1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Jenni80
Käyttäjän Jenni80 kuva
Melonta Norjassa / Vinkkejä kaivataan

Hei,

Kesälomalla on tarkoitus suunnata Norjaan harrastamaan ja yhtenä lajina on melonta. Nyt kaivataankin vinkkejä hyvistä kohteista Pohjois-/Keski-Norjasta ja millaisia nämä kohteet ovat vaikeustasoltaan. Mieluusti otetaan myös kommentteja vastaan, mitä kannattaa huomioida Norjassa meloessa (meri/järvi -olosuhteissa). Eroavaisuuksia kuitenkin Suomen vesistöihin löytyy!

IlkkaL

Norjassa olen melonut Lofooteilla ja Narvikin lähistöllä. Hienoja paikkoja, mutta kesälläkin vaativat olosuhteet. Suosittelen ehdottomasti kuivapukua ja muutenkin kunnon varusteita merellä. Lisäksi pitäisi olla käsitys siitä miten vuorovedet toimivat. Lofooteilla esimerkiksi on monia paikkoja, jossa on vuorovesikoskia. Eli koskimelonnan perusteet pitäisi vähintäänkin olla täällä hanskassa. Enkä välttämättä suosittele lähtemään tänne omin päin, jos ei ole aikaisempaa kokemusta vastaavista olosuhteista. Leppoisampiakin paikkoja varmasti löytyy, mutta merelle vesi aina sen verran kylmää ja meri sen verran iso, että ihan aloittelijoille en kyllä suosittele merimelontaa Norjassa.

Järvistä ei ole tietoa eikä suosituksia. Varmaan löytyy paljon pienempiä melottavia vesistöjä.

varg62
Käyttäjän varg62 kuva

Kysyhän tullista jos aiot mennä jokiin tai järviin kanootilla.Muistaakseni nekin pitää densinfioida jotta saa käyttää norjan makeissa vesissä.Ennen oli veneetkin desinfioitava paitsi merelle jos meni.