1 viesti / 0 new
akuusist
juhannusmelontaa

Reissun ajatus: 

katsella Helsingin juhannusta vesiltä, kalustona Packboats Puffin (pienempi kuin Packboatsin nykymallit), yksilapainen mela ja kauluspaita (jos vaikka innostuisi baareihin). Valkkaripullo myös.

Raportti:

Laskin Gräsanojaan Länärin (Länsiväylä, Espoo) kupeesta bussipysäkiltä. Ruovikossa sai hetken aikaa edetä kaisloista vetäen. 5m pitkä kajakki kulkee tuolla aika suoraan sauvomalla mutta Puffin kääntyy heti. Joskus tuosta ominaisuudesta on kaislikossa iloakin.

Totuttelua paattiin ja sopivan J-vedon hakua. Pystyy kääntämään myös vedon puolelle kohtuullisella liikeradalla, eli voi meloa suoraan yhdeltä puolelta kunhan saa oikean tuntuman. Gräsanojan läntisten haarojen tutkimusretki. Aika jänskiä sopukoita jonne ei ihan heti osaa kääntyä pohjoisista haaroista, sen verran on kaislikkoa edessä.

Haukilahden satamasta niemen yli oikaisu, koska on vähän tuulista. Tällä veneellä on tosi helppo tehdä pieniä oikoja kun on avoin kansi ja pieni paino. Mellstenin rannasta aika hankala lähteä sivuvastaiseen. Ei tämä mikään aaltojen vinttikoira ole.

Westendin rantaa nuollen kohti Karhusaarta. Tuuli ja aalto tulee kaakosta parin kilometrin selän yli enkä uskalla oikaista. Aallonkorkeus on vain noin 40cm mutta vene ei ole vielä kovin tuttu. Voikohan tämän äyskäröidä tyhjäksi jos kaatuu vai pitääkö tyhjentää nostamalla? Joskus roiskahtaa vähän laidan sisäpuolelle mutta aika vähän. Keula pyrkii tuuleen joten melon pelkästään tuulen puolelta.Karhusaaren veden ylle kaatuva mänty on poistettu.

Nokian konttorin edustalla on kaksi minisaarta. Eteläisempi selkeä punkkisaari ja pohjoisempi yllättävän monipuolinen. Kalliota, somerikkorantaa, kielolehtoa ja stadin pehmein telttapaikka aivan ikivanhan telttailu kielletty -kyltin vieressä. Hautova kanadan- tai valkoposkihanhi. Parkkipaikan sähkötolppa, maassa pystyssä ja ihan toimivan oloinen. Oikaisu laiturin yli upean toimistokontin vierestä. kukahan siellä nyt majailee kun ZEF ilmeisesti kasvoi ulos?

Lehti- ja Kuusisaarten rantoja erittäin bättre folkin talojen ohi. (Etelä)Korean lähetystöllä on ollut arkkitehti hommissa. Seurasaaren juhannukseen virtaa väkeä, suurin osa ulkomaalaisia. Katson tukkilaisperformanssia ja käyn ensi kertaa pukkisaaren rautakautisessa kylässä mikä on kyllä 40 vuotta seudulla asuneelle aika huono suoritus. Seurasaari houkuttaisi mutta kauhea nälkä ja vain kortti mukana. Kaupunki lienee varmempi ja samalla voi vilkaista Mäntyniemen vesiltä. Siitä ei paljon mitään kyllä näy. Meikun kallioilla iloinen meininki.

Merimelojilla häät, siis Regattaan tai Mestaritallille. Regattakin on uusi tuttavuus. Kortti ei käy mutta kympin annos tulee muitta mutkitta piikkiin?! Myöhemmin kuulen kahdelta kaverilta että se on paikan tapa. Meinaan suunnata Töölöntorille hakemaan rahoja kun törmään entiseen duunikaveriin. Lainaan rahat ja jään istuskelemaan.

Puoliltaöin jatkuu matka Hietsun rantaa. Hiljaista. Voiskohan tulla samaa reittiä Rock the Beachin aikaan viikon päästä? Tällä suojanpuolen rannalla kanootti kulkee 5-6km/h reippaalla retkivauhdilla ja hetken 7 kun riuhtoo. Oikein nätisti menee. Aivan eri luokan matkapeli kuin Alpacka. Jatkaa vieläpä muutaman sekunnin suoraan kun lopettaa melonnan. Kova putkirunko laittaa varmaan pohjakankaan kovalle rasitukselle verrattuna ilmatäytteisiin. Tämä on käyttöalueeltaan lähempänä kovaa avokanoottia kuin Alpackaa.

Seurasaaressa sytytetään vielä yksi pieni kokko ja sieltä kaikuu pelimannimusiikkia. Kanootti kaislikkoon ja mela puuhun niin ei ainakaan sama ihminen löydä molempia...
Tanhut käynnissä. Kansallispukuihin pukeutuneita esitanssijoita, taitavia pareja, innokkaita nuoria ja kännisiä vähemmän kiinnostavia suomalaismiehiä hakemassa ulkomaisia seinäruusuja. Täällä on juhlat ihan lopuillaan mutta aito Suomi-fiilis hyvässä ja pahassa. Loppusilauksena järjestysmiehet tyhjentävät kentän suomalaisen tilannetajuttomasti noin puoli minuuttia soiton loputtua. Tänne ei jäädä perkele seurustelemaan, mekin halutaan kotiin.

Mustasaaren rannassa kaksi melojaa yöreissulla (En ole muuten sielläkään koskaan käynyt. Pitäis ruveta tosissaan leikkimään local exploreria. Oletkos itse käynyt läpi vaikka kaikki hehtaarit viiden kilometrin säteellä kotoa? Voisi löytyä vaikka mitä kivaa) Suorasuuntauksella myötätuuleen Nokia ltd:n helikopterisaarelle jossa on helppo purkaa ja pakata kanootti puhtaana. 15 minuuttia kokoaminen ja 5 minuuttia purku. Toinen kerta. Kokoamisen saisi ehkä 10 minuuttiin, purku tuskin paljoa nopeutuu.

Ja yöbussilla kotiin.

Viikko sitten olin Kickbikereissulla jolla kokeilin vetää potkutinta perässä metsässä kuten eräkärryä:http://erakarry.wikispaces.com/Er%C3%A4k%C3%A4rry
Kulki hyvin hankalassakin maastossa, ja olisi mahdollistanut tällaisen pakattavan kanootin kuljetuksen suht kivuttomasti. Lisäetuna tietty se että tietä pitkin on mukavampi potkutella kuin kävellä. Visio on sellainen että mukana kulkee tiekulkuneuvo plus vesikulkuneuvo ja molemmat tulevat mukavasti niin metsässä kävellessä kuin julkisissa kulkuvälineissä. Ei ihan vielä olla perillä mutta ulkona kumminkin.