1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
sunny
McKinleyn makuupussit

Hei,

Ajattelin teitlä hieman viisaammilta ja kokeneemmilta kysyä kokemuksista McKinleyn makuupusseista.
Itsellä on hankintalistalla hyvällä hinta-laatusuhteelta hyvä kolmen vuodenajan pussi ja pari hyvää ehdokasta on löytynyt McKinleyn valikoimsta: McKinley X-treme light 1000 (http://www.mckinley.eu/hardware-sleepingbags-x-treme-light-1000-p2397) sekä McKinleyn Denali Alpine 19(https://www.budgetsport.fi/mckinley-denali-alpine-19-w-naisten-makuupussi/56392702/dp). Tuo ensimmäinen vaihtoehto on kovin kevyt ja pakkaukseltaan pieni, mutta onko kellään kokemuksia siitä? Jälimmäinenkin vaikuttaa erittäin varteenotettavalta vaihtoehdolta, vaikka painoa on hieman enemmän.

Itse retkeilen harvoin (ja vain lyhyitä viikonloppuretkiä). Lisäksi minulla on niukka opiskelijabudjetti käytössäni. Olisiko nuo hyviä vaihtoehtoja, anyone?

Muitakin saman hintaluokan (80-120e) pusseja saa ehdotella!*smile*  Kiitos!

Markku Jussila

McKinleystä ei aktiiviulkoilijoilta taida kovin kehuvia kommentteja saada.

Yksi vaihtoehto. Osta hieman kevyempi pussi. Saat lämpimämmän McKinleyn hinnalla jonkun paremman kevyemmän pussin. Ostat siis sellaiseen jolla pärjää koko kesäkauden ja vielä vähän syksyä ja kevättäkin, muttei oikeastaan ollenkaan mahdollisia pakkasöitä.

Sitten vuokraat pussin kylmemmille reissuviikonlopuille.

Esim. Relaan vuokrausosiossa on paljon hyviä pusseja, joilla sitten pärjää ne reissut joille ei uskaltaisi lähteä sillä kesäpussillaan. Muutenkin säästää rahaa kun vuokraa erikoiskamat eikä osta niitä kaappiin harvoja yksittäisiä reissuja varten.

Korpijaakko

MIllaisissa lämpötiloissa pussissa pitäisi tarjeta? Sitä tietämättä on paha ottaa kantaa.

Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta kevyempi pussi vaikuttaa mielestäni heppoiselta muuhun kuin Etelä-Suomen kesään. Mutta kyllä silläkin voi pärjätä. Järeämpi taas on vähän painava ja todennäköisesti vie aika paljon tilaa. Mutta siinä pitäisi tarjeta Etelä-Suomen keväästä syksyyn ja Lapin kesässä (ehkä myös alkusyksystä).

Vinkkinä kannattaa vilkaista Scandinavian Outdoor Storen ale-myyntiä. Siellä on hyväksi havaittuja Haglöfs Zensor -makuupusseja alessa ja tänään saa vielä 20eur hinnasta pois. Katso sellainen T comf -lämpötilaraja, jossa haluat vielä tarjeta pussissa. Tarkenetko lopulta käytännössä riippuu monesta asiasta, mutta kun ne muut asiat säätää kuntoon, niin pärjäät todennäköisesti jopa hieman ko. raja-arvoa kylmemmässä.

Sokosti Suomujoki

Suosittelen vertailukohdaksi Haglöfs Lim 100 ja 50 -pusseja.

http://www.haglofs.com/fi-fi/tuotteet/makuupussit/1-s-yhden-vuodenajan-/...

http://www.haglofs.com/fi-FI/tuotteet/makuupussit/1-s-yhden-vuodenajan-/...

Noita saa tarjouksista noin satasella. Mulla on tuo 50 ja sillä pärjää tuvissa hyvin, teltassakin keskikesällä. 100 on sitten jos vähän paksumpi mallia ja kesällä sillä pärjää varmasti, ainakin jos mukana on normaalit varavaatteet, joita voi käyttää lisänä.

"Lapin kesä" on monesti jopa kuumempi kuin etelässä, koska aurinko paistaa läpi yön. Nytkään ei lämpötiloissa ole isoja heittoja etelän ja pohjoisen välillä; Saariselkä +9, Tampere +12, Lahti +6.

sunny

Kiitos vinkeistä! Hakusessa on tosiaan kolmen vuodenajan pussi, jolla tarkenisi vielä 0:ssakin. Kesäkäyttöön ei niinkään, koska silloin pärjää vaikka fleece-pussukalla tai jollakin simppelillä pussilakin.
Otin vinkistä vaarin, enkä hankkinut sitten McKinleytä, vaan tälläisän pussin: http://www.haglofs.com/fi-FI/tuotteet/makuupussit/2-s-kahden-vuodenajan-/naisten/q_2s_fibre_fi-fi.aspx

Markku Jussila

[quote=sunnyme]Otin vinkistä vaarin, enkä hankkinut sitten McKinleytä, vaan tälläisän pussin: http://www.haglofs.com/fi-FI/tuotteet/makuupussit/2-s-kahden-vuodenajan-/naisten/q_2s_fibre_fi-fi.aspx. [/quote]

Hienoa! McKinleyn kanssa olisi tosiaan ollut vähän noloa majoittua jossain missä on vanhoja eräkettujakin läsnä.

