1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Plo
Tyhjän yksikön hinaaminen kaksikolla

Onnistuuko tyhjän yksikön hinaaminen kaksikolla? Millainen on vastus, mitä ongelmia?

Plo

Kokemuksia ei ilmeisesti ole, ei auta kuin kokeilla. Yhtään nopeammalla veneellä tyhjän kajakin hinaaminen on toivotonta. Ajattelin, että se nousisi kauniisti liukuun ja tulisi kevyesti perässä, mutta mitä vielä. Kajakki syöksähtelee puolelta toiselle ja lingertää holtittomasti. Täytyy joskus vielä kokeilla painopisteen säätämistä, josko sitten onnistuisi.

steppenwolf

En ole tyhjää hinannut, mutta eiköhän siinä ole samat ongelmat kuin miehitetyn kajakin hinaamisessa, ja päälle tyhjän kajakin oma tahto. Hinattu kajakki venkoilee kelien mukaan ja vääntelee hinaajaa, jos sitä ei kukaan pidä nokka kohti menosuuntaa. Jos kokeilet, kiinnitä hinausköysi itseesi kuten toista melojaa hinatessa.

kiravuo

Sileällä vedellä sujuu, aallokossa tyhjäkin kajakki saattaa tempoilla ikävästi, kun kipuaa aallon päälle.Parin kilometrin matkaa en paljoa pohtisi, mutta kymmenen kilometriä alkaisi tuntua jo liioittelulta.

Muistelen jossain nähneeni keskustelua siitä, että paatti kulkisi nätimmin jos vetonarun kiinnityspisteen saisi alas, siis vaikkapa sitoo narun kansiköysiin niin että vetopiste tulee pohjan puolelle. Lisää vähän vastusta, mutta saattaa käyttäytyä nätimmin. Raportoikaa jos kokeilette. Smile

Aina välillä on pohdittu että ottaisi jonkin koskarin tms. peräkärryksi retkelle, mutta toistaiseksi ollaan tultu järkiin. Vaikka olisihan se telttasauna kivineen komea...

kiravuo

HannuV.

Auttaisikohan yhtään, jos laittaisi tyhjän kajakin perään vielä köyden veteen lillumaan ja menoa vakauttamaan? Vai olisiko vain yhtä tyhjän kanssa?

Plo

Kokeilen lastata yksikön selvästi takapainoiseksi ja laittaa evän alas. Katsotaan, mitä tulee. 

jannel

Veneellä on tullut hinattua kajakkia. Kun laittaa tarpeeksi pitkään köyteen, niin meno rauhoittuu jonkin verran. Tarkkana saa kuitenkin olla, ainakin tyhjä kajakki kaatuu hinatessa aika helposti. Kun laittaa aukkarin päälle, niin ei saa kovin suurta vesilastia kaatumistilanteessa. Telttasaunaa on tullut kuljeteltua mm. kaksikon toisessa aukossa. Kiukaalla on jäykempi lantio kuin emännällä ja siksi kiukaan kanssa ei ole kiva surffata, kokeiltu on ;).

 

Kaitsu

Mutta kiuaskivien kanssa tarkkana! Jussi T voinee kertoa tarinan Sjoalta, kun lähti kosken vastarannalta hakemaan paremman näköisiä kiuaskiviä kajakkikämpin saunalle, koskikajakillaan...

jannel

Yleensä me ei olla kuljetettu noita kiviä mukana, kun niitä on nämä meidän rannat täynnä, poikkeus toki siihenkin on kerran tehty ;). Kerran vietiin telttasaunaa ja kiuasta niin, että kiukaassa oli piippu paikollaan, oli siinä mökkiläisillä ihmettelemistä. Puuttui vain savupatruuna kiukaasta.... Nykyään tehdään useimmiten kertalämmitteinen kiuas kivistä ja kuljetellaan vain pressua ja muovisia viemäriputkia kaariksi. Taitaa mennä vähän ohi topicin ;).

 

J-N

Sileällä vedellä hinaaminen rauhoittuu aina jonkin verran, kun hinattavasta kajakista laskee evän alas (jos sellainen sattuu olemaan). Hinattavan kajakin perä ei lähde sivulle jokaisella pikkunykäyksellä.

nilakka

Miksi hinata tyhjää kajakkia kaksikon perässä?? 

En ihan ymmärtänyt tarkoitusta.