1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
jerikofox
Saariston rengastie telttaillen

Olen yrittänyt kaivella tietoa Saariston rengastien ajamisesta telttamajoittuen, mutta en ole saanut oikein mitään tyhjentävää irti. Haluaisin tietää onko ylipäänsä mitään mahdollisuutta heittää tuota reittiä majoittuen jokamiehenoikeuden puitteissa jossain pusikossa vai onko pakko budjetoida yöpymiset virallisissa majoituspaikoissa tai leirintäalueilla. Olisiko kenelläkään kokemusta tästä aiheesta, että osaisi valaista millaiset olosuhteet reitillä ylipäänsä on telttailua ajatellen?

herra nylppy

Varmaan liikut fillarilla? Olen itse veivannut saman reitin läpi kymmenisen vuotta sitten, ja nukkunut puskissa suruitta - riittävän kauas kun menet tiestä, etkä kenenkään pihapiiriin, niin ei luulisi olevan ongelma. Paikkoja löytyy varmasti. Jokamiehen oikeuksista siellä en tiedä, mutta ei tullut mieleenkään niistä kysellä - toisaalta, eihän se taida sentään Ahvenanmaata olla... Yöpymisiä enemmän huolia tuottivat lautta-aikataulut (mm. Kustavissa oli joku olematon lauttayhteys, onneksi joku paikallinen majatalon isäntä heivasi vastarannalle pikku korvauksesta).

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

jerikofox

Juu, polkupyörällä juurikin. Taisi jäädä mainitsematta tällainen epäoleellinen yksityiskohta Biggrin Nykyään onneksi nuo lautta-aikataulut löytynevät helposti – osua niihin tietysti yhä pitää. Mutta kiitoksia paljon tästä kokemustiedosta.

herra nylppy

Ole hyvä! Kiva, jos joku vielä nykyään tekee fillariretkiä! Ei kovin seksikästä, mutta herkkua silti. Ja mahtavaa nykyään, kamat keventyvät & mahtuvat pienempään tilaan. Maantiepyörällä voi lähteä mainiosti, ei tartte tarakkahässäköitä jne..

Maailma on toki muuttunut, oli se netti silloinkin, eli aikataulut pääsääntöisesti löytyivät. Mutta, juu, asioiden päivitys ei ehkä ollut nykyisten vaatimusten tasoa. Tänä päivänä meillä on kaiken maailman navigaattorit, jotka ohjaavat... Myös ojaan... Eli kehitys on, noh, kehittynyt.

Pakko sanoa, että paras elämä oli ennen tätä älylaitehelvettiä. Moni juttu oli oikeasti seikkailua! Pyöräretket, vaellukset jne.. Enemmän sattumaa, arpomista ja sekoilua - palkkana ihan sekoja random-juttuja, kirkastusjuhlia korpikuusen itkulla, heinähippaa, ja joskus tuli Tuusulaankin tutustuttua kartan ulkopuolelta. Vähän sama outo estottomuus, mystisyys, kuin vanhan ajan sinisissä junissa perjantai-iltana...

Sori, vanha katkera mies haikailee jotain... Onneksi nykyään on kännykkä, mitä hiplailla... Smile

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

funne

Kiinnostaisi itseäkin tämmöisen reissun heittäminen mahdollisesti ensi kesänä, että yhä jos on vinkkejä heittää niin antaa tulla vaan lisää!

herra nylppy

Just do it! Homman voi varmasti hoitaa osin BB- tai leikkariperiaatteella tai telttailulla - lompakon ja motivaation mukaan. Reitti on kiva ja maisemat vallan viihdyttäviä. Kokonaisuus ei oo paha nakki, matka on tosi iisi jakaa vaikka saarikohtaiseen etenemiseen, tai heittää kilometritavoitteet lauttojen rajoitusten mukaan. Kiva reitti, mene, koe, äläkä mieti.

Sitten kun oiet sen kokenut, niin aja klassinen Saimaan rinki Puumalan kautta. Hakkaa mielestäni maisemallisesti edellä mainitun, mutta vaatii hiukkasen enempi kuntoa. Nousuja meinaan on eri tavalla...

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!