Ja kylmimpiin reissuihin kannattaa tosiaan antaa Haglöfsillekin lepovuoro ja vuokrata kuuma pussi Relaan Lainataan -osiosta.

Korpijaakko

[quote=Sokosti Suomujoki]

- -

"Lapin kesä" on monesti jopa kuumempi kuin etelässä, koska aurinko paistaa läpi yön. Nytkään ei lämpötiloissa ole isoja heittoja etelän ja pohjoisen välillä; Saariselkä +9, Tampere +12, Lahti +6.

[/quote]

Mutta Etelä-Suomessa osuus harvemmin kesä-elokuussa kohdalle öitä (tai päiviä), jolloin lämpötila on nollan tuntumassa, sataa lunta tai räntää ja tuulee kylmästi Jäämereltä. Lapin kesässä vaihtelu on etelää suurempaa ja se on hyvä pitää mielessä reissuja suunniteltaessa ja varusteita valittaessa.

Uskoisin, että "sunny" teki hyvän valinnan tuon Haglöfs Zensorin kanssa. Itse olen tarjennut vanhalla Zensor-pussilla (vastannee nykyistä Zensor 1:stä) pikkupakkasessa ja tyttöystävä lähellä nollakeliä. Q2-malli on vielä pykälää lämpimämpi, joten eiköhän se aja asiansa. Lisäksi pussi on sekä lämpimämpi että kevyempi ja pakkautuu vielä todennäköisesti pienempään tilaan kuin McKinleyn järeämpi pussi.

Korpijaakko

[quote=Markku Jussila]

Hienoa! McKinleyn kanssa olisi tosiaan ollut vähän noloa majoittua jossain missä on vanhoja eräkettujakin läsnä.

- -

[/quote]

Sen verran olen huono tässä vaikeassa lajissa, että pitää ihan varmistaa: sarkasmia, eikö?

Satunnaiseen käyttöön kamojen lainaamista/vuokraamista kannatan vahvasti. Maailma pelastuu. Yleensä on turha ostaa nurkkiin pyörimään kampetta, jota käyttää luokkaa kerran vuodessa, ainakin jos lainaaminen tai vuokraaminen on vaihtoehtona.

Amir
Käyttäjän Amir kuva

Itselläni on ollut käytössä Denali Alpine 19, 5 vuotta, samoin vaimollani. Ei ole kuin hyviä kokemuksia, pussi on erinomainen hinta-laatusuhteeltaan ja pussi on myös kestävä. Lämpötila arvoihin voi pussissa luottaa - on ensimmäinen pussi jossa olen tähän asiaan törmännyt. Kokemusta kuitenkin merkeistä, Joutsen, Halti ja Ajungilak.

Nykyisin tosin toisena pussina (untuva) on omistuksessa Warmpeace. Mutta Denali on ja pysyy perheemme palveluksessa hyvänä pussina. Joskus ko. pussia ostaessani epäilytti pussin lämpötilaarvot mutta ei enää.

Kuulun kuitenkin itse näihin viluisempiin ihmisiin Smile

Tarinoita metsästä ja vuorilta: http://www.anaveri.blogspot.fi/

Sapetiitus

Voi hyvät hyssykät! Että nolottaa nukkua McKinleyn makuupussissa...minä nukun Erätukun pussissa, hyvin mahtuu, hyvin tarkenee, ei paljon maksa mutta painaa sitäkin enemmän..ja kaikkein tärkeintä, yhtään ei hävetä!

b3

http://www.sleepingbags-cumulus.com/XLite-200,down-sleeping-bags,40.html

mulla on toi, olen ollut tyytyväinen ainakin noin +5.. 8 C menee helposti, kylmemmässä en ole testannut. Pussi koko on mitätön eikä painoakaan ole liikaa.

Windywalk

Oli pakko tulla kommentoimaan!

Mulla on McKinleyn Kodiak 4 makuupussi. Se oli kyllä hintava mutta ehdottomasti painoonsa (1,2kg) nähden lämmin ja toimiva pussi. Oli mukana vuoristossa (kesäaikaan), ja oikein loistava valinta. Pituutta siinä on meikäläiselle turhankin paljon, olis voinu vielä jonkun gramman säästää jos ois ollut lyhyempikin versio.

Uskaltaisin ostaa McKinleyltä ihan perus pussinkin. (edellämainittu siis untuvaa).

Omistan myös freetimelta makuupussin jossa comfort -4. Sekin maksoi muutaman kympin, ja on todella lämmin. Painoa sillä on reilut 2kg, ja kokoa myös, joten vaellukselle en lähtisi tuota kantamaan, mutta sellaisille reissuille missä tila ja paino eivät ole ongelma, suosittelen.

Makuupussin ostossa kannattaa miettiä mikä on kylmin mahdollinen lämpötilä tulevalla reissulla, ja ostaa pussi niin että comfort lukema on suunnilleen se. Naisille siis tämä vinkki, varsinkin paleleville. Mielummin liian lämmin pussi, sen voi aina avata, tai käyttää vain peittona. Paleleminen on paljon vaikeampi onkelma.