1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
kilpuri
Vedenpitävät otsalamput

Olisiko suosituksia vedenpitävistä otsalampuista?

Käyttötarkoituksena esimerkiksi purjelautailu ja kite pimeässä. Ei siis tarvetta kestää sukellusta vaan vedenpitävyys noin 1,5 metriin riittää. Valotehoa saisi olla reilusti. Pitäisi olla aika pieni ja kevyt että pysyy päässä tyrskyjen keskelläkin.

Tiltu

Fenix.

HL 30.

Markku Jussila

Onko tarvetta käyttää hupullisen märkäpuvun tai irtohupun kanssa?

Itsellä kokemusta vain surffipuuhista ja niissä huppu kaamoskaudella ihan välttämätön. Vähän epäilyttää miten otsalampun saa pysymään päässä hupun päällä. Vedenpitävyys ei surffia auta jossei se lamppu edes pysy otsalla luotettavasti.

Olisko siis kenelläkään kokemusta noiden vedenpitävien otsisten hihnojen säädöistä ja muista päässä pysymiseen vaikuttavista asioista? Ei huvittaisi sukellella kallista otsalamppua toistuvasti meren pohjasta.

Korpijaakko

Ei kokemusta, mutta joitain ideoita:

Huppuun tarraa remmien kohdalle ja vastakappaleet otsalampun nauhastoon, nauhojahan saa usein ostaa varaosina tai normaalikäytössä ne voi kääntää ympäri, vaikka eihän tarran pehmeäpuoli paljoa häiritse. Lisäksi karkuremmikiinnitys tarrojen pettämisen varalta.

Vaihtoehtona neopreenihuppuun reiät ja kiinnitys vaikka nippareilla tai oikein hifistelemällä huppuun kova kiinnityslevyt lampulle (esim. Petzlin joillekin malleille tällaisia myydään, mutta mallit ei muistaakseni upotustiiviitä).

Lampuista Fenix taitaa olla aika vahva vaihtoehto. Ehkä myös Zebralight, ja Petzlin teollisuusmallit.

kilpuri

Monessa käytössä ei tarvitse huolehtia päästä lähtemistä kaaduttaessa. Riittää kun valo pysyy päässä niin kauan kun ollaan pinnalla ja lautaillaan.

Kaatumisiaan varten muutamat ovat kuulemma laittaneet narun hupun tai puvun niskalenkeistä tai vastaavista otsalamppun hihnaan kiinni. Kaatuessa otsalta lentänyt lamppu ei pääse silloin hukkumaan ja sen voi sitten asetella takaisin otalle kun on selvinnyt uimakeikauksesta takaisin tukevasti laudan päälle.

kelopuu

HL 30 valoteho ei taida moiseen puuhaan riittää, vesi imee valoa reippaasti.  Fenix HP 15 on parempi valinta, pariston saa jopa taskuun suojaan