1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
jaakko
ABS takaisinkutsu

hieman isompi takaisinkutsu ABS:ltä: https://www.abs-airbag.com/en/service/recall/

ei taida korvaava pullo ehtiä joulureissulle mukaan eli monella on varmaan edessä kauppaan lähtö. oma reissu onneksi vasta 10.1. eli jonkinlaiset saumat..

 

Gorgon

Onko joku jo selvittänyt, miten Suomessa tulee toimia asian kanssa?

jaakko

[quote=Gorgon]Onko joku jo selvittänyt, miten Suomessa tulee toimia asian kanssa?[/quote]

ABSilta tuli ohjeet laukaista reppu ja lähettää se säiliön mukana tarkastettavaksi. hieman mietin pitäisikö tässä vaiheessa vaan käydä ostamassa hiilikuitupullo -kun ei tuota koskaan ollut laukaistu- ja jättää vaihto keväämmälle, mutta päätin sitten ottaa riskin ja luottaa että se suht pian tulee takaisin.

DHLältä tuli palautusosoitekortti ja ohjeet viedä paketti postiin.

(tulipa samalla selvitettyä mieltä hieman askarruttanut kysymys kuinka luotettava tuo tarralla kiinni pysyvä kahvan varmistin on.. kyllä sitä saa tempoa täysin voimin ja pitää, eli ei liene riskiä että vahingossa saisi repun laukaistua vaikkapa tuolihississä. siinä kun voisi äkkiä kaaren alla tulla ahdasta:)

Samulijp

Mammutilla on RAS järjestelmälle Service Bulletin maaliskuulta 2014:

http://www.mammut.ch/en/airbags_aufruf_zur_kontrolle.html

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Hei, ohessa ABS:n maahantuojan suomenkielinen tiedote:

ABS TAKAISINKUTSUU TARKASTUKSEEN TERÄSPATRUUNAT JA ABS TWINBAG REPUT

Lumivyöryreppujen valmistaja ABS on havainnut tavarantoimittajan toiminnasta johtuneen vian, joka on johtanut välittömiin toimenpiteisiin: kaikki eurooppalaiset teräspatruunat (mustat), joiden täyttöpäivä on ennen 3. joulukuuta 2014 tulee vaihtaa uusiin. On mahdollista, että patruunoiden toimittajan täyttöprosessin aikana patruunaan on voinut päätyä koneistamisesta syntyneitä jäämiä, jotka voivat aiheuttaa ilmatyynyjen toimintahäiriön tulevaisuudessa. Kaikki reput, joissa on ABS:n Twinbag järjestelmä (tuplailmatyynyt)  ja jotka on aktivoitu teräspatruunalla, tulee näin ollen palauttaa ABS:lle tarkastukseen. ABS hiilikuitupatruunat ja ABS Mono airbag järjestelmät eivät kuulu takaisinkutsun piiriin.

Teräspatruunoiden valmistaja ja täyttäjä on tiedottanut ABS:ää, että toimitettuihin teräspatruunoihin on voinut päätyä koneistamisesta syntyneitä jäämiä täyttöprosessin aikana. Nämä jäämät voivat tukkia ABS systeemin, kun se aktivoidaan. Tähän mennessä todettuja tapauksia on ilmaantunut kolme kappaletta ja ne kaikki ovat tulleet esiin toimittajan järjestämissä harjoituksissa.

ABS painottaa laatua ja turvallisuutta tuotteissaan ja laittaa sen kaiken etusijalle. ABS näkeekin tarpeelliseksi kutsua huollettavaksi kaikki eurooppalaiset teräspatruunat, joiden täyttöpäivä on ennen 3. joulukuuta 2014 ja korvata ne uusilla. Täyttöpäivä löytyy tarrasta, jossa on myös patruunan paino.

