1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
herra nylppy
Rullasukset, skiket vai mitkä sulan maan masokismiin?

Eli otsikossa oleellinen. Millä vanha hiihdonvihaaja voi paikata lumettomana aikana parhaiten hiihtelyn riemua? Jos hankin rullasukset tai skiket, onko niiden jälkeen hankittava pyörätuoli? Eli ovatko kyseiset värkit amatöörin käsissä (ja jaloissa) itsensä telomiseen soveltuvia, vai voiko niillä kuntoilla? Jotenkin kuumottaisi kokeilla... Toisaalta omaan lajirepertoaariin kuuluu jo melonta, pyöräily ja orastava juoksuharrastus, joten hyötyisinkö lopulta yhtään mitään noilla treenaamalla? Raha ei oo mun valuuttaa, mut ei se puussakaan kasva.

APy

Kyllä sekä rullasuksilla että Skikeillä kunto nousee. Skiket ovat painavat ja kömpelöt, mutta niissä on toimivat jarrut, joita suurimmassa osassa rullasuksia ei ole. Powerslidellä ja joillain muillakin merkeillä o n Skikejä kevyempiä maastorullasuksia, joissa on Skikejen tavoin ilmatäytteiset renkaat. Kokeilemalla selviää parhaiten, mitkä sopivat itselle parhaiten. Ilmatäytteisiin renkaisiin kannattaa pumpata kunnon paineet (6 bar) -muuten hommasta tulee todella raskasta. Hiihtäminen on kyllä erinomaisen hyvää ja monipuolista treeniä kesälläkin, mutta sulan maan hiihtely tuppaa todellisia hiihtoniiloja lukuunottamatta jäämään useimmilla kokeilun asteelle.

niilo

Rullaluistimet ja luisteluhiihtomittaiset sauvat kätevin hiihtorääkin korvaaja sulan maan aikana. Huomattavasti turvallisemmat, ketterämmät ja helpommat pysäyttää kuin rullasukset/skiket.

herra nylppy

Aika yllättävää, olen jotenkin aina kuvitellut rullaluistimia vaarallisiksi pienen pyöräkoon ja lyhyen "akselivälin" perusteella. Toki ne pysähtyvät hyvin rullasuksiin verrattuna, mutta jostain syystä olen kuvitellut, että skiket tai sukset olisivat huonolla päällysteellä paremmat ja varauksella turvallisemmatkin. Mahtaakohan noissa rullaluistimissa olla nykyisin tarjolla mitään vaihtoehtoja, jotka sopisivat käytettäväksi eri jalkineiden kanssa skike-tyylillä, vai onko niihin aina ja iankaikkisesti integroitu joku saapas?

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

niilo

Kokemusta noista kaikista, rullasukset vaarallisimmat koska jäävät helposti mahasta kiinni(pyörät vain päissä) ja jarruttaminen sekä nopeat suunnanmuutokset todella avuttomia. Luistimet ylivoimaiset koska pyöriä koko kiskon matkalla, eivät jää mihinkään kiinni, ketterät ja jonkinlainen jarru. Skiket siitä väliltä, hyvä puoli tietty raskaus jolloin vauhti pysyy maltillisena, itelle jotenkin tylsän raskaat. Luistimissa tyydyttävä mukana tulevaan kenkään, toki kilpatyyppisiin voi vaihtaa standardikiinnityksellä muita luistinkenkiä, muttei random popoja.