1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
sorvorta
Cumulus teneqa 850 kokemuksia

Elikkäs himottas ostaa tuo pussi. Mutta onko kellään kokemuksia onko hintansa väärti...(edullinen kun on)? Comfort lämpötilaksi luvataan -14 ja painoa pussilla on vain noin 1,3kg. Hakusessahan olisi pussi jolla pärjäisi jopa siellä -20 pakkasessa ja olisi kevyt rinkassa kuletella. Yöpyminen tapahtuu louteen suojissa. Niin ja mistä näitä Cumuluksen pusseja kannattas tilailla?

beisik

Moikka,

mä kävin noin parikymmentä minuuttia sitten hakemassa lite line 400 makuupussin postista jonka tilasin vaimolle/omaan käyttööni Smile

Tilasin suoraan http://sleepingbags-cumulus.eu/ sivustolta, kotiin kuljetettuna kesti noin 2viikkoa. Hinta mielestäni oli pikkaisen kalliimpi kuin nettisivulla ollut eurohinta kun euron kurssi on niin umpisurkea. (Makuupussi tulee puolasta).

Ainakin tuosta makkarista näin ensituntumalta vaikutti kaikin puolin laadukkaalta. Vetoketju toimii merkittävästi paremmin kuin vanha haglöfsin makuupussini. Retkille tarkoitettu pienempi pakkauspussi on kohtuullisen nafti, sai tunkea jonkin verran kunnolla että mahtui. Jokin kompressiopussi olisi kätevämpi. kannattaa katsoa myös mitat noista makuupusseista, ainakin tuo lite line 400 on muumiotyylinen ja isompi kaveri ei välttämättä koe sitä mukavaksi leveyden osalta.

sorvorta

Niin...ite kanssa tässä miettiny miten ahas tuo pussi on,kun ei kokeilemaan pääse. Näyttää olevan max nukkujan pituus 190cm ja koko pussin pituus on 210cm. Ite mitoiltani olen 183cm ja 85kg. Jos jollakulla näitä cumuluksen pusseja ja sattus lähellä näitä mittoja olemaan vois kirjotella onko liian ahas/lyhyt makoilla.*smile* Maksoitko muuten lite line 400 visalla tuon dotpayn kautta? Vähä aina nuo tuntemattomat maksun välittäjät arveluttaa. Tai ite en aikasemmin oo dotpayn kautta maksellu. Laittakaa vaan kokemuksia muistakin Cumuluksen makuupusseista. Vaikka otsikko onkin Cumulus Teneqa niin ei sido vain tähän malliin.

beisik

Mulle toi oli eka muumiotyylinen makuupussi, joten varmaan totuttelua lisää sen osalta. Itse olen 180cm 75kg, joten toi liteline oli kyllä sopivan pituinen ja tuntui kapeahkolta joten ei siinä tilaa jäänyt hirveästi ylimääräistä. (Tosin tämä kapoisuus oli jo tiedossa kun luin muita arvosteluja netistä). Taitaa olla että noissa talvimalleissa on pikkaisen enemmän tilaa.

Mä maksoin mastercard luottokortilla (muistaakseni pyysi vielä pankin varmistuksen lisäksi) dotpayssa.

Kun vaan pääsisi vielä käyttämään niin siinähän sen vasta oikeasti näkee... Ja tosiaan laita tulemaan tunnelmia noista talvimakuupusseista jos sellaisen tilaat, itekin kiinnostaa!

 

joutu

Tilasin Alaska 900:n tuossa kesän alussa. Maksut meni ok ja pussi tuli parissa viikossa. Laadukas ja lämmin pussi Lapin kesässä kokeiltuna. On myös tilava (170/70) kokoiselleni. Pussi mahtuu juuri Ortliebin isompaan kompressiopussiin, kun hieman tekee töitä. Toistaiseksi täysi vastine edulliselle hinnalle.

AnneD
Käyttäjän AnneD kuva

Mulla on tuo kyseinen pussi ja tyytyväinen ollut mitä sitä nyt muutaman kerran ehtinyt käyttää. Olen 182 ja hoikka niin ihan on tarpeeksi tilaa mutta jos kovin mutkalla tykkää nukkua niin sitten voi ehkä vähän kiristää. Mulle se oli sopiva -11 pakkasessa kun oli ohut kerrasto päällä. Kylmemmässä en ole uskaltanut vielä kokeilla Smile

“Happy are those who see beautiful things in ordinary places, while others see nothing.”

http://www.relaa.com/blogi/neito-pihalla-anne-dahlgren

Timoa

Viime talvena tuli nukuttua kyseisessä pussissa jokunen kymmenen yötä. Olen 178/70 ja makari on riittävän kokoinen, mutta saisi ehkä olla aavistuksen väljempikin. Vetoketju takertelee ja väliseinien saumat tuntuu ikävästi. Hintalaatusuhde ihan ok, mutta rahalla saisi paremmankin.

savo

Ittellä samanen pussi. Hyvällä alustalla olen itse pärjännyt sinne liki parinkympin pakkasille. Kokoa meikäläisellä on 195cm/100kg. Leveys on ok ja tilasin pussin reilu 30cm pidempänä. Nyt pituus on hyvä, mahtuu hanskat ym. sinne jalkopäähän. Lisätyönä vetoketjun suojalista oli muistaakseni 5e, kannttaa ottaa. Öitä on takana n. 30 ja tykännyt olen. Hieman liiankin kuuma jos pitää ohutta kuitupussia päällä kosteuden ehkäisemiseksi.

