1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
nilakka
Retkipyöräily

Eikö kukaan harrasta vai mistä johtuu,ettei lajia oikein missään tuoda julki?

Suomessa on lajille hyvät maastot,vaikka tiestö ei aina suosikkaan. Varsinkaan peräkärryjen käyttäjää. Kapeat on tiet.

Enkä tarkoita mitään yksipyöräisiä peräkärryjä,vaan kaksipyöräisiä,joita voivat vetää niin fillaristit, ihmiset, kuin koiratkin. Tai työntää.

 

Messuilla laji ei ole juurikaan esillä.

Eikä oikein missään.

Tieto on haettava jostakin netin uumenista.

Miten saada lajia enemmän esille??

Kas siinä pulma.

Tomi M

Hyvä avaus Nilakalta. Suomen kesäisillä teillä liikkuessaan näkee aika vähän pyöräretkeilijöitä tai retkipyöräilijöitä - mitä niillä eroa sitten onkaan. Silloin tällön nostatetaan jotain matkailutuotetta teeman ympärille, mutta Saariston rengasreitin lisäksi ei muita oikein ole jäänyt eloon. Uusimpana lienee http://www.nasijarvireitti.fi/.

Syksyllä 2011 ideoimme Pyöräretki -tapahtuman kokoamaan yhteen pyöräretkeilijöitä, retkipyöräilijöitä ja muita pyörällä liikkumisesta kiinnostuneita. Kaunis ajatus oli ja on vieläkin olla edistämässä suomalaista pyöräretkeily- ja pyöräilykulttuuria. Tapahtuma on järjestetty 2012, -13 ja -14 ja järjestetään taas 2015. Osallistujamääriin vaikuttaa varmasti lukemattomat syyt, mutta määrien perusteella voi päätellä, että mistään massojen harrastuksesta ei tosiaankaan ole kyse. Upeinta on se, että tapahtuman myötä moni on innostunut pyöräretkeilystä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta http://pyöräretki.fi/ ja Pyöräretken facebookista https://www.facebook.com/pages/Py%C3%B6r%C3%A4retki-py%C3%B6r%C3%A4retkeilyn-SM-kisat/194074640676482?ref=hl.

Tervetuloa Nilakka ja muut pyörällä retkeilystä kiinnostuneet kesällä Keurusseudulle Pyöräretki 2015 -tapahtumaan. Tapahtuman ajankohta tarkentuu vielä ennen joulua, mutta se tulee olemaan heinäkuussa. Tapahtumakutsu julkistetaan joulukuussa.

nilakka

Pyöräretkeilyn SM-kisat?????

What the .....

Miten pyöräretkeilystä voi kisailla ylipäätään??

Jokainenhan ajaa omaan tahtiinsa. Ei tämä laji todellakaan ole kilpailulaji! Voittaisin,jos hitaudesta jaettaisiin mestaruus. En ikinä ahnehdi kilometrejä,sillä retkipyöräilyn perusidea on matkasta nauttiminen.

Maksimi päivämatka on 80 km,sillä aikaa kunnon retkipyöräilijä käyttää paikallisiin nähtävyyksiin tai elämyksiin.

Aikaa pitää jäädä ukkoskuurojen tai vaikkapa kissansilityksen varalle.

Retkipyöräily ei voi, eikä saa olla kilpalaji!

 

 

Tomi M

Kokemuksen mukaan pyöräretkeilyssä voidaan kilpailla ja vielä oikein mukavassa tapahtumassa ja hyvässä hengessä. Onneksi kenenkään ei ole kuitenkaan pakko kilpailla.

Yksi tapa saada lajia esille on erilaiset tapahtumat ja yksi niistä on ensi kesänä Pyöräretki 2015, jonka aikana ajetaan myös pyöräretkeilyn Suomen mestaruudesta.

Kannattaa lukea juttuja osoitteesta http://pyöräretki.fi/ ennen totaalista tuomitsemista.

nilakka

No,jos tapahtuma on samassa hengessä kuin vaikkapa Suomi Meloo niin kannatan lämpimästi.

Suomen tiestö sinällään rajoittaa mielenkiintoa kivaan lajiin.

Sillä reuna-alueet on varsin kapeita ja ajaminen tuntuu välillä hengenvaaralliselta. Mutta ajettua on tullut monet kilsat.

Pari kertaa on tullut ns huohotustilanne kun rekka on pyyhkäissyt turhan läheltä......

Viime vuosina nivelvaivat on pitäneet pois tieltä,mutta aion palata baanalle vielä.

 

Tomi M

Nilakka ja muut. Taas mennään eli mukaan vaan Pyöräretkelle 2016. http://www.relaa.com/tapahtuma/py%C3%B6r%C3%A4retki-2016-py%C3%B6r%C3%A4...