1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
niilo
Luistelukausi 2014/15

Pääkaupunkiseudun meriluistelukausi korkattu K:nummen puolella parin kilsan sisälahdella.  Juuri kantavaa reilun viiden sentin kohvaa ja lumeton vähän röpö pinta. Viikonloppuna taitaa onnistua jo monella järvellä ja merenlahdella.

niilo

Nyt Espoonlahti laajalti upeassa tasaisessa luistelukunnossa, ylihuomenna lienee kaikki jo toisin.

smo

Espoonlahdella kyllä klobbenin edustalla ja muuallakin vielä heikkoja paikkoja. Tai eilen oli siis.

kilpuri

Pirkanmaalla pienten järvien jäillä yllättävän sileä jää noin 5-10 cm puuterilumikerroksen alla. Hyvin luistaa.

niilo

Joo Espoossa myös tänäänkin hieno luistelupäivä, lähes tyyntä, pikku pakkanenkaan ei juuri haitannut, huomenna sitten kaikki on toisin.

akuusist

Nuuksiossa tuntui olevan lunta hieman vähemmän kuin aivan rannikolla. Saarilammen jäälläkin vain viitisen senttiä. Luulen että loppuviikon sateet voisivat sulattaa lumen paitsi meren jäältä myös Nuuksion lammilta. Mikä olisi kyllä hienoa.

Espoonlahdella eilen väistämäni yhdellä läpi -alueet (Björkön-Klobbenin tienoilla, muuallakin noita näytti olevan) olivat tänään ilmeisesti vahvistuneet reilusti kun parikymmenhenkinen ryhmä luisteli yli.

smo

No siitä lähempää Småholmarnia pääsi, siinä Småholmar-Klobben-Björkö välissä kyllä ei tänäänkään mahdottoman vahvaa ollut eikä siitä ollut kukaan mennytkään .. 

niilo

^Kyllä juuri siitä välistä menin, läheltä Småholmarnia, parit jäljet jo ennen omia niin antoi luottamusta.

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=40000&srs=EPSG%3A3067&y=...

smo

Heikompi kohta oli melkein Små-klobben-björkö kolmion keskellä, tuossa Niilon kohdassa olikin vahvempaa ja mennyt tosiaan iso porukka luistelijoita.

niilo

Etelässä vesikelien jälkeen taas pakastuu, eikä uutta luntakaan aivan liikaa, järviltä ja merenlahdilta varmaan löytyy luisteltavaa, pitää huomenissa käydä tsekkaamassa, Nuuksion Pitkäjärvi/pikkujärvet, Espoonlahti.

Korppari

Voisitko Niilo tiedotella tänne espoonlahden ja nuuksion jäätilanteita huomenna jos käyt katsastamassa. Itselläni olisi keskiviikkona mahdollisuus jäille, eikä viitsisi bussilla turhaan ajella ympäri espoota Smile Kiitos jo etukäteen!

niilo

Tänään Espoonlahti erinomaisessa luistelukunnossa aina Långvikiä myöten, tuuli pyyhkinyt lumet melko huolella, pinnassa pientä haittaamatonta röpöä, Klobbenilta hyvä lähteä.

Matti Verkasalo
Käyttäjän Matti Verkasalo kuva

Nuuksion Sahajärvi: jää 20 cm, pinnassa paikoin lähes luistelematonta röpöä ja jäätynyttä kohvaa, paikoin lähes peiliä. Aika työlästä luistelua, hokkareilla ei pärjäisi.

niilo

Espoonlahti oli tänään vielä makeampi, ei edes eilistä viimaa riesana, aurinkolasit asiaa.

Korppari

Kiitos niilo! Onko kukaan käynyt testailemassa laajalahtea/ seurasaaren selkää? Tänään kävin nopsaan pyörimässä ympäri töölönlahtea ennen töitä. 10cm kovaa oli kauttaaltaan.

