1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Ami90
Advanced Elements-kajakki (ongelma ilmakammion kanssa)

Itselläni on Advanced Elementsin frame1-kajakki, ja huomasin ekan käyttökerran jälkeen, että keulaan päin katsottuna oikeanpuolimmainen ilmakammio menee yhdestä kohdasta ilmaa pumpattaessa kierteelle/mutkalle ja pullistuu muutenkin enemmän keskelle kajakkia kuin sinne reunaan, minne kuuluisi. Tyhjäsin, oioin käsin ja pumppasin uudestaan, mutta ongelma jatkuu. Saa sen täytettynä jotenkin painettua oikealle paikalleen, muttei tunnu siltikään olevan ihan oikein. 

Huomasin meloessakin kajakin kääntyvän koko ajan oikealla ja olevan muutenkin kannen ja kohdalta epäsymmetrinen. Mahtaako tämä kaikki viitata vikaan ilmakammiossa ja millaisesta viasta on kyse ja kuinka korjata? Muuten kajakki toimii hyvin omaan tarpeeseeni, enkä toivo kuulevani mitään kettuilua kumiveneellä melomisesta. Jokainen hankkii käyttöönsä sopivan kajakin, ja tämä sattui olemaan itselleni se parhain ratkaisu. Smile Kunhan toimisi vielä oikein. 

Ami90

Päivitetään sen verran, että otin kuivauksen yhteydessä edestä ja takaa alumiinikiskot pois ja asensin ne uudestaan paikalleen, ja huomasin tämän jälkeen kajakkia uudestaan pumpatessa ongelmaoloisen ilmakammion asettuneen paremmin paikalleen, vaikka onkin vielä pikkasen mutkalla.

Editoin vielä ennen ja jälkeen-kuvat tähän selventämään tilannetta.

Mietityttää nyt vain tuon keulan alumiinikiskon asento, kun se ei tunnu istuvan ihan keulan kaareen, vaan jää alas. Kuva alla. Yritin sitä työntää syvemmälle keulaan, mutta ei onnistunut. Perässä alumiinikisko tuntuisi istuvan ihan perän kaareen. Jäykistäjäputkea ei omassa kajakissani ole, en sitten tiedä auttaisiko se painamaan keulan kiskon paremmin paikoilleen.

Testaamaan en nyt pääse, auttoiko nämä mitenkään itse kajakin suuntavakauteen tms. Toivottavasti ei ainakaan pahentanut melottavuutta. Biggrin

Kuvat: 
Ami90

Tässä vielä kuva ongelmana olleesta ilmakammiosta. Vasemmalla kuva ennen korjausta, oikealla korjauksen jälkeen. Kyseessä siis oikeanpuolimmainen ilmakammio, näkyy keulan suunnalla.

Kuvat: