1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Tada
Paras retkipaistinpannu?

Vaelluksilla on kiva paistaa lettuja, mutta tähänastisilla retkipannuillani operaatio on aina nostanut tuskanhien otsalle tavalla tai toisella:

- Trangian tavallinen alumiinipannu on kevyt ja kestävä - mutta ainoa tapa paistaa mitään ilman ruuan kiinni jämähtämistä on uppopaistaminen

- Trangian non-stick on kevyt eikä tartu kiinni - mutta pinnoitus ainakin omassa käytössäni alkaa ropista irti noin vuodessa

- Muurikka on kestävä eikä tartu kiinni - mutta tuhottoman painava.

Uusi pannu olisi kiva löytää. Mikä teistä on toimivin retkipaistinpannu?

elysee

Samaa pohdin myös minä.. Tämänkin kesän vaelluksella letut tuli syötyä ihan muun muotoisina kuin lettuina..

Kaitsu

Muurikan nuotiopannu on ikuinen, toimii loistavasti ja maksaa alle kaksikymppiä. Ei polta mitään kiinni, kun käyttää rasvaa. Siinä paistuu niin kalat kuin letutkin. Jos joku keksii jonkin paremman, niin se on jo liian hyvä.

cob

Hyvästä en tiedä, mutta voin varoittaa huonosta eli Jetboilin paistinpannu, ainakin jetboilin puhallusliekin kanssa käytettynä. Lämmönvaihdinritilähän pannussa on, mutta se ei vaikuta siihen että keittimen liekki polttaa kaiken supernopeasti kiinni pannun keskikohtaan. Letut eivät onnistu, kananmunista tulee kokkelia, en usko että kalaa saisi silppuamatta paistettua. Hätätilassa sillä voi paistaa niin että liikuttelee pannua koko ajan liekin päällä, mutta keittimen telineelle sitä ei voi laskea hetkeksikään.

Tada

Kiva kuulla kokemuksia Jetboilista - se oli harkintalistallani! Minulle vinkattiin yv:llä pari pannukeskustelua muualta netistä, ja niiden inspiroimana päädyin kokeilemaan kuvan budjettiratkaisua. Eli noin 5e kananmunapannu, johon porasin uuden kahvareiän, jotta kahva olisi tarvittaessa Trangia-yhteensopiva. Painoa pannulla on 115g ja kahvalla 25g, ja halkaisija on pikku-Trangian kattiloiden kanssa samaa luokkaa. Tuo menee vaellustestiin kuun lopussa, niin voin sen jälkeen raportoida, toimiko miten pannu suoriutui. Smile

Kuvat: 
cob

Sanotaan jetboilista nyt vielä että suurin syypää on itse polttimo jonka liekki on ajateltu puhtaasti vedenkeittoon. Se on sen verran kapea että vaatisi paksumpaa matskua kuin alumiinia levittämään ja tasaamaan lämpöä. Laajemman liekin tai ehkä nuotionkin päällä voisi toimia oikeinkin hyvin, ja voisin kuvitella että pohjassa olevat lämmönsieppaajaritilät toisivat pannun reunoille asti tasaisempaa lämpöä. Mutta testannut en ole.

Kennola

Primuksen litech kattilasarjan pannulla olen paistanut letut, sämpylät ja bostonkakun. Aivan loistava paistinpannu, mutta en ole käyttänyt kapealla liekillä. Bensa- ja kaasukeittimissäni on leveä rengasmainen liekki. Pinnoite ei ihan ikuinen ole, mutta parempi kuin trangian ja kannattaa suojata hyvin kuljetuksessa. Pinnote on parista kohtaa mulla naarmuuntunut, mutta silti sillä saa hyvin letut paistettua.

herra nylppy

Totta, valurauta/patarauta on parasta mitä rahalla saa. Paino voi olla ongelma, jos ei liiku vesillä. Toisaalta kaikki teflonit ym. ovat kertakäyttöisiä, en ainakaan nodelle tarjoaisi, enkä propaanipainotteiselle pistekaasulle.

Jotenkin olen mietiskellyt konsensusvaihtoehtoa... Siis teräspannua, ja suosiolla rasvaa. Normikeittiössäkin toimii melkein valurautapannun tavoin, tosin leivittämättömälle kalalle jopa paremmin. Iksussa oli joskus jotain pikkuversioita.

Alu ja teflon eivät ykkösenä vakuuta terveysominaisuuksiltaan, titaani on hyvä, jos syö nuudeleita... Jokainen varmaan löytää oman juttunsa, omien mieltymysten mukaan. Parasta ei ole tehty, edes paistinpannusarjassa.

Ja silti väittävät käyneensä kuussa.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!