1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Eräpolku
Ivalojoen melonta vauhdilla

Kuinkahan nopeasti "suhteellisen kokenut" parivaljakko meloo Ivalojoen Kutturasta Ivaloon, jos tarkoituksena on urheilla eikä retkeillä? Välineenä avokanootti ja ajankohta elokuun alku.

kilpuri

Avokanootti ja urheilu? Vähän outo yhdistelmä.

Kuinka paljon hitaampaa avokajakilla keskimäärin taittuu matka kuin kajakeilla. Sen kun tietäisi niin olisi helpompi arvioida.

Eräpolku

Urheilla = tehdä fyysisesti mahdollisimman kova suoritus. Mistään temppuilusta ei ole kyse.

Mutta saa arvioida aikaa kajakeillakin. Melotaanko muuuten tuollaisia koskia kaksikollakin (perustaidoilla)?

Mixu

Jos Ivalonjokea haluaa vauhdikkaasti meloa ja tarkoituksena on lähinnä vauhdin pitäminen, ei maisemien katselu, meloo Kutturasta Ivaloon kokenut kaksikko inkkarilla helposti päivässä. Nuo koskethan on Ivalonjoella todella helppoja, jos melontakokemusta virtaavassa vedessä löytyy. Korkealla vedellä (kesäkuun alku) on Kuttura  Ivalo melottavissa retki yksiköllä helpostikkin 6-8 tuntiin. Elokuussa vesi voi olla todella alhaalla, jolloin virta ei auta ollenkaan ja kosket joutuu pahimmassa tapauksessa kahlaamaan. Silti yhden päivän aikana tuo osuus on melottavissa.

 

Mixu

.

IlkkaL

Tuolla pätkällä on aika paljon tasaista eikä virrasta tosiaan elokuussa ole välttämättä paljonkaan apua. Eli vauhtiin vaikuttaa eniten kulkupelin valinta. Ja tietenkin myös melontatekniikka.

Mutta kyllä noi kosket on helposti kajakkikaksikollakin melottavia. Se on tietenkin vähän vaikea arvioida mitä tarkoittaa perustaidot tai suhteellisen kokenut.

kilpuri

Sellainen pätkä että kajakkikaksikolla selviäisi. Elokuussa voi tosin olla tosi kuivaa ja siksi tuolla pätkällä tavallaan alkukesän virtauskautta hankalampiakin matalia ja kapeita paikkoja kaksikolla kierreltävänä. Pitää vaan kaksikolla siirtyä ajoissa kahlaamiseen tai kantamiseen.

Kyllä tuo kajakilla urheilemalla menisi varmasti reilusti alle 6 tuntiinkin.

Eräpolku

Kiitos, juuri tällaista alustavaa tietoa karkeista ajoista tarvitsin.

"Perustaidot" ja "suhteellisen kokenut" ovat tarkoituksella epämääräisiä ilmauksia, koska taidoista ei ole tässä vaiheessa enempää tietoa. *smile*

iku

Pari kommenttia about kymmenen kertaa ko. pätkän meloneena... Yleensä melonta päätetään Toloseen, joko talon kohdalle tai yleiselle rantautumispaikalle (n 1,5 km Tolosesta alavirtaan).  Tolosesta Ivaloon joki muuttaa luonnetta, suurimmaksi osaksi kiemurtavaa, rauhallista suvantoa.

Kuttura - Tolonen välin meloo "urheilullisesti" kohtuu helposti 8 tuntiin. Silloin ei kyllä paljoa stoppailla tai muuta kikkailla.  Mutta aikaa saa myös helposti kulumaan viikonkin*biggrin*.  Leppoisa yhtämittainen melonta parilla tauolla ottaa n 12 h. Toki riippuu jonkin verran kulloisestakin virtaamasta.

Joka tapauksessa aivan upea pätkä, suosittelen!

ErikPlankton

Kuvakertomus Ivalojoen melonnasta hitaalla vauhdilla viime kesältä: http://www.packgofind.com/ivalojoki

Oli kyllä mukava retki hyvässä säässä.