ABS Twinbag reppujen omistajat, joiden reppu on laukaistu edes kerran teräspatruunalla (esim. koulutuskäytössä tai myymälässä) tulee lähettää lumivyöryreppunsa tarkastukseen ABS:lle. Järjestelmän tarkastus on tarpeellinen, koska aikaisempi aktivointi on voinut päästää ylimääräisiä jäämiä ABS järjestelmään. Reput joissa on ABS Twinbag järjestelmä, mutta ne ovat vielä paketissa tai niitä ei ole koskaan aktivoitu teräspatruunalla, eivät ole vahingoittuneet ja niitä ei ole tarvetta palauttaa, ainoastaan teräspatruunat tulee vaihtaa. ABS Mono airbag järjestelmä ja hiilikuitupatruunat ovat myös vahingoittumattomia.

ABS on perustanut kuumanlinjan, mihin asiakkailla on mahdollista esittää lisäkysymyksiä takaisinkutsua koskien. Kuumalinja on auki Suomen aikaa kello 9:00-19:00 maanantaista sunnuntaihin ja numero on +49- 89-898789-66. Suomen maahantuojan tavoittaa sähköpostilla info@whitebalance.fi ja arkipäivinä kello 10:00-15:00 numerosta 045-1294896.

Jos omistat takaisinkutsun piiriin kuuluvan tuotteen löydät tarkat toimintaohjeet täältä: www.abs-airbag.com/recall

 

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

beomaster

Onks kukaan ehtiny kokeilemaan kuin nopeesti säkin saa takasin? Tuleeko livakasti vai kannattaako oottaa kevään randokauteen ja laitella vast sit reppu Saksaan?

jaakko

[quote=beomaster]Onks kukaan ehtiny kokeilemaan kuin nopeesti säkin saa takasin? Tuleeko livakasti vai kannattaako oottaa kevään randokauteen ja laitella vast sit reppu Saksaan?[/quote]

livakastihan se tavara liikkuu kun postin pojat ja tytöt on asialla. olisi vaan pitänyt käydä ostamassa se uusi pullo.

Kuvat: 
JM

Mulla oli pari vuotta sitten varmaankin tästä ongelmasta aiheutunut vika repussa, toinen säkki jäi vähän pehmeäksi, arvioisin että täytty noin 90%:sti. Maahantuojan arvio oli että säkkien välisessä tasapainotusventtiilissä oli jotain vikaa, mitään virallista selitystä vialle en ABS:ilta saanut, mikä on vähän huono käytäntö kyllä*. Reppu oli sillon takuureissussa reilu 2kk, eli omani lähetän kyllä vasta kauden jälkeen. 

* Vuosi sitten meidän talouden kahdesta repusta kumpikaan ei toiminut, molempien kahva oli jumissa. Tästäkään ei kuulunut ABS:ltä selityksen muodossa sittemmin mitään, meni takuuseen. Funtsittiin noiden käyttöä edellisellä kaudella ja ainoa mesta missä reput oli samaan aikaan käytössä oli reilu viikko lyngenissä. Siellä tavallisesta poikkeavaa oli yksi päivä kun treenattiin jäätikköhommia rannan tuntumassa. Kahvat oli lantiovyön taskussa molemmilla, mutta siellä on rannan läheisyydessä varmaan jonkunverran suolaa ilmassa/lumessa, kamat ainaki tuntuu aina siltä. Reput pyöri sen päivän aikana ihan huolella maassa. Reput säilyy himassa eri kaapeissa, eri huoneissa, eri kulmissa kämppää ja tosiaan tolla kaudella reput ei matkustaneet/olleet käytössä samaan aikaan kuin Lyngenissä. Kahvat ei myöskään olleet samaa valmistuserää, koska edellisenä vuonna käytin kuitupulloa testipaukkuun, mikä oli virhe, koska niiden saatavuus vaihdossa oli niin huono että joutu venailee aika kauan. Toisen repun teräspullon kahvalle sai vaihtosetin heti. Nykyään mä vaan punnitsen ton kuitupullon ja testaan vanhalla kahvalla+vaihtosetin teräspullolla..

JM

No just, piti muokata edellistä, eikä lainata. Mihis täältä on poista nappi kadonnut?

