä kyselemässä paikkoja. Taimenta kannattaa tavoitella laskuveden aikaan, pääsee heittelemään levävyöhykkeen yli. Lähellä Lyngseidetiä Kvalvikin aluella voisi olla potentiaalisia taimenhietikoita.

Kerran oltiin kaverin kanssa todella tylsässä kalapaikassa, joka ainoalla heitolla oli pikkusei kiinni. Tuommoisia puolikiloisia olivat suurimmat. Paikka oli Skarmunken siinä niemen länsipuolella. Vuorovesi ahtautuu siitä kapeasta salmesta koskena. Levää siinä on paljon joten pakki täyteen halpoja seipilkkejä!

 

Samulijp

Täytyykin ottaa kalavehkeet mukaan, hyvä idea.