1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
essisissi
Käyttäjän essisissi kuva
Canyoneering Balilla?

Olemme suuntaamassa vuoden vaihteessa parin viikon lomareissulle Balille, ja suunnitelmissa ei ole maata koko aikaa rannalla.

Onko kellään kokemuksia canyoneeringistä Balilla tai muualla ulkomailla? Onko hyviä (turvallisia) mestoja tai huonoiksi todettuja?

Myös muut vinkit aktiivilomaan Balilla ovat tervetulleita! 

juska-

Surffausta Balilla riittää, mutta (kokemuksieni perusteella) joulun tienoilla aallot on vahvan onshore-tuulen pilaamia. On siel jotain breikkejä off-shorellaki mut ainaki Kutalta niihin on matkaa.

Balilla taitaa myös olla joku tulivuori minkä voi kiivetä ja jonka kraateriin voi todistetusti tippua.

orangutan

Terve,

Juu, mikäli vaellukset tulivuorilla kiinnostaa niin Balilta ja Lombokilta löytyy siihen kohteet. Alkuvuosi tuli vietettyä Itä-Jaavalla ja Balilla. Balilla kannattaa vuokrata skootteri ja poistua Kuta-Denpasar akselilta vähän sivummalle. Löytyy rauhallisempaa seutua, jos siis sitä kaipaa. Ja aktiviteetteja sieltä löytyy turisteille varmasti. Jos kaipaat jotain vinkkejä majoituksista ym. niin laita vaikka yksityisviestiä niin voin kertoa lisää.

Bali on hieno paikka kun löytää itselle sopivat paikat!

 

essisissi
Käyttäjän essisissi kuva

Reissu erittäin onnistuneesti ohi ja ajattelin, että raportoin tänne siltä varalta, että joku muu joskus miettii samaa teemaa.

Kokeiltiin Balilla siis canyoneeringia (tai canyoningia, on vissiin kaks kirjoitusasua, jos oon oikein käsittänyt). Firma oli tämä: http://www.adventureandspirit.com/ ja reitiksi valikoitui Kerenkali (http://www.adventureandspirit.com/page/en/1137/KERENKALI)

Reissu oli erinomaisen huippu! Meitä oli kuusi suomalaista, saatiin oma ryhmä. Ikäjakauma oli 25-51v. (okei, yhtä lukuunottamatta kaikki oli alle 30). Urheilutaustat olivat hyvin vaihtelevat, mutta kaikilla oli edes vähän taustaa jonkinlaisesta liikunnasta. Yksi oli aikaisemmin kokeillut lajia Nepalissa alkeiskurssilla, mutta pettynyt silloin. Kiipeily/laskeutumiskokemusta oli yhdestä kerrasta viittä vaille KTO:hon.

Retki kesti n. 3-3,5h (netissä sanottiin 4h, mutta voi olla että on vähän laskettu siihen hitaamman ryhmän varaa). Ensin pukeuduttiin märkäpukuihin ja muihin vermeisiin. Sitten lyhyt turvallisuusoppitunti ja vauhdilla ensimmäiseen luonnon liukumäkeen. N. 2/3 jälkeen pidettiin pieni breikki, jolloin saatiin balilaista teetä ja muffinseja. Kanjonin jälkeen vaihdettiin vaatteet ja matkattiin autolla vähän matkaa lounaspaikkaan. Ohjaajilla oli mukanaan kamera ja kuvat siirrettiin lounaan aikana meidän kameramme muistikortille.

Kerenkaliin kuului hyppyjä (vapaaehtoinen 10m), liukuja ja laskeutumista (max. 26m). Kaikkea oli aika sopivassa suhteessa ja eri tyypeille oli eri asiat jänniä tai vaikeita. Ohjaajat olivat todella ammattitaitoisia ja innostivat ja kannustivat koko matkan ajan.

Retken ainoa miinus oli vaatteidenvaihtofasiliteeteissa (erityisesti pois päin tullessa, jolloin vaatteet vaihdettiin sateessa, vailla sen kummempaa näkösuojaa). Myös suihkuja olisi kaivattu, mutta selvittiin kuitenkin ja hyvä fiilis kantoi yli kosteiden olojen.

Jos on Balille matkustamassa ja kaipaa kosteaa seikkailua, niin suosittelen lämpimästi! Firma on melko nuori, mutta toiminta oppailla oli turvallista ja kaikki järjestyi juuri kuten luvattua.

Saa kysyä, jos tulee jotain mieleen! Smile