 

Juspp3

Btw, ystävälläni on tuommoinen ortovoxin ABS reppu ja teräspullo mutta reppua hän ei ole koskaan laukaissu. Selvästi kannattee uusi pullo odottaa ennen kuin sen tekee, mutta onko koelaukaisu tarpeen vai onko se jo tehty ennen repun toimittamista? Reppu on ostettu sport-conradista netin kautta reilu puolivuotta sitten. 

jkhallikas

Onko reppua ja pulloa vielä saatu takaisin? Lähetin oman takaisinkutsun ohjeiden mukaan, vastaanotettu ABS:llä 9.1. lähetysseurannan mukaan. Pari kertaa meilillä kysynyt aikatauluarvioita, meileihin ei ole vastattu.... reissu lähenee.

 

jukka77

Jkhallikas, sama juttu täälläkin. Maileihin vastattiin alle päivässä ennen kuin saivat repun sinne, kun vastaanottivat repun niin eivät ole vastanneet enää ollenkaan. Haiskahtaa siltä että ainut kiire oli saada takaisinkutsutut reput sinne jottei kukaan satuta itseään käyttäessään reppua joka ei toimikaan. Negatiivinen julkisuus olisi aikamoista sellaisessa tilanteessa. Mutta jos joku satuttaa itsensä ILMAN reppuaan niin eihän se ole ABS:n vika, joten se ei paljon enää sitten kiinnostakaan. Toisekseen haiskahtaa siltä että reput tulevat takaisin joskus kesäkuussa 2016. 

jaakko

[quote=jukka77]Jkhallikas, sama juttu täälläkin. Maileihin vastattiin alle päivässä ennen kuin saivat repun sinne, kun vastaanottivat repun niin eivät ole vastanneet enää ollenkaan. Haiskahtaa siltä että ainut kiire oli saada takaisinkutsutut reput sinne jottei kukaan satuta itseään käyttäessään reppua joka ei toimikaan. Negatiivinen julkisuus olisi aikamoista sellaisessa tilanteessa. Mutta jos joku satuttaa itsensä ILMAN reppuaan niin eihän se ole ABS:n vika, joten se ei paljon enää sitten kiinnostakaan.. [/quote]

joo, sama vika ja samaan johtopäätökseen tulin vähän minäkin mielessäni..

jkhallikas

OK, samoilla mennään sitten. Soitan huomenna kuumaan linjaan, katsotaan mitä siellä vastataan. Voin raportoida tänne kokemukset!

jukka77

Ok, se olisi hienoa jos viitsit kertoilla tänne niin säästyvät parilta lontoonkielisiltä kirosanoilta kun en soita itse myös... Smile

Juge
Käyttäjän Juge kuva

Tää tsoitteli pari viikkoa sitten kun meneillä oleva jaappanin matka alkoi

lähetyä huolestuttavasti. Vastaamon tytteli selvitteli ja pahoitteli.

Kuulemma saapumisesta sinne menee 4 viikkoa tsekkaukseen ja sitten vielä odottaa sopivaa lähetyserää.

Itsellä piti olla valmis reilu viikko sitten, mutta eipä ole vielä ainakaan lähtenyt.

Joo laitoin itse postiin välipäivinä. Tää taitaa olla sitä saksalaista asiakaspalvelua...

jkhallikas

Soitin äsken ja samat tarinat kun Jugella. "Kestää 3-4 viikkoa käsittely....". Katsoi käsittelytunnuksella ja sanoi että on viime viikon lopulla käsitelty, luultavasti lähtee loppuviikosta kohti suomea! 

Pyysivät soittamaan loppuviikosta uudestaan, silloin pitäisi tietää koska lähtee. Asiakaspalvelua joo.

jaakko

aahahaa aahahaa!

reppu on nyt hautunut saksanmaalla melkein kuukauden ja tänään tuli postissa lasku Activation unitin vaihdosta. hieman alkaa huumorintaju loppua. tasoittelen tässä nyt tämän illan paineita ja soitan sinne vasta huomenna. juuri nyt palaute ei olisi kovin rakentavaa.

jaakko

38 minuuttia odotusmusiikkia hotlainilla. tyttö sanoi että reppu on nyt matkalla ja kestää ehkä viikon. minä sanoin että heitän sitten tämän laskun roskiin johon tyttö että jaha, okei.

