1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
herra nylppy
UL-makuupussi pitkälle

Kaipaan vinkkejä käyttökelpoisista ul-makuupusseista. Haen sellaista, johon 190 cm pitkä ruoto asettuisi suurin piirtein mukavasti.

Pussin painon tulisi olla mielellään max. 700 grammaa. Tarkoitus on käyttää pussia maantiepyörän kanssa retkeiltäessä.

Samalla otan mielelläni vastaan vinkkejä 3/4 pituisista makuualustoista, joiden pakkautuvuus ja paino ovat kohtuullisella tasolla.

- SH -

Oletko harkinnut quiltiä ?

Ainakin näiden putiikkien tuotteita on kehuttu:

http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-systems----from-375-g

http://store.enlightenedequipment.com/quilts-1/

Cumuluksen perusmallit on tarkoitettu alle 185cm pituiselle, mutta saattavat pyynnöstä tehdä customoituja versioita. Tuon jenkkivalmistajan mallistosta löytyy esim. malli nimeltä Enigma, joka pitkänä (long/regular) 30F/-1C versiona painaa 522g.

Makuualustaksi suosittelen comboa n. 120cm itsetäyttyvä + ohut täyspitkä EVA-alusta. Esim. Thermarest Neo Air Xlite Small 230g. Keveitä (100-200g) EVA-alustoja saa mm. Vaudelta ja Trangolta.

herra nylppy

Tuollainen quilt (jos ei ole alta auki olevaa mallia) tai elephant foot voisi toimia kevyen untuvatakin parina... Miksei. Lämpenen tässä vaiheessa silti enemmän makuupussille.

Kokopitkä solumuovialusta ei oikein tule kyseeseen, sillä aion kuljettaa kamat satulan alla ja tankolaukussa. Eli kamppeille asetettu vaatimus mahdollisimman vähäisen painon ja koon suhteen on aika pakollinen.

Hurjimmat randopyöräilijät käyttävät kuulemma kuplamuovin palaa alustana... En kuitenkaan ajatellut mitään niin extremeä.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

valppaus

Mountain Equipmentilla on long versiot, ja hyviä pusseja. Itsellä on Helium 400 (pituutta 195), mutta Xero on vielä aavistuksen kevyempi, esim. 200-malli (nukkuu vielä nollassa) on vajaa 700g pitkänäkin versiona: http://www.mountain-equipment.co.uk/xero-200

Ilmatäytteinen on tilankäytön kannalta fiksuin, esim. XTherm Short (mukavampi kuin NeoAir), menee juomapullon kokoiseen pakettiin. Puolikkaan solumuovialustan pitäisin mukana, jos se johonkin sopii kyytiin.

AnssiT

Voisin kompata tuota aiemmin suositeltua Cumulusta. Tilasin talvella pari makuupussia, modaukset onnistuu pienestä lisämaksusta, toimitusajat pitivät ja homma toimi sovitusti. Nukuttuja öitä uudessa Panyam 450:ssä on takana vasta yksi, mutta sen perusteella soiva peli.

Poimuri

Western Mountaineeringilla seuraavat L-koon pussit sopivat spekseihin: Highlite, +2 C, kapea, 485 g; Caribou, +2 C, tilava, 650 g; Summerlite, 0 C, kapea, 560 g; Megalite, -2 C, tilava, 770 g.

Maksaa mutta mikä hyvä ei maksa?

Life is shit, and then you die.