1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva
Kalle Carranza After Darkissa

Ettala ja Heiskari jututtavat surffari Kalle Carranzaa. Mukana Kallen segmentti Pablo Filmsin palkitusta Finnsurf dokkarista. Katsomisen arvoinen esitys.

http://www.iltasanomat.fi/afterdark/art-1288603640389.html

Markku Jussila

Olipas pitkä tuo alkujakso kun on jo nähnyt Finnsurfin. Mutta varmaan edelleen niitäkin jotka ei ole Finnsurfia katsoneet. Hävetkää moiset!

Asiaan:

Olipas hienoa Kallelta sanoa ihan suoraan ettei menisi Meksikossa edes veteen sen tasoisiin aaltoihin mitä härmässä on niillä "hyvillä" surffikeleillä.

Toi on sellainen asia jossa härmäsurffaajat sumuttaa itseään ihan jatkuvasti. Tietyllä tavalla härmässä kuuluu sanoa että joillain spoteilla on joillain tietyillä keleillä ihan maailmanluokan aaltoja. Sehän auttaa itseäkin sitten aina perustelemaan paskat aallot sillä, että just nyt ei vaan ollutkaan se spotti ja just se tietynlainen keli.

Kalle kiersi aikoinaan aika hyvin ne ihan kaikki spotit ja ne kaikki hyvätkin kelit. Joten Kalle on kyllä kaikella tapaa ihan hyvä auktoriteetti toteamaan mikä suomiaaltojen taso rehellisesti on.

Tai olihan Kalle kaunispuheinen verratessaan suomiaaltoja vapaalaskettelijan näkökulmasta Talmaan vuoriston puuteririnteen sijaan. Suomiaallot kun ei ole vapaalaskumetaforalla Talmaa vaan jotain korppulumisen soramontun vetämistä.

Mutta härmäsurffi on siistiä! Kun vaan jengi muistaisi jättää siitä turhat sivujuonteet pois. Yksi niistä turhista sivujuonteista on tuo härmäaaltojen laadun ikuinen liitoittelu ja väkinäinen vertaaminen oikeiden surffimerien aaltoihin. Härmäsurffi on härmäsurffia ja saisi vihdoinkin 15 vuoden suomisurffihistorian jälkeen kelvata ihan sellaisenaankin.