- VX -

Ajeee! Reppu saapui tänään! Postiin laitin 23.12,2014 Järjestelma testattiin - OK, vaihtoivat pullon ja kahvan.

jkhallikas

La lähtö reissuun, viime perjantaina sanottiin että "tänään pitäisi lähteä kohti suomea.." Ei oo mitään kuulunut, enkä oo ehtinyt soitella perään. Viime kerralla palvelu oli kyllä asiallista ja kenen kanssa puhui antoi suoran numeron ja pyysi soittelemaan hänelle. Lupautuivat järjestämään lainarepun jos ei ehdi perille oma, mutta kun määränpää on vielä liikkuva kohde ei oikein pysty sitä sopimaan.. Taitaa olla Jaakon kanssa samassa erässä reppu tulossa, täällä sentään ei ole laskua näkynyt.

Juge
Käyttäjän Juge kuva

vddu, mulle antoivat vaan Japanin maahantuojan yhteystiedot ku tammikuun

puolvälissä soittelin. Ei mitään omaa lupausta. No lennot oli Nagoyasta ja kys firma Tokiossa,

joten se siitä avusta Smile no reissu ohi ja itse ei edes vyöryyn 'päässy', kaveri kylläkin (tosin aika pieni Smile

Ehkä se reppu sieltä tulee, jos vaikka ens talveks kerkeis

Juge
Käyttäjän Juge kuva

holy shit, reppu saapui kotio ja just alle kahden kuukauden kesti 'reissu'.

pitäs vissiin varata joku reissu ihan vtutukseen asap

jkhallikas

Täälläkin saapui viime viikon lopulla! n puolitoista kk meni operaatiossa..

jaakko

%¤&%/#% reppu edelleen jossain muualla kuin kotona.

kukaan selvittänyt mitä kuluttajaviranomainen on mieltä vahingonkorvauksista tällaisissa tapauksissa. yksi kuinoman vuokraus meni ohi, eli ihan todistettavissa olevaakin vahinkoa kärsitty..

Jokiv

Mulla tuli reppu edellisviikolla takaisin kun olin itse laskureissussa ja oli lähetety joulu välipäivinä. Mutta tässä kohtaa erityisen suuri kiitos suomen maahantuojalle sillä Whitebalancen pojat antoivat lainarepun reissuun kun oma ei ehtinyt ajoissa. KIITOS!

SHH

Tuommonen maahantuojan facessa:

"Päivitys ABS tilanteeseen:

Camussa muutama absin teräspullot (jos vielä löytyy), tänään lähti 30 reppua postilla omistajilleen ja lisää on tulossa lähiviikkoina.

Jos omaa reppua ei kuulu, niin meillä löytyy pari lainareppua, joista toinen palautuu tällä viikolla. Saa kysellä!"

https://www.facebook.com/whitebalanceoy

juska-

Tsekatkaapa onko huollossa tehty ylläreitä. Mulla näyttäis toinen siiveke olevan vääriäpäin asennettu. Laitoin mailia absille, saa nähä suositteleeko omatoimista fiksausta.

Edit: sanoivat että on oikein asennettu ja toinen siipi kuuluu olla eripäin kun toinen että letkuun ei tuu mutkia..

lumijsa

Hei! Osaako joku sanoo oonko tuhonnut abs reppuni neulan kun laitoin kahvan paikalleen ennenkuin patruuna oli paikallaan?

Hemppa

Voihan ulkosynnytin. Itsekin laitoin kahvan paikalleen kun hypistelin uutta reppua. Täällä https://www.abs-airbag.com/en/faq.html (kohta 11.) lukee näin:

"It is also essential never to attach the activation handle unless a charged cartridge is screwed in. If you trigger the system without a cartridge by mistake, you might damage the piercing mechanism, potentially causing the entire system to fail. If this happens to you, there is no alternative but to send the ABS backpack for service."

Pitääpä tutkia kotona vahingot..

beomaster

Tossahan puhuta siitä, että vetää kahvasta ilman, että pullo on paikallaan? Tuskin se pelkkä kahvan laittaminen paikalleen vielä mitään systeemille tekee, jossei sitä poksauta.