1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Arttu Muukkonen
Mitä haluaisit kysyä MM-tason vapaasukeltajalta?

Hei,

Teen Relaaseen juttua suomalaisesta vapaasukeltajasta, joka on lähdössä Serbiaan lajin MM-kisoihin. Hän osallistuu kaikkiin lajeihin, eli niin pituus- kuin syvyysukeltamiseen, hengenpidätykseen yms. Kyseessä on laji, jossa ideana on pidättää hengitystä mahdollisimman pitkään ja edetä samalla mahdollisimman pitkä matka.

Mitä haluaisit tietää lajista tai tästä sukeltajasta, eli Johanna Nordbladista?

Kysymykset voit lähettää tänään maanantaina iltaan asti tähän postaukseen tai suoraan spostiin osoitteeseen arttu at ulko fi.

Lupaan esittää kaikki semiasiallisetkin kysymykset Johannalle huomenna. Kiitos!

Henkka

Ainahan tuo Tehinselän vedenlämpö heinäkuussa kiinnostaa, mutta jos on liian vaikea niin kiinnostaa tietää miten tuota vapaasukellusta harjoitellaan. Nimenomaan miten kehitetään kykyä olla veden alla pitkään pelkällä omalla hapella. 

Markku Jussila

Kiinnostaa onko voimalla ja lihastyöskentelyllä juuti mitään merkitystä, vai onko lähes 100% kyse hapenkulutuksen minimoimisesta, sykkeen laskemisesta ja vastaavista puolimeditoinneista vaikka samalla edettäisiinkin?

Omien kokeilujen pohjalta muistaisin että pituudessakin joutui aloittelijakokeilija keskittymään pelkästään lihastyön ja muun kulutuksen minimoimiseen vaikka siinä eteenpäin samalla edetäänkin.

Mutta olettaisin mutu-pohjalta, että syvyyssukselluksessa tarvitaan jo paljon ihan oikeaa lihastyötäkin. Ei kai alaspäin pelkästään kulutusta minimoimalla ja itseään rauhoittamalla päästä.

Eli tavallaan kiinnostaisi myös noiden eri lajien lähtökohtaiset isot erot.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Kiitos kysymyksistä! Artikkeli kertoo vastauksia:

http://www.relaa.com/sisalto/artikkelit/vapaasukeltaja-hakee-t%C3%A4ydel...

Keskustelua aiheesta voi jatkaa artikkelin puolella.

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Topic locked