1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
KAP
Suomalainen hukkui Indonesiassa, valtion vika???

Tämä ehkä sopinee tänne Vesi-osioon, ainakin joiltakin osin...

Suomalaiset lähtivät uimaan Lombokilla Gililtä toiselle , merivrita vei kuitenkin jampat pois suuniteltulta reitiltä merelle. Paikalla järjestettiin pelastustoimia, mutta ilta/yö ja myrsky keskeytti etsintä/pelastustoimet. Suomalaiset soittelivat ulkoministeriöön ja pyysivät/vaativat apua pelastustoimiin. Apua ei tullut toivotulla tavalla:

http://www.hs.fi/kotimaa/Suomalainen+hukkui+Indonesiassa++l%C3%A4heiset+...

Kovaa on valitus siitä että Suomesta ei aloitettu asiaa hoitamaan ponnekkaammin. Sad

Lienee kai monille jotenkin epäselvää ja käsittämätöntä, että Suomen pelastuspalvelu on Suomessa toimiva järjestely ja kun olet kaukomailla, niin olet aika pitkälti omillasi ja paikallisen avun varassa(josta ehkä maksat itse). Näin olen ainakin itse käsittänyt asian olevan ja toiminut sen mukaan kartoittaen riskejä vähän tiukemmalla seulalla.

juska-

Onhan se tietenki isänmaan vika ku arakkipäissään lähtee uimaan kilsan väliä valtamerellä.

Omaisille ymmärrettävästi asia ei tunnu niin selvältä ja täysi tukeni heille, mutta kyllä tässä on enemmän ainesta darwin awardseihin ku ulkoministeriön nuhteluun.

KAP

Hesarin jutun lopussa näyttää olevan vielä maininta että ovat jättäneet ministeriöön tapahtumista selvityspyynnön. He vaativat selvitystä siitä, mistä viranomaisavun puute johtui.

Lisänä vielä aikomus viedä asia oikeuteen, että viranomaiset myöntävät virheensä. Sad

 

Merinorsu

Normaalia nykypäivän meininkiä. Kaikki sekoilu on ok, mutta mitään vastuuta ei tarvitse itse ottaa. Vastuun kantaja haetaan sitten lakikikkailujen kautta käräjillä, vaikka terve järki sanoisi mitä.

Jokin aika sitten naurettiin vielä amerikkalaisille, että mikrossa pitää olla ohje ettei kissaa saa siellä kuivattaa kun se voi kuolla. Nyt sama touhu on ollut täällä jo hyvän aikaa, vaikka muka oltiin maalaisjärkisiä pohjoismaalaisia.

Henkka

Traaginen onnettomuus, mutta kyllä onnettomuuden uhri on siihen syypää itse. Ei Suomen valtio, vaikka ihmishenkien pelaastaminen tuleekin aina olla etusijalla. 

Minusta myös päätös jättää Norjan sukellusturman uhrit noutamatta oli järkevä päätös, koska pelastajat olisivat joutuneet hengenvaaraan. Omaisille varmasti vaikea asia silti.

Markku Jussila

Suomalaisilla on luonnostaan aika heikot tiedot valtamerien rannikoiden virtauksista. Ei ole ihan joka suomalaisperheen normaalikertomuksia tarinat virtauksiin joutuneista sukulaisista ja kumminkaimosta. Samaan törmää säännöllisesti surffitouhuissa. Valtameren rannalla olevat paikalliset varoittelevat aidosti huolissaan kovista virtauksista ja suomalaiset suhtautuvat joskus vähän kevyesti niihin puheisiin. Asia kun on niin vierasta eikä omakohtaisia varoittavia caseja nouse suomalaiselle mieleen.

Muistan kun ulkomaalainen surffaajatuttu kertoi miten joutui pahaan virtaukseen ja miten toimi silloin. Osasi luovuttaa ajoissa kun tajusi mitä vauhtia kulutti voimiaan heikoilla tuloksilla, antoi virran viedä tosi kauas ja meloi lopulta maihin ihan eri rannalle kaukana lähtöpaikasta. Suomalaiset kuulee aika harvoin noita stooreja ja siksi suomalainen surffaajakin helposti vaan tappelisi turhaan virtausta vastaan. Kun suomalaisilla on vielä tapanakin jatkaa takomista siihen toivottomalta tuntuvaan harmaaseen kiveen.

Tämä oli erittäin valitettava onnettomuus, mutta toivottavasti opettaa samalla suomalaisia hieman paremmin tajuamaan virtausten voimia. Saattaa nousta jatkossa monille edes yksi case mieleen kun joku rannalla varoittelee virtauksesta veteen mennessä.

matlis

onko tämä sama vai eri keissi?

tässä tyypit lähti sukeltamaan ja Ingerman Kangsep selvisi ja Kalle Johane Rasman olisi kateissa.

Aika hurjaa olisi, että ensin Ingemarilta menisi sukelluskaveri ja sit Ingemar kuolisi uimareissulla. Kertoo myös jotain tapahtumien uutisoinnin tasosta..

http://scandasia.com/fate-missing-finnish-diver-unclear/

KAP

Olisiko tuon Aasialaisen uutissivun juttu tehty vähän kevyillä tiedoilla. Kalle Räsänen on ainakin tuossa HS:n jutussa haastateltavana. Olisiko nimi mennyt vähän sekaisin tuossa Aasian uutisessa Kalle Räsänen => Kalle Rasman?

Vai oliko tuo totaalinen "hazard-reissu", jossa oikeasti kaksi kaveria menehtyi? Toivottavasti ei...

ramstein

Melkoisen yli-inhimillinen suoritus pysyä 18 tuntia pinnalla.