1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Polkupyöräwiki
Käyttäjän Polkupyöräwiki kuva
Mukaan kehittämään Polkupyöräwikiä, voita fillari tai lahjakortteja

Kirjoittelin vuosia sitten fillarifoorumille ajatuksesta Polkupyöräwikistä ja wikiä pidettiin silloin hyvänä ajatuksena. Vuosien saatossa wikiin onkin kertynyt jo paljon hyödyllistä sisältöä, mutta monista aihealueista tietoa on valitettavan vähän (esim. polkupyörän huollosta). Käsittääkseni ihmiset pitävät wikiä hyödyllisenä, sen kertoo jo kävijämäärätkin, jotka lähentelevät keväällä/kesällä sesonkiaikoina parhaimmillaan 2000 kävijää per päivä.

Wikiähän saa siis kuka tahansa muokata, mutta aika laiskasti ihmiset on tuota muokanneet. Nyt olisi mahdollisuus kehittää wikiä paremmaksi osallistumalla Polkupyöräwiki kuntoon -kampanjaan ja voittaa samalla fillari tai lahjakortteja. Kampanja kestää siis 31.5.2015 asti ja paras kirjoittaja voittaa Fixie Inc. Floater polkupyörän ja kaikkien wikiä muokanneiden kesken arvotaan kolme 20 euron lahjakorttia Bikester.fi -verkkokauppaan. Pyörän ja lahjakortit tarjoaa Bikester.fi, joka on melko uusi polkupyöräkauppa verkossa. Lisätietoja kampanjasta löytyy sivulta Polkupyöräwiki kuntoon.

Jos on joitain ideoita, mitä haluaisit wikistä löytyvän tai jotain muita parannusehdotuksia, niitä voi vaikka kirjoittaa tähän ketjuun.

Polkupyöräwiki
Käyttäjän Polkupyöräwiki kuva

Nostellaampas tätä aihetta kun pyöräilykausi kohta taas alkaa kevään tullen ja ihmiset etsii pyöräilyyn liittyvää tietoa wikistä.

Nyt olisi hyvä mahdollisuus voittaa yli 500 euron arvoinen polkupyörä vähällä vaivalla.

Eli tämä PolkupyöräWiki kuntoon kampanja on voimassa 31.5.2015 asti. Siihen mennessä, jos kirjoittaa jonkun hyvän artikkelin wikiin (esim. polkupyörän huollosta), on hyvä mahdollisuus voittaa tuo fillari. Nimittäin tähän mennessä wikiin ei ole kampanjan aikana vielä kukaan kirjoittanut yhtään pidempää artikkelia, pienempiä muutoksia toki on tullut.

Polkupyöräwiki
Käyttäjän Polkupyöräwiki kuva

Nyt on enää kaksi viikkoa aikaa kirjoittaa wikiin, kampanja päättyy 31.5.2015! Kovin paljoa kirjoituksia ei ole tullut. Paras kirjoitus on tällä hetkellä tämä muokkaus, joten jos jaksat käyttää ajastasi tunnin tai pari wikin muokkaukseen, 500 euron fillari on hyvin mahdollisesti sinun ja samalla autat muita pyöräilystä kiinnostuneita. Esimerkiksi polkupyörän huollosta toivoisin itse ohjeita wikiin. 

Hyvänä esimerkkinä itse etsin muutama viikko sitten tietoa, miten huollan maastopyörän Rock Shock Reba -keulan. Halusin tarkistaa, että ilmakeulan paineet ovat kohdillaan. Tietoa kyllä löytyi netistä englanniksi, mutta kyllä sai taas kahlata monta foorumia ja youtube-videota läpi, että ymmärsi miten keulaa säädetään, varsinkin kun kyse on keulasta, jossa on erilliset + ja - venttiilit. Tuntui vähän siltä, että tieto on hajallaan siellä täällä ja pitää tietää aika tarkkaan oikeat hakusanat englanniksi. Asiaa olisi helpottanut paljon, jos wikissä olisi ollut artikkeli maastopyörän keulan huollosta: minkälaisia erilaisia keulatyyppejä on markkinoilla, miten ne toimivat ja miten niitä säädetään.