Ja mitä puolasta tilaamiseen tulee niin mittatilauspussit on tullu parissa viikossa ja nopeimmillaan kolmessa päivässä.

sorvorta

Pitääpä tässä tilaus laitella,kunhan kerkeää. Onko siellä tilausta tehtäessä joku kommentti kenttä johon voi kirjotella josko pidennystä haluaa ja tuon vetoketjun suojalistan? 

savo

Itse olen ollut sähköpostin välityksellä yhteydessä firmaan lisätoiveiden osalta ja sieltä on tullu erikseen lasku.

sorvorta

No niin pussi tilaus etenee pikku hiljaa. Elikkä väli tietoja tässä. Eilen laitoin kyselyn Cumulukselle tästä teneqa 850 pussista...hieman muokattuna. Ja kuinka ollakaan vastaus tuli jo vuorokauden päästä ilta päivällä.*smile*

Halusin pussiin 15cm pidennystä,vetoketjun suojalistan ja täytteeksi tätä hydrophobic untuvaa. Eli untuva on käsitelty jotenkin vettä hylkiväksi. Ja samalla tietysti kyselin toimitus aikaa tämmöselle mitta tilaus työlle.

Vastaus: 16cm pidennys (+25 EUR). 900g untuvaa (+15 EUR). hydrophobic untuva (+90 EUR). vetoketjun suojalista (+5 EUR) -494 EUR. Ja toimitus EU-7 EUR

Normaali toimitus ajaksi tälle paketille lupasivat 4-5 viikkoa. Mutta jos nopeammin tarvitsen sen niin voivat työn alle nopeammin ottaa sen. Ja jos tilaan nyt tämän niin ilmotus sinne ja laittavat tarvittavat tiedot ja maksu laskulla.

lamar

Kiinnostus noussut noita Cumuluksen makuupusseja kohtaan ja tarkoitus olisi hankkia Panyam 600 tulevaa vaellusreissua varten. Kysyisinkin mikä tuo vetoketjun suojalista on? Onko se pussin sisäpuolella tarkoitus estää lämmön karkaaminen vetoketjusta?

Timoa

[quote=lamar]

Kiinnostus noussut noita Cumuluksen makuupusseja kohtaan ja tarkoitus olisi hankkia Panyam 600 tulevaa vaellusreissua varten. Kysyisinkin mikä tuo vetoketjun suojalista on? Onko se pussin sisäpuolella tarkoitus estää lämmön karkaaminen vetoketjusta?

[/quote]

 

Vahvike joka estää kankaan joutumisen vetskarin väliin. (Tai siis vähentää sitä...)

lamar

Pitäätä itsekkin tilata tuohon makuupussiin tuo suojalista.

 

sorvorta

No niin! Cumulus teneqa 850 "custom" tuli postiin 30pv elokuuta. Tilauksen laitoin 22pv heinäkuuta. Tuli juuri oikeestaan päivälleen mitä lupasivat toimittaa. Eli elokuun loppuun mennessä. Sanoivat kyllä,että heillä menisi syyskuun puoleen väliin kun ruuhkaa on. Mutta kysyivät jos tarvitsen aikasemmin niin yrittävät saada toivomaani aikaan sen suomeen. Tämä ruuhka ja pitempi tilaus aika koski vain näitä mitta tilaus pusseja. 

Vaikuttaa päällisin puolin todella hyvältä. Minun mielestä tuossa ja varmasti kaikissa cumuluksen pusseissa hinta/laatu suhde huippu hyvä. Ja tuon kun otin sillä vettä hylkiväksi kyllästetyllä untuvalla. Siitä kyllästys aineen vaikutuksesta oli muuten hyvä video cumuluksen sivuilla. No alku talvesta sitte pääsee vasta testailemaan pussin lupaamia pakkas rajoja. Suosittelen!!

Jouni128

Nyt sinulla on vuosi takana tuon pussin kanssa. Onko kommentteja?

make

Olen aikeissa tilata cumuluksen teneqa 700 untuvamakuupussin. Mutta pussi näyttäisi olevan 210cm pitkä ja itse vain 175cm.
Eli onko kukaan tilannut lyhennettynä pusseja?
Mikä pituinen olisi passeli 175cm pitkälle nukkujalle?

Kotakettu
Käyttäjän Kotakettu kuva

Olen itse 176cm ja tuo Teneqa on aivan sopivainen myös minulle. Pusseja saa tosiaan melko helposti myös pidennettyinä tai lyhennettyinä, tai myös levennettyinä versioina. Tosin aina lisähintaan. Mikäli pussi on selkeästi liian pitkä, niin pussin jalkopää on aina helppo "lyhentää" väliaikaisesti esim. pätkällä narua. Näin olen itse tehnyt kun lapset ovat käyttäneet aikuisten pusseja ja keli on ollut sen verran viileä, että turhan ilmatilan lämmittämistä on pyritty välttämään. Uusissa pusseissa on muuten uuden malliset YKK vetoketjut, joissa ohuen kankaan vetoketjun väliin kiilautumista on melko hienosti saatu eliminoitua uudella vetimen kolmiomaisella muotoilulla. Mikäli herää kiinnostusta Cumuluksen makuupusseihin niin ottakaahan yhteyttä (www.kotakettu.fi)