Tramper

Nuuksion Pitkäjärvellä oli kovin tökkivää menoa, joten ei kannattane vaivautua paikalle. Saunalahdessa suht hyvät olosuhteet, ei lunta, joskin jää hiukan röpelöistä. Katselin myös Nuottaniemen venesataman laiturilta käsin merelle, jossa oli kilometritolkulla täysin sileää jäätä, mutta ei ketään jäällä; onkohan meri vasta nyt jäätynyt vai onko jään päälle noussut vesi? Jos ei lunta sada ja pitelee pakkasia, pitänee ajella paikalle kokeilemaan viimeistään viikonloppuna

Mikael

Entäs miten on nuo jäät Espoon Haukilahdesta jos lähtee jompaankumpaan suuntaan / jään laatu? Joku käynyt ihmettelemässä?

smo

Mahtaako Haukilahden jäät kantaa kun pari päivää sitten oli vasta rannat jäätymässä .. kovat tuulet rikko Mellstenin jäät.

Mikael

Vastaan itselleni: Juu, ei; kun katselen ulos täältä ikkunasta töissä etelä epsoossa, jääraja on väistämättä kovin lähellä rantaa Haukilahdessa vieläkin.

Korppari

Tänään käytiin pyörimässä ympäri Laajalahtea, luja 10cm jää. Saarien väliset kapeikot olivat osittain sulia/ 2cm jäässä. Käytiin myös keilaniemen edustalla ja kierrettiin Lehtisaari ja Kuusisaari itäpuolelta, jää samanlaista sielläkin. Seurasaarenselkä oli kuitenkin ohuemmassa n. 2cm jäässä. Lenkkiä piristi navakan tuulen lisäksi kaksi merikotkaa!

tapvi

Pääkaupungiseudun parhaat ja vahvimmat (10-15 cm)  jäät löytynevät tällä haavaa Vanhankaupunginlahdella, myös aivan peilikirjasta terästä Arabianrannan nurkilla vielä eilen. Lunta saati pientä röpelöä ylipäätänsä löytyy paljon vähemmän kuin Espoon- tai Laajalahdelta. Aurinkolahdellekin oli eiliseen mennessä tullut peilijäät, mutta sen verran heikkoa, että saa olla varovainen.

Tämän päivän sateet sekottavat pakan sitten kokonaan uudestaan. Tai viimeistään sunnuntaina, jolloin on tulossa paljon lunta. 

Mikael

Joopa, ei tämä lumi ja sade mitenkään parantanut luistelusäitä. Wink

n 1.5h sitten (8.1.2015) Espoon Laajalahti/Munkkiniemi vielä luisteltavissa mutta eipä enään kauan. Pehmenee jää koko ajan.

Eli jos illalla vielä ei sada liikaa lunta tai vettää, suosittelen suuntaamaan jonnekkin missä alunperin ollut kovempaa ns terästä ja missä ei niin nopeasti kinostu se mahd lumi.

niilo

Tänään Espoonlahdella muuten hieno jää mutta murtuvaa pintajäätä monin paikoin, tekee luistelusta stressaavaa, jatkossa taitaa mennä hiihtokeleiksi.

Tramper

Yllättävä hyvä jäätilanne tänään Espoonlahdella kun suuntasi Klobbenilta etelään. Vastatuuleen sai tosin puskea, mutta paluu olikin sitten yhtä juhlaa. Miten muilla Espoon rannoilla?

Atso Huovinen
Käyttäjän Atso Huovinen kuva

Uskaltaakos sitä vielä jäille noiden lämpimähköjen päivien jälkeen mennä?

Markkinointistrategia Helsingistä

niilo

Täytyypi tänään käydä espoonlahdella koittamassa, jää kestää mutta lätäköissä voi olla petollista murtuvaa pintajäätä.

 

P.S. Hyvä jää siellä oli eikä pintajäästäkään haittaa.

Dr.Snuggles

Joko on pilkkijöitä näkynyt uudellamaalla?

niilo

Matalajärvi jo kantoi mutta senverran rutisevaa nelisenttistä ettei houkuttanut luistelemaan, huomenna kyllä mennään ja huolella, kesti tai ei.

Dr.Snuggles

Kaitalampi kiinnostaisi, tänään vajaa kolme senttiä..

niilo

Bodomin Matalajärvellä tänään täydellinen luistelujää, hienoa hommaa tuossa kelissä.

Syncat

Kuopiossa, Kaislasella jäätä 6cm ja todella hieno luistelukeli.

...on parasta mitä mies voi tehdä kuorihousut jalassa.

Sivut