1 viesti / 0 new
kiravuo
Melontaseuramme ottaa jäseniä (Helsinki/Lauttasaari)

Melontaseuramme Drumsö Kanotister ottaa taas uusia jäseniä. Jos asut Helsingissä Lauttasaaren lähistöllä ja olet kiinnostunut leppoisasta retkimelonnasta, seuramme sopinee sinulle. Webbsivut: http://drumsokanotister.fi/, kurssit ovat viikoilla 21, 22 ja 26. Itse kurssi maksuton ja jäsenille, 1. vuoden jäsenmaksut n. 150 euroa (liittymismaksuineen). Tarkemmin voi kysellä puheenjohtajaltamme osoitteesta pj@drumsokanotister.fi

Nyt on muutenkin hyvä aika aktivoitua melontaharrastuksen pariin, vedet ovat vielä kylmät, mutta seurat alkavat herätä ja kurssit täyttyvät. Melonta- ja soutuliiton sivoulta voi katsella oman alueensa seuroja: http://www.melontajasoutuliitto.fi/seurat/seurojen-yhteystiedot/

Pääsääntöisesti kannattaa yrittää löytää seura, joka on lähellä kotia, ihan siksi että se innostaa melomaan enemmän. Seura ei tietenkään ole välttämätön, mutta yleensä seuroilla on käyttökalustoa ja nyrkkisääntönä pidetään että aloittelijan ei ainakaan pariin vuoteen kannata ostaa omaa kajakkia, jos pystyy käyttämään yhteiskalustoa. Ensi alkuun kun useimmat haluavat tukevan laiturinpätkän ja sitten parin vuoden kuluttua haluaakin kajakin, jonka voi laittaa kantilleen käntymään ja tekemään temppuja (avokanooteissa lienee vastaava juttu). Seurassa on myös hyvä aloittaa turvallisuuden takia, meloessa kannattaa turvallisuussuunnittelussa lähteä siitä olettamasta että aina kaadutaan ja yksin takaisin kipuaminen ei ole aloittelijalle helppoa, osaavan kaverin avustamana siihen ei mene montaa sekuntia.

Melontaseuroissa on tietenkin eroa, osassa on kilpailutoimintaa tai urheiluseuramaisempaa kuntoilutoimintaa, meidän seura panostaa retkiin. Koskista kiinnostuneille PK-seudulla on koskiseura Kohina joka kerää koskiharrastajat yhteen, näin jokaisen seuran ei tarvitse ylläpitää koskijaostoa, muualla maassa on koskiseuroja tai koskitoiminta osana seurassa. Isommissa seuroissa on yleensä enemmän osaamista ja toimintaa, mutta myös enemmän sääntöjä, pienemmissä seuroissa toiminta on spontaanimpaa ja porukka tuntee toisensa paremmin, mutta resurssit ovat rajoittuneemmat. Useimmissa seuroissa on käyttökalusto, jolla saa meloa niin paljon kuin haluaa ainakin seuran vajan lähipiirissä, eli vajaan sadan euron suuruusluokassa liikkuva vuosimaksu tulee kuitattua aika nopeasti jos miettii oman kajakin hintaa tai vuokraamista.

Tässä tarjonnassa Drumsö Kanotister on pieni, alle sadan aktiivin, 1930-luvulla perustettu seura, jonka toiminta on päiväretkiä, viikonloppuretkiä ja 2-3 viikon mittaista isompaa retkeä vuodessa. Pyrimme pitämään erityistä huolta uusista tulokkaista ja melomaan aina hitaimman tahtia. Retkillä olennaista on olla retkellä, ja parmesanin riittävyys on tärkeämpi tekijä kuin kilometrit. Toki olemme käyneet Utössä, Bengtskärin majakalla jne., mutta hammasta emme ole yleensä purreet (paitsi kun luulin että 1:80 000 kartta oli 1:50 000 enkä huomannut virhettä ennen kuin miehistö ryhtyi kapinoimaan päivämatkoista). Tänä kesänä suunnittelemme käyvämme ainakin Saaristomerellä snorklaamassa Dalskärin patsaspuiston (ensi kesänä kohde on tietenkin Örön saari), itäisellä Suomenlahdella, Affenanmaalla ja yhtenä viikonloppuna Virossa surfaamassa. Syksyllä tiedämme mitä tuli tehtyä, viime kesän Merenkurkun retki kutistui kahden yön mittaiseksi ja suoritimme taktisen vetäytymisen Sastamalaan, kun Merenkurkkuun luvattiin erityisen epämiellyttävää säätä ja Sastamalassa oli mökki, aurinkoa ja ihan hyvä järvi melottavaksi.

Seuran vaja on Helsingissä Lauttasaaren pohjoisrannalla, seurakalustoa ~20 aukkoa merikajakkeja ja juuri pohditaan kahden SUP-laudan laajennusta. Alkeiskurssien lisäksi käydään HSKG:ssa ja talvella on allastreenit kerran kuussa, sen mukaan kun järjestyy muiden seurojen kanssa. Seuraan saa tulla tutustumaan keskiviikkomelontoihin, jotka eivät ole vielä alkaneet. Ylläolevasta linkistä lötynevät yhteystiedot.

Hyvää tulevaa vesikesää kaikille, välineestä riippumatta, vaikka nakuna uisitte,

kiravuo