1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Timoa
Täydellinen otsavalaisin?

Viime viikonloppuna pääsi muutama hassu valaisin tositestiin. Led lenser, petzl ja fenix. Mukana oli noin 15 eri mallia. Kaikilta merkeiltä uusimmat sekä protot tulevista. Yllättävän paljon silti löytyy eroja muutamassa minuutissa. Kaikista silti löytyy jotain vikaa. Vain harva oli todella hyvä kokonaisuutena.

Itse tykkäsin petzl pixa 3 lampusta. Valokuviot ja tehot aivan täydellisiä retkeilijälle vaikka kyseessä onkin "raksa" valaisin. Kytkin on hyvä ja kaksi AA paristoa tekee käyttämisestä mukavaa. Pitää vettä ja on järeä... Liian järeä retkeilijälle. Painaa paljon ja vie tilaa taskussa.

 

Lumenit ja hinta ei vielä kerro juurikaan mitään valaisimista. Valokuvio määrittää paljonko lumeneita tarvitaan. Hyvässä keilassa tehon ei tarvi olla kovinkaan iso jos seuraa polkua märässä metsässä. Liian leveä "hukkaa" tehoja ja liian kapea taas tekee käyttämisestä kurjaa. Myöskin jos keilan reunat on liian terävät tekee paljon enemmän mieli vilkaista sivulle mitä siellä keilan reunassa vilahti...

 

Jokunen tehokkaampi käsivalaisinkin oli mukana kuten kuvassa oleva fenix rc40.

Korpijaakko

Mielenkiintoista kokeilua!

Jo paperilla tuntuisi siltä, että mikään otsavalo ei ole omaan käyttöön juuri täydellinen, ja käytännössä puutteita ilmenee varmasti vielä lisääkin. Omat toiveet olisi:

- toimii AA-paristoilla
- IP67 (ei tarvitse miettiä sadetta tai uimista, sukeltamiseen en lamppua tarvitse)
- laaja "lähivaloalue" ja spotti kauemmas
- iso helppokäyttöinen kytkin, jota voi käyttää rukkaset kädessä
- tehokas, mutta järkevilä säädöillä/tehoalueilla: lukemiseen, leiripuuhasteluun, polulla/helpossa maastossa etenemiseen ja tehovalo etsintään, vilkkuja en kaipaa
- hyvät piuhat ja kotelointi, että kestää käyttöä pakkasessakin
- kohtuullinen paino

Petzlin Pixa olisi paperilla ja kuvissa hyvä lukuunottamatta painoa, ja voisihan tuota maksimitehoakin olla lisää, vaikka rajoitettuna "boostina"...

Timoa

Korpijaakolle selkeästi sopisi fenixin HP25 valaisin. Eilen taas leikin sillä hetken. Jos minulla ei olisi petzl naoa niin luultavasti hankkisin tuon fenixin. 

Uusissa petzlin reaktiivisissä (kohta myynnissä!!!) otsalampuissa on aivan mahtava akunvaihto systeemi. Ensiksi mieleen tuli perinteinen kasettisoitin. "klik" luukku auki ja tyhjä akku ulos ja uusi sisään. "klik" runko kiinni ja meno jatkuu. Vikkeläsorminen vaihtaa akun varmaan alle 3 sekunnissa. Siihen saa myös adapterin johon saa 3xAAA patterit (maximi teho pienempi). Todella hieno systeemi! Ja se toimii...  No... Petzl tekee toimivia kokonaisuuksia. Tämä saattaa olla uusi otsalamppu mun kaappiin. Pitänee odotella myyntimallia jonka pitäisi olla vielä parempi.

Remu

Joko tästä olightin lampusta on jollain kokemusta? http://www.valostore.fi/tuote/olight_h15s_ladattava/

Onko noista Taikurin kertomista tositoimista jossain lisää tietoa?